FACEBOOK

Szirányi Balázs másodszor lett spanyol bajnok a Barcelonetával

Szirányi Balázs másodszor lett spanyol bajnok a Barcelonetával
hozzászólás, 2014.05.22.

Szerdán este a CNA Barceloneta (papírforma) győzelmével befejeződött a spanyol bajnokság. Szirányi Balázs, a bajnok csapat centere a vlv-nek:

Spanyol bajnokság, döntő,

1. mérkőzés

Barceloneta-Terrassa 10:7 (3:2, 4:0, 1:3, 2:2) (Szirányi Balázs egy gólt lőtt)

2. mérkőzés

Barceloneta-Terrassa 15:9 (2:3, 7:1, 5:2, 1:3) (Szirányi Balázs két gólt lőtt)

3. mérkőzés

Terrasa-Barceloneta 3:6
(1:1, 1:3, 0:1, 1:1)

A CNA Barceloneta ezzel 3:0-ra megnyerte a döntőt, megvédve bajnoki címét.


SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Igazából a kötelezőt hoztuk. Azt jelöltük ki célként - a közelgő BL final six miatt -, hogy három mérkőzésen győzzünk, s minél több időnk legyen felkészülni a hatos döntőre. Kicsit nehezítette a dolgunkat, hogy hétfőn és kedden négyszer is közös edzést, kétkapuzást tartottunk a Pro Reccóval, s ez rendesen kifárasztott mindenkit. Taktikai elemeket gyakoroltunk, kemény kétkaput vívtunk és emberelőnyt-emberhátrányt is próbálgattunk egymással szemben. Ennek ellenére szerdán este sikerült hoznunk a kötelezőt.

Ez a hétfői és keddii nap, a Reccóval folytatott sok gyakorlás (amelyre egyébként ők 17-en érkeztek, többen voltak, mint mi) nyilván nem a bajnoki döntő harmadik meccsére volt kihegyezve, hanem arra, hogy a final six-re legyünk teljesen játékban. Most valamennyit tudunk pihenni, csütörtökre szabadnapot kaptunk, de tudjuk, hogy nekünk nem ez volt "az igazi", a final six végén szeretnénk ünnepelni, ugyanis meg akarjuk nyerni a tornát, még akkor is, ha papírforma szerint nem mi vagyunk az esélyesek. Úgy is fogalmazhatok, hogy a bajnokság megnyerésével hoztuk a kötelezőt, most következik majd az izgalmas része a dolognak.

Nagyon kemény meccsre számítunk a final six első napján a Brescia ellen a négy közé jutásért, ez vízválasztó lesz, onnantól kezdve már tényleg nem lesz semmilyen vesztenivalónk.