FACEBOOK

Decker Ádám ősztől az OSC-ben

Decker Ádám ősztől az OSC-ben
hozzászólás, 2014.05.18.

Decker Ádám, a világbajnok védő az elsők között írta alá szerződését a formálódó új fővárosi nagycsapathoz.

Az OSC átalakulásának részletei a napokban válnak nyilvánossá. Az már tudható, hogy a csapat vezetőedzője Vincze Balázs lesz és hogy Szegedről Budapestre költözik a jelenleg ujjműtét után lábadozó Juhász Zsolt. További legalább egy tucatnyi magyar és külföldi nevet emlegetett a napokban a zuhanyhíradó, s az "első fecske" Decker Ádám, ő ősztől már hivatalosan az OSC játékosa.

DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Egyéves szerződést kötöttünk az OSC-vel, amely számomra úgy került képbe, hogy eddigi edzőm, Vincze Balázs nagyon nagy terveket sző, ezekbe engem is beavatott, s egy olyan, egyelőre még feltételezett játékoskeret képét vázolta fel előttem, amely szerintem esélyes lesz arra, hogy bajnoki döntőt játsszon jövőre, de mindenképpen éremért harcoljon. Ez volt számomra a döntő. Olyan játékosokkal játszhatok jövőre együtt, akik az én teljesítményemre is jó hatással lehetnek, illetve szóba jöhet esetleg az Eurokupában való indulás, ami szintén segítheti, hogy egy jó, harcos évem legyen. A pályafutásom során mindig azt tartottam szem előtt, hogy a lehető legjobb csapatban játsszak és ez az elmúlt másfél évtizedben sikerült is. Most is ez motivált, mert úgy gondolom, hogy ha egy nagyon jó csapatban tudok komoly teljesítményt nyújtani, az mindenki számára mérvadó.

- Mi egyelőre még nem sokat tudunk, te már tisztában vagy azzal, hogy milyen összetételű lesz a csapat?

- Természetesen megismertem részleteket, amelyeket Balázs és a szponzorunk vázolt, sőt, elmondhatom, hogy folyamatosan telefonkapcsolatban voltam azokkal a kiszemelt hazai és külföldi játékosokkal, akikről most még csak sejtelmesen beszélünk. Ugye, kicsi világ a vízilabdavilág, mindenki ismer mindenkit, ezért én is értesültem a szándékokról, s a hozzáállást illetően azt tapasztaltam, hogy mindenki úgy zárta a beszélgetést: „Igen, Ádám, én úgy gondolom, hogy ez így össze fog jönni.”

Azt gondoltam, hát akkor most én elindítom ezt a folyamatot, lássa mindenki, hogy komoly csapat alakul az OSC-nél, ezért az elsők között aláírtam a szerződésemet. Bízom abban, hogy azok a játékosok, akik ígéretet tettek nekem, hogy követnek, valóban csatlakoznak a közeljövőben.

- Volt más ajánlatod?

- Igen, volt, itthonról és külföldről is és nagyon örülök, hogy olyan csapatok kerestek meg, amelyek azt látták bennem, amit én szeretnék képviselni: a lelkes, motivált játékost. Soha életemben nem hívtak ennyi helyre, s ez, úgy gondolom, hogy a válogatottnál nyújtott teljesítményemnek is köszönhető. Remélem, hogy pár napon belül megismerheti a közvélemény is az OSC keretét, amely szerintem a Szolnoké után talán a második legerősebb keret lesz Magyarországon.

Még annyit szeretnék mindenképpen elmondani, hogy nagyon jól éreztem magam Szegeden, és teljes szívemből, nagyon-nagyon sajnálom, hogy ez így alakult. Csodás két évet töltöttem ott, és nagyon boldog lettem volna, ha a továbbiakban is együtt játszik ez a gárda, szívesen maradtam volna. De sajnos a lehetőségek annyira behatárolódtak a jövő bajnoki évre vonatkozóan, hogy meg kellett hozzam ezt a döntést. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy két boldog évet tölthettem a Szegednél!

- Köszönöm a tájékoztatást és sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Danna)