FACEBOOK

Ötven nap az Eb-ig!

Ötven nap az Eb-ig!
hozzászólás, 2014.05.26.

A döntőkre, a szerbek és a horvátok elleni csoportmeccsünkre már kevés jegy van, de egyelőre a nyári budapesti Eb valamennyi mérkőzésére kapható még belépő. Ötven nappal az Eb-nyitány előtt szerződést kötöttek a szponzorokkal, bemutatták, hogy milyen lesz az érem és a rendezvény videospotja. (Ákos írta a szignált.)

Beck György, a hazai sportági szövetségnek (MVLSZ), egyben az Eb szervezőbizottságának társelnöke elmondta: jelenleg az uszodák rendbetétele zajlik, az előkészületek részeként pedig a LEN-nel, az európai szövetséggel folyamatosak az egyeztetések, képviselői rendszeres vendégei a fővárosnak.

Benedek Tibor, a férfi válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hivatalosan hétfőn kezdődött a közös munka, és úgy vélte, hogy ötven nap megfelelő idő a felkészülésre. Hozzáfűzte: a következő két hét a fizikai munkáról fog szólni, majd a Világliga szuperdöntőjét követően még három hét marad a forma tökéletesítésére.

Merész András, a női nemzeti csapat szövetségi kapitánya hasonlóképpen bizakodó és szintén hangot adott annak a reményének, hogy a hazai Európa-bajnokságra megfelelő formában lesz együttese. Elmondta, hogy a teljes keretből már csak négyen hiányoznak, közülük ketten - Szücs Gabriella és Bujka Barbara - az elmúlt hét végén még külföldi klubcsapatukban vívtak bajnoki döntőt - amúgy sikerrel, hiszen előbbi spanyol, utóbbi görög bajnok lett.

A sajtótájékoztató keretében írta alá a megállapodást a Magyar Vízilabda Szövetség az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-vel, miáltal a cég a budapesti Eb legnagyobb nemzeti szponzora lett, és bemutatkozott a kontinenstorna többi szponzora és fontos beszállítója is.

Az eseményen felhangzott az Eb szignálja - amelynek szerzője a Kossuth-díjas zenész-előadóművész Kovács Ákos -, emellett bemutatták a majdan kiosztandó Európa-bajnoki érmeket is. Valamennyi medál egyéni tervezésű, a belső oldal porcelán betétet kapott, amelyen a Lánchíd látható háttérben a budai Várral és a Duna vizén lebegő vízilabdával.


A sajtotájékoztatón ott volt mind a női, mind a férfi válogatott is.

MTI


vlv-képek a Hajósról



vlv-képek az edzésről és a sajtótájékoztatóról




VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek

- Elkezdtétek a nagy menetelést. A mai napról légy szíves mondj valamit. Tudom, hogy még nem álltak rá teljesen a srácok. Milyen volt a kezdés, hogy sikerült?

- Ez valóban még csak a rávezetés volt. Még a videó is általános volt, semmi konkrétummal csak hogy egy picit visszaterelje a gondolataikat a válogatott taktikájára és feladataira. Az úszás is inkább csak egy hosszú de nem gyenge úszás volt. Azt mondom, hogy kezdésnek jó volt de azért ennél sokkal nehezebb és keményebb feladat vár a csapatra.

- A sajtótájékoztatón te is utaltál rá, hogy a játékosok fejében még egy kicsit benne van a csapatváltás. A csapat nagy része klubot vált. Ez milyen hatással lehet a munkára? Mennyi idő alatt tisztulnak ki a fejek és mikor tudnak teljes erővel csak a munkára koncentrálni?

- Most meg is említettem szándékosan, hogy tudják, azért ez egy feladat, ennek nem lesz magától vége. Ezt nekik kell a saját fejükben rendbe tenni. Ezt le kell zárni, megvan a klub-átigazolás, a klub lesz, amilyen lesz de szeptemberben kezdődik. Innentől kezdve a válogatott a legfontosabb.

Jó is, hogy itt voltak a sajtótájékoztatón, mert látták, hogy milyen nagy munka van e mögött, hogy minden a legnagyobb rendben menjen július 14.-étől.

- Gondolom szakmai szemmel már megvan, kidolgoztad az egészet az Eb-ig. Hogy látod most, a csapat alkalmas lesz-e arra, hogy eleget tegyen a közönség elvárásainak?

- Óriási munka lesz. Az ötven nap minden perce fontos lesz. Mindenkinek a saját, egyéni munkája is, illetve a csapatmunka is. Abban biztos vagyok, hogy rengeteg nehézséggel, de meg fogjuk oldani és bízom benne, hogy hétről-hétre valóban jobban fogunk játszani és jobb állapotban leszünk. Ehhez a fejlődéshez a Világliga egy jó állomás lesz.

- Menyire fogod beáldozni azt a tormát az Eb érdekében?
 
- Nem áldozunk be semmit. Az is egy világverseny, szeretnénk ott is jól szerepelni de így utólag azt mondom, hogy a tavalyi Világliga-ezüstérmünk kifejezetten ideális volt, hiszen nem ájultunk el a teljesítményünktől, de tudtuk, hogy jók vagyunk. Idén is szeretnék ilyen állapotban eljutni a Világligára, mint tavaly, hogy már látják a fiúk, hogy van értelme dolgozni és van látványos eredménye a munkának

- Jó felkészülést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)



Beck György


Felkai György, MVM


Puskár Anett, Közgép



Dévényi Gergely, Volán


Benedek Tibor


Merész András



Az Eb-éremtervek bemutatása


Az Eb-videoklip bemutatása