FACEBOOK

Ilyen egy "rávezető hét"?

Ilyen egy
hozzászólás, 2014.05.31.

Befejezte első felkészülési hetét a Margitszigeten gyakorló Eb-keret. Mához egy hétre magyar-olasz hivatalos meccs a szigeten! Benedek Tibor a vlv-nek összegez, Szivós Marcitól nem merjük megkérdezni, hogy van, Erdélyi pedig átesett az akklimatizáción. Riportunk szombatról, fotók a hét összes edzésnapjáról.

Ők edzettek a szigeten a héten:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gábor, Szivós Márton, Tóth Márton,  Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

A BL final sixen tartózkodó Madaras Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes a jövő hét második felében csatlakozik a többiekhez.

Az edzések kemények voltak, rengeteg úszás jellemezte a "rávezetést". A kétkapuzást, illetőleg a hátrányos, előnyös játék gyakorlását létszámhiány akadályozta, hiszen a külföldön játszókon kívül a lyukas dobhártyájú Decker Ádámra sem lehetett számítani. E mellett egyelőre nem teljes értékű munkát végzett a betegségből lábadozó Szivós Márton és Vámos Márton, továbbá Hárai Balázs is erősen fájlalta két ujját, amely még a bajnoki döntőben sérült meg.

A csapat a jövő héten a szigeten folytatja a munkát, szombat este pedig hivatalos barátságos mérkőzést játszik Olaszország válogatottjával. A találkozóra közönséget is várnak, s a meccset a DIGIsport közvetíti.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor. Véget ért az első hét. Arra kérlek, hogy egy kicsit foglald össze mi történt, mit csináltatok, mennyire vagy elégedett? Azt én is láttam, hogy voltak nehezítő tényezők, csak amiről én tudok: Pufi ujja, Decker Ádi dobhártyája, Szivós és Vámos lábadozása. Mennyire okoztak ezek gondot?

- Azt gondolom, hogy igazi hátráltató tényező az edzésmunkában csak Ádámnak a fülsérülése volt hiszen egész héten külön edzést végzett, ezáltal a fejét nem tehette be a vízbe. Mivel még három játékos hiányzik a keretből az tizenöt, levonjuk a három kapust az tizenkettő plusz Ádám hiánya az tizenegy. Tehát ha kiszámoljuk, akkor a hat a hat elleni játék nincs meg. Ez problémát okozott, de megoldottuk úgy, hogy öt az öt ellen játszottunk és ha emberelőnyt kapott az egyik csapat, akkor nem kiállt valaki hanem beállt valaki. Így meglett a hat-ötös fór. Ez volt jellemző az edzéseinkre de azon kívül megoldottunk mindent.

Ádámnak a jövő héten lesz mit pótolnia, hiszen a fiúk szerintem leúsztak 15-20 kilométert a héten és ez neki hiányozni fog.

Az edzésmunkával meg vagyok elégedve. Szép lassan rázódtak bele, illetve gyorsabban mint "szép lassan", mert az első edzésen még kicsit messzebb voltak, de aztán hamar rájöttek, hogyan és milyen mentalitással kell dolgozni az edzés elejétől a végéig. Így, azt gondolom, hogy az első edzés kivételével már az összes edzésre ez jellemző volt. Nagy terhelést kaptak a fiúk, de igazából szerintem minden csapat ennyit fog dolgozni, mint mi. Nem tudunk többet dolgozni, mint a többiek de azt gondolom, ahogy majd épülünk, úgy leszünk egyre erősebbek. Ezek valóban csak az alapok, az első hét után.

- Mit csináltatok a csapatépítő napon, amikor nem volt vizes edzés?

- A csapatépítő nap csak egy vidám program volt, hogy kikapcsolódjanak a srácok, igazából nem nevezném csapatépítésnek. A csütörtök teljesen szabad volt és nem akartam, hogy közös program nélkül teljen, úgyhogy volt egy lövöldözős játék, amin részt vettek.

- Mindenkinek rendeződött a helyzete, a személyes sorsa, tudja hol fog játszani jövőre. Te hogy értékeled ezt az átrendeződést a válogatott szempontjából? Milyen következményei, hatásai lehetnek?

- Megmondom őszintén, hogy nem nagyon foglalkozom olyan dolgokkal, ami szeptembertől érint. Nekem az volt a lényeg, hanem hogy most lezáruljanak az átigazolások, a lakáskeresések, a sajtótájékoztatók és mindenki száz százalékig itt legyen. Azt gondolom, ha esetleg ilyen külön programjaik vannak a srácoknak, azokat is meg fogjuk tudni oldani az edzésen kívül és mindenki maximálisan oda tud figyelni az itteni dolgára és tudja, hogy a klubszezon csak szeptember közepén indul.

Hogy most hányan játszanak itthon és hányan külföldön, azt gondolom, hogy ez sem jelentett soha problémát. Én is sokat játszottam külföldön, tehát ha egy játékos külföldön valóban jó csapatban játszik, az ugyanolyan jó. Természetesen, ha a jó játékosok itthon vannak, jó csapatban és ez mondjuk a nemzetközi kupaszereplésben egy jobb eredményt hoz, annak mindenképp örülök. Hiszen jó csapatok ellen játszani egész évben, az a válogatott munkáját is nagyon segíti.

- Barcelonából most a hétvégén, elég meglepő hírek jöttek. Mit szólsz a két nagy esélyes csapat kudarcához? Különösen, hogy magyarok is játszanak ott.

- Meglepetésként értékelem én is de tudjuk, hogy a vízilabdában soha nem mehetsz biztosra. Ezek jó csapatok, készültek egymásra. A Barcelona egész évben kifejezetten bizonyította, hogy mennyire jó és összeszokott csapat óriási kiemelkedő egyéniségek nélkül. De ha megnézzük például Ubovicsot, a szerb centert, aki ott játszik, azt gondolom, hogy ő hamarosan trónkövetelő lesz a szerb válogatott centerposztján is, ha nem is az első számún de a másodikon. Nagyon jó spanyol játékosok, a válogatott legjobb játékosai mind ott játszanak, úgyhogy nem gondolom, hogy ez óriási meglepetés. Abból a szempontból mindenképp meglepetés, hogy a legjobb csapatok kiestek és nem jutottak be a döntőbe. De valóban ez a négy-öt csapat nagyon jó volt, azt tudtuk az elejétől kezdve.

Az, hogy a Partizan kiverte a Reccót, a mutatott játék alapján már nem volt meglepetés. Ha az elején még csak a névsort néztük volna, akkor az volt, de aki látta a meccset, az pontosan látta, hogy mennyire fegyelmezetten, taktikusan játszott a Partizan és a Recco ezekre az ötméteres szabaddobásaikra, bármennyire is készült, alkalmatlan volt kivédekezni.

- Gondolom, azért bízol abban, hogy a magyarok úgy jönnek haza, hogy gyorsan kiheverik ezt a lelki sokkot.

- Szerintem a játékosnak annyiban jobb, mint szövetségi kapitánynak, hogy vége van a klubszezonnak és három vagy öt nap múlva kezdik a válogatott szezont és egy teljesen új kihívás következik. Ez ugyanúgy igaz a válogatott szezon után, mennek vissza a klubba és kezdődik előröl más. Egy játékos sokkal hamarabb túl van ezeken az úgymond megrázkódtatásokon, mert nyilván ez azért az nekik. Itt lesznek a jövő hét végére és szerintem egy-két hét alatt el is fogják felejteni és teljes mértékben erre fognak figyelni, ami itt történik.

- Légy szíves, mondj egy mondatot a jövő heti programról. Mi lesz?

- A jövő hét annyiban lesz más, hogy tovább folytatjuk a fizikai munkát, de szombat este már egy magyar-olasz barátságos mérkőzésünk lesz. Dani, Dumi és Madaras Norbi csak csütörtökön kapcsolódik be, de ők nem fognak játszani, hiszen nekik el kell kezdeni dolgozni. Ez a csapat, akikkel most már készültünk a héten, ők fognak majd játszani az olasz válogatott ellen.

- Köszönöm szépen, jó munkát a jövő hétre!

(Lejegyezte: Enikő)Szivós Márton nyilatkozata


- Szervusz, Marci!

- Szervusz!

- Azt hiszem, nem úsznám meg kisebb sérülések nélkül, ha úgy kezdeném ezt a kis beszélgetést, hogy "hogy vagy…?", ezért ezt nem kérdezem meg ;-). Viszont az érdekel, hogy életedben volt-e ilyen sajtóérdeklődés irántad? Egy nagyon zsúfolt hét van mögötted. Hogy értékeled, lenyugodtak-e már a kedélyek, és most már tudsz-e csak a munkára koncentrálni?

- Úgy gondolom, hogy lenyugodtak. Akit érdekelt, és tudósítani akart erről a dologról, az itt volt. Mondtam is, hogy nem szeretnék többet erről beszélni, igazság szerint most már csak az Európa-bajnokság lebeg a szemem előtt.

- Itt az edzéseken láttam, hogy az első napokban még figyeltek külön arra, hogy te egy kicsit többet pihenj a különböző úszásciklusok között. Tegnap este viszont már Märcz Tomi is megdicsérte az úszásodat, annyira jól ment. Te hogy érzed, hogy bírtad fizikailag?

- Mi azért másféle munkát végeztünk az elmúlt öt hétben Tibivel, mint amit most itt elkezdtünk a válogatottal – ehhez hozzá kell szokni. Itt hosszabb úszások voltak, több időt töltöttünk a vízben. Hál’istennek napról napra jobban érzem magamat a vízben, tehát gyorsabban jön vissza az erőm, mint gondoltuk.

- Ennek nagyon örülünk! A hangulat az ugyanolyan, mint amilyen lenni szokott, nagyon jó kedvetek van. Mire számítasz a jövő héten? Jövő hétvégén már meccs is van.

- Dolgozunk tovább keményen, ez a hét is nagyon erős volt, annak ellenére, hogy felvezető hétnek volt eladva – azért ez annál több volt :-) De kell a meló, mert nagy céljaink vannak.

- Holnap van egy szabadnap, nincs semmilyen közös program. Mit fogsz csinálni?

- Pihenek, mert fel kell készülni már a hétfőre is. Itt minden edzésre készülni kell, nem lehet egyet sem félvállról venni.

- Köszönöm szépen, Marci! Jó munkát!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)Erdélyi Balázs nyilatkozata


- Szervusz, Balázs! Azt hiszem, a játékosok közül a legnehezebb dolga neked volt, mert még akklimatizálódni is kellett. Egy nappal az edzések előtt érkeztél haza, és azért kiestél az elmúlt hetekben, hónapokban. Hogy érzed magad, hogy sikerült az első hét? Értékeld, légy szíves!

- Szia, és köszöntöm a VLV-nézőket is! Így van, ahogy elmondtad, tényleg át kellett állnom. Az első egy-két nap volt nehezebb, volt, hogy hajnalban felkeltem, és utána nem is tudtam visszaaludni, de ez nem jelentett olyan óriási problémát. Nyilván egy picit fáradtabb voltam az első két napban, de ez nem lehet kifogás, ugyanúgy csinálni kell a melót, mint a többieknek. A heti munka, úgy gondolom, jó volt. Kicsit úszásban próbáltuk összeszedni magunkat, ezen volt a fő hangsúly. Én sikeresnek értékelem, jól dolgoztunk.

- Be tudtál illeszkedni könnyen, tehát fizikailag is, meg a csapatban való részvétel szempontjából is?

- Persze, ezzel nincsen semmi probléma, azért ismerem már a srácokat régebbről. Találkoztam velük a válogatottban is februárban, meg még anno, mielőtt kimentem, akkor egy-két játékossal együtt játszottam, vagy játszottuk egymás ellen, tehát nagyjából ismertem mindenkit. A játék tekintetében: az úszással nem volt probléma, a labdatechnikai elemek viszont még nyilván vissza kell, hogy jöjjenek. De ez már alakulgat, úgy gondolom, viszonylag gyorsan menni fog.

- Egerben voltál már, mióta hazajöttél?

- Nem, most megyek délután.

- Hogy fogadták itthon a hazaigazolásodat, milyen visszhangja volt?

- Sokan meglepődtek, sokan örültek, sokan gratuláltak. Mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptam ezzel kapcsolatban.

- Köszönöm szépen, Balázs! Jó pihenést vasárnapra, és jó munkát a jövő hétre!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VLV-KÉPEK A HÉT ÖSSZES EDZÉSNAPJÁRÓL

SZOMBAT


vlv-képek


PÉNTEK


vlv-képek


SZERDA


vlv-képek


KEDD


vlv-képek


HÉTFŐ


vlv-képek