FACEBOOK

A Barceloneta nyerte a Bajnokok Ligáját

A Barceloneta nyerte a Bajnokok Ligáját
hozzászólás, 2014.06.01.

Tavalyi bronzérme után idén - sokkal erősebb mezőnyben - megnyerte a Bajnokok Ligáját a CNA Barceloneta csapata. A Rijeka bronzérmes lett. Szirányi Balázs, Varga Dániel és Varga Dénes a vlv-nek.

Bajnokok Ligája, döntő

Radnicski Kragujevác-CNA Barceloneta 6:7 (2:1, 1:2, 1:3, 2:1)

Barcelona, v.: Margeta (szlovén), Sztavridisz (görög)
Radnicski Kragujevác: Radics, Burics 1, Vuksanovics, Milos Korolija, Cirkovics, Milcsics, Csirics, Basara 1, Zlokovics 2, F. Filipovics 2, D. Markovics, Gy. Filipovics, Popovics. Vezetőedző: Usor Stevanovics
CNA Barceloneta: López-Pinedo, Szirányi 1, Perrone 1, Munarriz 1, Epanyol 2, MInguell, Barcelo, Echenique 1, Ubovics 1, Miranda, Calera, Petkovics, Gomez. Vezetőedző: Jesús Martin

A Barceloneta utolsó, végeredményben tornagyőzelmet jelentő gólját a spanyol csapat magyar centere, Szirányi Balázs lőtte.

A torna legjobb játékosa Albert Espanyol (CNA Barceloneta)  lett, aki az alábbi hivatalos nyilatkozatot tette:

- Ez olyan, mint egy megvalósult álom, egyelőre nem is tudjuk elhinni. Ma megmutattuk, hogy ha valóban hiszel valamiben, akkor azt meg is tudod valósítani. Hihetetlen Európa legjobbjává válni, és külön ajándék, hogy a legjobb játékos lehettem.

SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Fantasztikus volt! Igazából nem volt időnk felkészülni belőlük, de szerencsére egyszerű taktikát választottak. Szerintem azt gondolták, hogy mivel gyakorlatilag minden poszton jobb játékosuk van, ez elég lesz. Valószínűleg tíz esetből hétszer-nyolcszor elég is lett volna, ma nem.

- És miért éppen ma nem volt elég?

- Nem tudom. Ilyen a sport, hál, istennek :-). Annyira fölpörögtünk, ami végig a méregfogunk volt, az az, hogy ne volt vesztenivalónk. Felszabadultan örömmel, lelkesen tudtunk játszani, nem volt rajtunk nyomás. Ahogy korábban mondtam, az egész final six alatt csak az első, a Brescia elleni meccsünk volt az, amely közben nyomás volt rajtunik, attól kezdve felszabadultan, nagyon jó hangulatban, hatalmas elánnal, de azért ésszel, megfelelően felkészülve mentünk neki minden meccsnek.

- Hogy zajlott az ünneplés meccs után?

- Az ilyenkor szokásos koreográfiával: éremosztás után pezsgőt locsoltunk egymással és köpenyestől beugrottunk a vízbe. Most, amikor beszélünk, éppen az ünnepség színhelyére utazunk, az uszodánk mellett építettek fel egy kis final six-falut, hasonlót, mint ami a tavalyi vb alatt üzemelt, ott ünneplünk.

- Neked személy szerint jelent külön örömöt, hogy végül is a te góloddal sikerült megnyerni a döntőt?

- Ettől talán még inkább érzem azt, hogy részese voltam egy nagy dolognak, amit együtt csináltunk. De ez a lényegen nem változtat. Örülök, hogy így alakult, de ez csapatsport. Nyerni akartunk. Mondtam a Brescia-meccs után, hogy nem sokat játszottam, mert a centerjáték a bírói felfogás miatt nem működött, de a győzelemnek ugyanúgy örültem, mint most.

- Felméri az összes csapattársad, hogy ezzel a győzelemmel az egész spanyol vízilabda felértékelődik és mondjuk például egyértelműen le lehet mondani arról, hogy esetleg szép csendben utaztok Budapestre, ahol nincs veszíteni való az első meccsen? Most már semmiképpen nem számíthattok arra, hogy akár csak tudat alatt lebecsül titeket bárki...

- Nem becsültek le minket eddig sem. Amennyit ki tudok venni abból, ahogy Benedek Tibi készíti fel a csapatot, nem hiszem, hogy ne vennék véresen komolyan azt a meccset... Mindenesetre amit mondasz, az jó érzéssel, tölt el, sőt, azt mondom, jobb is így, vegyen minket komolyan mindenki! De most nem gondolok erre, ma este az Eb még nincs szem előtt...

- Gratulálok az aranyéremhez és köszönöm a beszélgetést!
A harmadik helyért:

Partizan Belgrád-Primorje Rijeka 6:12 (2:0, 0:3, 4:4, 0:5)

Barcelona, v.: Alexandrescu (román), Kun György
Partizan Belgrád: Gielen, Mandics, Vico 1, Szuboitics, Tomasevics 1, Csuk 2, Dedovics 1, Csucskovics, Tanaskovics, Sztojanovics 1, Jaksics. Vezetőedző: Vladimir Vujasinovics
Primorje Rijeka: Vican, Radu 1, Buljubasics, Krapics, Varga Dénes 3, Sukno 1, Muslim, Petrovics, Varga Dániel 3, Obradovics 1, Setka 1, X. Garcia 2. Vezetőedző: Ivan Asics


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nagyon örülök a győzelemnek! Még ha ez kötelező győzelem is volt, azért nem könnyű lelki szempontból bronzmeccset játszani, hiszen ennél nagyobb céljaink voltak. Boldog vagyok, hogy így fejeztük be a szezont, azt a szezont, amely egyébként a Primorje történetében és a mi kinti négy évünk alatt is a legjobb, legeredményesebb szezon volt. Úgy gondolom, sikeresnek értékelhetjük ezt az évet. Az egész idényben egyetlen csapat tudott minket megverni, a Barceloneta, sőt, összességében szerintem csak négy negyedet játszottunk rosszul, kettőt a Szolnok, kettőt a Barceloneta ellen. Különösen fájó volt a tegnapi 0:5-ös játékész, ezen múlott, hogy ma nem az aranyért játszottunk, de összegezve az évet, elégedett vagyok, nagyon örülök, hogy ennyi mindent sikerült idén nyernünk.

Még annyit, hogy nagyon tetszett nekem a Barceloneta játéka, végigkísérhettem a csoportban a fejlődésüket, láttam, hogy milyen széles repertoárral és mennyire vagányul tudnak vízilabdázni. Szerencsésnek tartom, hogy ez már most kiderült és ez egyben figyelmeztetés, hogy a spanyol válogatottal mennyire komolyan kell majd számolni a budapesti Európa-bajnokságon.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy végül egy gyönyörű szép bronzérmet kaptunk! Felőröltük az ellenfelünket az utolsó egy-másfél negyedre, úgyhogy végül is jól zártuk a szezont.

- Tudom, hogy az még nagyon az eleje volt, de 0:2-nél nem villant be, hogy esetleg szétestek és komoly baj lehet?

- Valóban nem kezdődött jól a meccs, de azért bíztam magunkban és vagyunk olyan jó játékosok, hogy ezt meg tudjuk oldani. Ha megnézzük azt a csapatot, sok a fiatal és hiába dolgoznak nagyon jó edzővel, mégiscsak ők a végrehajtók, várható volt, hogy fognak hibázni, vagy legalább elfáradnak. És így is történt.

- A hangodon is azt érzem, hogy tényleg elégedett vagy, nincs nyoma a tegnapi feszültségnek.

- Így van. Főleg annak tükrében, hogy a spanyolok megnyerték, nagyon örültem ennek. Azt gondolom, hogy erre senki nem számított. Ha visszanézünk a szezon elejére, akkor még több esélyes volt, ők most bizonyították, az a legfontosabb, hogy mennyire tud csapatként játszani a társaság.

- Köszönöm a beszélgetést!


A Bajnokok Ligája hatos döntőjének végeredménye:

1. CNA Barceloneta (spanyol)
2. Radnicski Kragujevác (szterb)
3. Primorje Rijeka (horvát)
4. Partizan Belgrád (szerb)
5. Brescia (olasz)
6. Pro Recco (olasz)