FACEBOOK

Erdélyi másodszor is Cutino-díjas!

Erdélyi másodszor is Cutino-díjas!
hozzászólás, 2014.06.01.

Vasárnapra virradóra távollétében, a szokásos oscardíjátadógála-körülmények között ítélték neki az USA-ban vízilabdázónak adható legértékesebb egyéni elismerést. Gratulálunk!

Erdélyi Balázs szombat délelőtt a margitszigeti nagy medencében rótta a hosszakat a válogatott edzésén. Fél nappal később San Franciscóban, egy igazi amerikai gálán szólították a színpadra, hogy három jelölt közül neki adják át a Cutino-díjat.

A mintegy tízkilós trófeát Balázs egyik kinti barátja vette át, aki megfelelően felkészült e nemes feladat ellátására, még köszönőbeszédet is mondott.

A méltatás egyébként imponáló adatokat sorolt fel: Erdélyi MVP-címét, hét gólját a bajnoki döntő egyetlen meccsén, 96 találatát a legutóbbi szezonban, amely klubrekord a Pacific Tigersnél, s minden idők harmadik legjobb teljesítménye az egyetemi bajnokságban.

A magyar játékos a legutóbbi 78 mérkőzésének egyikét sem zárta gól nélkül, az örökranglistán ezzel harmadik, a gólátlaga pedig meccsenként 3,43, amivel listavezető.

Erdélyi Balázs lett a negyedik sportoló, aki másodszor is megkapta a rangos díjat, hiszen tavaly is ő győzött, az elődök közül Tony Azevedo neve itthon is jól ismert.

ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Reggel, mikor felkeltem, láttam a hírt, azt mondom, "szerencsére" nem lehettem ott, hiszen a magyar válogatott edzésein veszek részt. Egy horvát csapattársamat kértem meg, hogy ha én nyerném a díjat, vegye át és egy kis beszédet is mondjon. Így is történt :-). Több más csapattársam és az edzőnk is ott volt egyébként az ünnepségen.

- Mit szólsz hozzá??

- Nyilván nagyon örülök, hiszen rangos elismerésről van szó. Tavaly még nagyobb meglepetés volt, most többen számítottak rá előzetesen, hogy én leszek a díjazott.

- Hogy fog eljutni hozzád a díj?

- Lehet hogy sehogy, nagy a súlya, nem hiszem, hogy postára adják, s mivel egy már van nálam, lehet, hogy ezt kiállítják majd az iskolában.

- Gratulálok és további jó munkát a Margitszigeten!


Erdélyi a Margitszigeten, nem sokkal a díjátadó előttKép a horvát csapattárs által átvett díjról