FACEBOOK

Bemutatták a Szeged új csapatát

Bemutatták a Szeged új csapatát
hozzászólás, 2014.06.04.

Heten távoztak a Szegedtől és ugyanennyien érkeztek az OB1-ben bronzérmes klubhoz

Az újjáalakuló csapatot erősíti az új idényben többek között a bajnok Egertől érkező, világbajnoki aranyérmes Varga II. Zsolt, s mások mellett a Tisza-parti városban folytatják pályafutásukat a Vasast maguk mögött hagyó Manhercz fivérek, Krisztián és Ádám is - derült ki a gárdát bemutató szerdai szegedi sajtótájékoztatón.

A parton is akad változás: a játékos-pályafutását befejező, háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás ügyvezetőként és szakmai igazgatóként dolgozik tovább a csapatnál, a Szeged VE vezetőedzője pedig Varga Péter, a klub egykori játékosa lesz.

A médiaesemény közben Máltáról bejelentkező Molnár azt mondta, hogy a rutinos játékosok mellett fiatalok alkotják a csapat keretét, amely képes lesz felvenni a versenyt a legjobbakkal.

A harmadik hely megőrzése ezzel együtt nehéznek ígérkezik, hiszen távozott a csongrádi alakulattól többek között három világbajnok is: a kapus Nagy Viktor, továbbá Szivós Márton és Decker Ádám. Nagy a bajnoki ezüstérmes Szolnokhoz igazolt, Szivós Egerbe szerződött, míg Decker - akárcsak az eddigi szegedi vezetőedző, Vincze Balázs - az OSC-t választotta az új idényre.


MTI


Az MTI híréhez hozzátesszük, hogy Juhász Zsolt és Hegedüs Gábor is az OSC-hez igazolt a Szegedtől. (A sajtótájékoztatótra a vlv nem kapott meghívást.)

A szegedi klub honlapján található információ (és fotó) szerint az új igazolások: Chilkó Márton, Hullmann Kristóf, Manhercz Ádám, Mahnercz Krisztián, Meixner Marcell (kapus), Palotás Gergely, Varga II. Zsolt. Hozzájuk csatlakozik négy tehetséges utánpótlás-játékos.

Mód Péter, a Szegedi Vízipóló Suli elnöke és Szabó Zoltán szakmai igazgató a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Kiss Csaba lesz az SZVPS 2003-as korosztályának edzője, illetve visszatér Szegedre Molnár Péter, a klub egykori játékosa, aki az ificsapatot irányítja majd.

A Szeged kerete: Meixner Marcell, Molnár Dávid (kapusok), Aljosa Kunac, Chilkó Márton, Hulmann Kristóf, Kiss Csaba, Lakatos Máté, Lukas Seman, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Palotás Gergely, Sánta Dániel, Zsigri Bence, Török Krisztián,  Török András, Varga II. Zsolt, (mezőnyjátékosok).


A VLV INTERJÚJA MOLNÁR TAMÁSSAL

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Nagy változást jelent az életemben ez az új szerződés. Szerettem volna a bátyámmal együtt játszani, s mivel a szegedieknek mindkettőnkkel kapcsolatban voltak elképzelései, jó ajánlatot kaptunk. Több társunk is elment a Vasasból, így örömmel fogadtuk a Szeged hívását. Köszönjük a Vasanak ezt az évet, nekem személy szerint is fontos volt, hogy az első "felnőtt" évemet ilyen csapatban, sok  fiatallal együtt játszhassam, remélem, hogy még találkozom a volt játékostársakkal a jövőben.

- Mi a helyzet az iskola frontján...?

- Ádám már egyetemista, a Corvinusra jár, de a Szegedi Tudományegyetemen is van olyan szak, amin tanult, tehát ezt meg tudja oldani, én meg a gimnáziumot folytatom Szegeden, magántanulóként, mint eddig. Egy éve választottam ezt a megoldást, mert a reggeli edzések, az ausztráliai utazás miatt rengeteg hiányzásom volt, a 11.-et már úgy kezdtem. Jövőre érettségizem.

- Hogy zajlik egy ilyen "magántanulmány"?

- Negyedévente-félévente be kell járnom a tantárgyakból vizsgázni, itt is így lesz.

- Nem okoz ez nehézséget? Hogy osztod be az idődet?

- Eddig kéttannyelvű gimnáziumba jártam, de a németet nem tartom olyan nyelvnek, amivel hosszabb távon számolnék, inkább az angolt helyezem most előtérbe. Különtanárok foglalkoztak velem, négyes-ötös voltam, egy-egy hármas, ha becsúszott.

- Ebben a szegedi csapatban milyen lesz a szereped? Mennyit fogsz játszani?

- Kapásszélső, kapáshátsó poszton hárman leszünk, a bátyám, Palotás meg én. Valószínűleg sokat fogjuk rotálni egymást, sok játéklehetőség lesz, már csak azért is, mert csupán két balkezesünk van, tehát lehet, hogy még rosszkézre is át kell majd menni valamelyikünknek. Nekem azt vázolták, hogy nagyon sokat jutok játékhoz és ez jó, én magam is igyekszem minél jobban bizonyítani, minél többet vállalni.

- Hogy fogtok lakni, a bátyáddal?

- Igen, egy albérletben. Még nézelődünk, keressük a megfelelő lakást.

- Hogy tervezed ezt az évet, mit szeretnél elérni a végére?

- Mindenképpen szeretnék viszonylag stabil játékossá válni a Szegedben és ha nem is most, de a következő egy-két-három évben Benedek Tibor felnőtt válogatott bő keretébe  meghívást kapni. Vagy legalábbis a szövetségi kapitány látószögébe bekerülni.

- Szerintem a "látószögében" már benne vagy. Mennyi időre szerződtök most?

- Egy évre, és ugye 17 vagyok, a bátyám is csak 20, egyikünknek sem volt még ilyen vidéki "kiruccanása", tehát ennek az évnek a függvényében döntünk a folytatásról, nem zárkózunk el attól, hogy több évre maradjunk.

- Van-e valami, amit szeretnél még mondani a mostani változás kapcsán?

- Hajrá Szeged!

- Sok sikert kívánok!


A Ferencváros szerdán tette közzé, hogy leigazolta Regős Áront, valamint Csapó Miklóst és Jansik Szilárdot. A klub meghosszabbította Gárdonyi András kapus szerződését. A Fradi kerete még nem végleges, a napokban újabb játékosok érkezhetnek.


Új igazolások