FACEBOOK

Szivós Márton túl van a kontrollvizsgálat első részén

Szivós Márton túl van a kontrollvizsgálat első részén
hozzászólás, 2014.05.19.

Hétfőn elkezdődött a várva várt kontrollvizsgálat, amely Szivós Márton állapotát méri fel, kiállítva a hat héttel ezelőtti "majdnem-infarktus" óta eltelt időszak bizonyítványát.

Mint ismeretes, e felmérés eredmányétől függ, hogy Szivós Marci folytathatja-e az élsportot, megcélozhatja-e az Eb-csapatba kerülést.

A városmajor utcai szívkórházban lefolytatott hétfő délelőtti vizsgálatot követően a játékos a vlv-nek elmondta, hogy az eredmények kiértékelése még nem történt meg, s azért sem közölték vele a "határozatot", mert szerdán még egy MR-vizsgálaton kell részt vennie.

Mivel a játékossal történtek óriási sajtóérdeklődést váltottak ki, a vlv értesülése szerint a hét második felében vagy a jövő hét elején várhatóan közösen tart sajtótájékoztatót dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központ igazgatója, Benedek Tibor szövetségi kapitány és Szivós Márton a játékos visszatérési esélyeiről.

Szivós Marcin április 5-re virradóra végeztek életmentő beavatkozást, miután a sportoló a Vasas-Szeged mérkőzés közben rosszul érezte magát, majd a meccs után kórházba kellett szállítani.

A vizsgálat megállapította, hogy a játékos az infarktus kezdeti stádiumába került ezért azonnali beavatkozással hárították el a szív vérellátását fenyegető veszélyt.

Merkely professzor a műtétet követően a vlv.nek azt mondta: a klinikai kép tanúsága szerint Marci teljesen felépülhet, szinte biztos, hogy folytathatja a vízilabda-pályafutását. Mint fogalmazott, ezt a "gyanút" a műtét után hat héttel verifikálni fogják, koszorúér-CT-t és koszorúér-MR-t végeznek el a sportolón és akkor döntik el, hogy hogyan tovább.

A mindenkit sokkoló események közepette Benedek Tibor közleményben jelezte: Marcit visszavárja a csapat.

Szivós az orvosi utasításoknak eleget téve kezdte meg a rehabilitációt, az óvatos mozgást a vízben. Az eddigi ellenőrzési eredmények biztatóak voltak.

Ennél többet valószínűleg a hét második felében sorra kerülő sajtótájékoztatón tudhatunk meg.