FACEBOOK

Szombaton magyar-olasz - jegyrendelés csak emailben!

Szombaton magyar-olasz - jegyrendelés csak emailben!
hozzászólás, 2014.06.05.

Az Eb-felkészülési időszak első hivatalos mérkőzését játssza a magyar férfi válogatott szombat este. Az ellenfél Olaszország csapata, a helyszín a margitszigeti Széchy-uszoda. Csütörtöki edzésriport és technikai információk a szombati meccsről.

Zajlik az élet a Margitszigeten.A fiúk korán reggel találkoznak, s két foglalkozáson is túljutnak, mire 11-kor elkezdik a vizes edzést, amely még sosem ért véget 13 óra előtt. Közös ebéd a szigeten, majd pihenés, amelynek egy része azzal telik, hogy mindenki fejben átgondolja az aznap játszott különböző variációkat, beleképzeli magát a helyzetbe, memorizál. Este pedig újabb kétórás vízi edzés, de általában ezt is megelőzi egy vagy két más jelélegű közös foglalkozás. (Erőnléti edzés, lazítás, videózás vagy beszélgetés a csapatpszichológussal.)

Csütörtökön ritka szerencsés napjuk volt a fiúknak: estére szabadságot kaptak, így a közös ebéd volt az utolsó programpont erre a napra.

A csapat tagjainak újabb ruhadarabot osztottak ki, mint felső képünkön látható, a névre szóló csomagok közül Hárai Pufié a "Dr. Hárai" jelzést kapta (Ezúton jelezzük keresztapasági igényünket! Továbbá a cikk publikálása óta Decker Ádámtól érkezett reklamációt megvizsgálva, annak tartalmát elfogadva ezúton jelezzük, hogy az ő csomagján pedig a "Dj" megkülönböztető jelzés szerepelt.)

Egyre több szó esik arról, hogy pénteken jönnek az olaszok, este már velük lesz közös edzés, szombaton pedig hivatalos meccs a Margitszigeten, a Széchy uszodában.

A találkozót négyszázan tekinthetik meg a helyszínen, jegyárusítás nincs, a jegyigénylést a rendeles@oc2014.eu címre lehet elküldeni. Egy e-mailcímről maximum 4 db jegyigénylést tudnak elfogadni! Kérik a jegyek számán kívül a név, e-mailcím és telefonos elérhetőség megadását, hogy értesíteni tudják a jegyigénylőt. A jegyigénylés kizárólag akkor érvényes, ha visszaigazolás érkezik a megadott emailcímre! (A jegyek ingyenesek.)

Fontos tudnivaló, hogy a meccsre a bejárat a Széchy-medence felől lesz.

A találkozót a DIGIsport1 élőben közvetít, a vlv a szokásos szöveges élővel jelentkezik.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor. Ez egy ritka pillanat, egy óra van és vége van a mai programnak. Légy szíves, értékeld a hét eddigi menetét, aztán beszéljünk majd arról, hogy mi van még hátra.

- Javulunk és azt gondolom, hogy napról napra tisztázódnak a dolgaink, taktikailag fejlődünk és fizikálisan fáradunk. Nagyon motiváltan és jól dolgozik mindenki. Reggel kérdeztem, hogy fáradt-e valaki és azt mondták, hogy nem. Aztán megtudtam, hogy mindenki. :-) Ez az esti pihenő mindenkinek jót fog tenni.

Tudta mindenki, hogy az első két hét nagyon nehéz lesz, a jövő hét meg azért lesz nehéz, mert nagyon sokat utazunk.

Érdekes a felkészülés kezdete. Egy kicsit hiányzott a három ember (Madaras és a Varga testvérek, akik a BL final six miatt csak pénteken csatlakoznak - a szerk), így emiatt nehezebb volt a gyakorlás. A játékosok egy része nem abban a pozícióban kell álljon, amiben szeretném, de ez holnaptól megváltozik. Ha jönnek az olaszok, akkor ellenük már tudunk gyakorolni, illetve jön a három "későnk" is. Remélem egy kicsit ők is kipihenték magukat. Szép lassan rendeződnek a sorok és bízom benne, hogy fizikálisan is valóban egyre jobbak leszünk és majd a legvégén a frissítéssel akkor leszünk a legjobb állapotban, amikor szükséges.

- Néhány technikai információt kérdeznék. Szombat este egy hivatalos, barátságos mérkőzést játszotok az olaszokkal. Ez hol és mikor lesz, hogy lehet bemenni? Gondolom a nézőket érdekli.

- Szerintem az lenne a legjobb, ha megmutatnád a kamerával, hogy arra van a bejárat a mérkőzésre...

Nehéz logisztikailag a Széchy-ben játszani, itt fogunk ebben a medencében játszani. Elég későn kezdtük el a szervezést de ennek leginkább technikai okai vannak. Az uszoda 50 m-es medencéje még készül és az utolsó pillanatig tisztázatlan volt, hogy tudunk-e ott játszani vagy nem. Úgy tűnik, hogy nem, úgyhogy itt lesz a Széchyben, 19:15-kor kezdődik. Az olasz válogatottnak is egy ugyanolyan kezdő mérkőzés ez, mint nekünk. Azt gondolom, hogy egy jó edzőmeccs lesz, magyar játékvezetőkkel. Viszont egy hét múlva Rómában a visszavágón állítólag 5000 ember előtt fogunk játszani. Azért én bízom benne, hogy bár itt kisebb a hely de meg fog telni és nem úgy lesz, hogy itt lesz 40 ember ott meg 5000.

- Milyen csapat fog játszani? Gondolom, még Daniék és Norbi nem játszanak.

- Nem. Nlkülök 15 fős a keretünk, 14-en fognak játszani. Egy kapus nem lesz beírva.

- Mikor hirdetsz dubaji vagy római-dubaji utazó csapatot?

- Hétfőn.

- Az 13 vagy 14?

- 13 lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)Hárai Balázs nyilatkozata

-Hárai Balázs és az ebéd közé álltam! Balázs, kérlek, mondd el, mennyire vagy fáradt, milyenek a napok, hogy telnek, hogy érzed magad, mennyit fejlődtél?


- Kezdem azzal, hogy úgy érzem, sokat fejlődtem a bajnokság vége óta, mert attól függetlenül, hogy nem volt túl sok pihenőnk, azért nagyon hiányzott a munka! Én, mint a munka hőse…! :) Nagyon fárasztóak az edzések, Tibi azt mondta, tegnap délelőtt volt egy könnyített edzés, mi nem így gondoljuk, de azért hiszünk neki… :) Azt is mondta, hogy a harmadik héten már lehetünk fáradtak. Megmondom őszintén, én már múlt héten hétfőn este olyan rosszul éreztem magam, hogy azt hittem, haza sem érek. De hasznosak és jók az edzések, és az is jó, hogy mindenki tud koncentrálni, képes figyelni, annak ellenére is, hogy mennyire fáradt. Ez fontos ahhoz, hogy napról napra egyre jobbak legyünk.

- Láthatóan sérüléssel is küszködsz. Mi van az ujjaddal, milyen állapotban vagy, kell-e aggódnunk?

- Nem vagyok sérült, minden rendben! :)

- Mutasd az ujjad!

- ööö… melyiket? :)

- A jobb kezed volt befáslizva! …ó, mit csináltál, bűvész vagy?

- Igen. Meggyógyult magától. Sose voltam sérült. :)

-És nem is leszel…

- És nem is leszek!

-Köszönöm szépen, szia!

- Ez egy fantasztikus produkció volt!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)Kovács Gábor nyilatkozata


- Szervusz Cirmi! Hogy telnek a napok a Margitszigeten? Pihenés, üdülés, napfény, lányok?

- Szia! A napfény kivételével ez mind nincs meg...

- Hogy érzed magad?

- Nagyon jól. Jó hangulatban telnek az edzések. Fáradtnak érzem magam, hiszen elég komoly munkákat végzünk nap mint nap, már második hete. A cél érdekében erre szükség van.

- Ezek a taktikai edzések, amikor mindenféle figurákat gyakoroltok, számokat kell megtanulni. Mennyire újak ezek neked vagy felelevenítettétek a régit?

- Év közben már voltam összetartáson, ahol már különböző taktikai elemek, amelyek részben ugyanazok, részben hasonlítanak, de van sok újdonság is, amit rögzíteni kell. De a régieket is újból fel kell elevenítenem, nem csak itt edzésen, hanem otthon is.

- Szombaton lesz egy rendes, hivatalos meccs. Mennyire okoz ez gondot, azért fizikailag nagyon nagy terhelés után vagytok?! Ilyenkor nem tartasz egy kicsit attól, hogy görcsös lesz az izomzat?

- Megmondom őszintén, nem. Nem hiszem, hogy nagyon bárki is tart ettől. Egy mérkőzés teljesen más, mint egy edzés, azon van mindenki, hogy kiadja magából a maximumot.

- Mi lesz szombat este, mire tippelsz?

- Egy jó mérkőzés, magyar győzelemmel a végén, remélem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)