FACEBOOK

Szivós Márton Egerben folytatja

Szivós Márton Egerben folytatja
hozzászólás, 2014.05.27.

Nem sokkal azután, hogy Szivós Márton az orvosoktól megkapta az engedélyt élsportolói pályafutásának folytatására, megtörtént a bejelentés: Marci az Eger játékosa lesz a következő szezonban.

A világbajnok Szivós Márton egyéves szerződést kötött a Dabrowski Norbert által irányított bajnoki címvédővel.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Először is szeretném megköszönni a közös munkát a Szeged csapatának, a vezetőknek, a vezetőedzőnek és a csapattársaimnak, nem utolsó sorban pedig a szegedi szurkolóknak, akik tényleg fantasztikus hangulatot teremtettek minden mérkőzésünkön, akár otthon, akár idegenben, sokat segítettek, az ő érdemük is, hogy az elmúlt két évben sikerült kupát nyernünk, különösen a második kupagyőzelem lesz az, amelyre sokáig emlékezni fogunk.

- Mi az oka az eligazolásnak, hogy jött a megkeresés?

- Bárány Attila hívott fel, s annak ellenére, hogy történt velem ez a "kisebb probléma", végig bennem gondolkozott, ha úgy tetszik, kitartott mellettem, ami nagyon jólesett, ezúton is szeretném neki megköszönni! Remélem, hogy a játékommal neki is meg tudom majd hálálni ezt a kitartást. Ami pedig az én szándékaimat illeti: szerettem volna egy olyan csapatban játszani, amely erejénél fogva komoly célokért küzdhet, ezen kívül pedig az szólt számomra az Eger mellett, hogy a szakmai vezetés, Dabrowski Norbert garanciát jelent arra, hogy sikereket érjünk el és én is tovább fejlődjek. Mint ismeretes, az Eger jövőre is a BL főtábláján szerepel. Azt gondolom, hogy nagyon jó csapatunk lesz, amely komoly célokért fog küzdeni.

- Az Eger a bajnoki cím védője, hogy látod, mi lehet a szerepe, célja a jövő évi bajnokságban? Lesz egy nagyon erős Szolnok és egy szintén erős OSC.

- Jóslásokba nem szívesen mennék bele, de azt gondolom, hogy az Eger mind hazai, mind nemzetközi téren erős csapat lesz. Játékosállományát tekintve a Szolnok tűnik a legerősebbnek - nem csak itthon, hanem az európai porondon is, ettől függetlenül az Eger szerintem meghatározó csapata lesz az OB1-nek, képes lehet arra, hogy felborítsa a papírformát, nemzetközi téren pedig reményeim szerint szakítani fog az eddigi szériával és jó eredményeket fog elérni.

- Mit szólsz a formálódó új budapesti nagy csapathoz, az OSC-hez?

- A sajtótájékoztatójuk csütörtökön lesz, de az uszodai hírekből és a vlv-ről tudhatóan nagyon erős csapat lesz, amely elsősorban az elmúlt évi Egerből táplálkozik. Szerintem az új Eger mégis jobb lesz.

- Eger városa hogy tetszik, milyen lesz ott élni?

- Nekem családi kötődésem is van, gyerekkoromban sokat voltam ott, szeretem is a várost. Azt gondolom, hogy az egri szurkolók elkötelezettsége a sportág iránt hatalmas, ez megmutatkozott az elmúlt években. Nagyon remélem, hogy a következő időszakban olyan eredményeink lesznek, amelyekkel folyamatosan sok embert leszünk képesek kicsalogatni és közösen nagy eredményeket fogunk tudni elérni.

- Köszönöm a beszélgetést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)