FACEBOOK

Lévai Márton: Honvéd

Lévai Márton: Honvéd
hozzászólás, 2014.06.03.

A jelenleg is a Margitszigeten készülő válogatott kerettagok közül utolsóként a kapus Lévai Márton "sorsa rendeződik", hiszen itt a hivatalos bejelentés:

LÉVAI MÁRTON a vlv-nek:

- Jövőre a Honvédban fogok védeni, egyéves szerződés alapján.

- Mi a megfontolás?

- Egyrészt túl sok megkeresésem nem volt. Májusban az OSC hívott, akkor alakulgatott a csapatuk, nem nagyon voltak még játékosok, én pedig a bajnokság vége előtt szerettem volna tisztázni, hogy hol lesz a folytatás, hogy ezzel a válogatott felkészülési időszakában ne kelljen foglalkoznom. Döntő ok volt még az is, hogy Pistával dolgozhatok, hiszen ő marad kapusedzőként és ez számomra legalább olyan fontos, mint az, hogy jó vízilabdázókkal játszhassak együtt, mint ahogy utólag kiderült, hogy az OSC-ben így lehetett volna. Majd az idő dönti el, hogy jó döntést hoztam-e, de most úgy gondolom, hogy rengeteg dolgot fogok tudni tanulni úgy, hogy egy jó csapatban védhetek - első számú kapusként.

- Az OSC ajánlata nem első számú kapusposztra szólt?

- De, ugyanakkor ők akkor két erős kapust terveztek, hogy egymással is versenyeztethessék őket.

- Milyen lesz a Honvéd?

- Jó! Gyors, "szurkálódós", erős védekezéssel játszó csapat lesz. Négybe várom magunkat, ahogy a most zárult bajnokságban is így teljesített a Honvéd. Lehet, hogy a BVSC megerősödik, talán a Fradi is, de úgy gondolom, hogy az első három, nagyon erős csapat mögött ott lehetünk versenyben a negyedik helyért.

- Te mit szólsz ehhez a nagy játékosmozgáshoz, a Szolnok, az Eger és az OSC jelentős megerősödéséhez?

- Szerintem nagyon jó, hogy még mindig vannak olyan emberek, akik jelentős pénzt tesznek a vízilabdába.

- Látják szerinted ennek az előnyét azok is, akiket közvetlenül nem érint egzisztenciálisan?

- Én mint kapus, mindenképpen jól járok, mert nem csak nemzetközi mérkőzéseken kerülök szembe nagyon jó külföldiekkel, hanem a bajnokság "hétköznapi" mérkőzésein is.

- Milyen esélyt látsz a válogatott csapatba való bekerülésre?

- Hárman vagyunk a két helyre, tehát 66 százalék az esélyem... Mindent megteszek, ami tőlem telik.

- Köszönöm a beszélgetést!