FACEBOOK

Nagy Viktor is a Szolnokban folytatja

Nagy Viktor is a Szolnokban folytatja
hozzászólás, 2014.05.17.

A világbajnok kapus egy évnyi szegedi játék után Szolnokra teszi át székhelyét. vlv-interjú azt követően, hogy az információ publikussá vált, miután a bajnoki bronzmeccs befejeződött (Szeged-Honvéd 11:7 (4-1, 2-2, 4-3, 1-1) )


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Két évre, az olimpiáig szólóan állapodtunk meg. Nem kellett sokat gondolkodnom. Egy ilyen ajánlatra - és most nem az anyagiakra, hanem az összeálló csapatra gondolok -, nehéz is lett volna nemet mondani. A mi sportágunkban minden játékos arra törekszik, hogy a lehető legjobb csapatban szerepelhessen. És jövőre Szolnokon olyan csapat lesz, amilyenben mindig is szerettem volna játszani. Ötször voltam magyar bajnok, ötször kupagyőztes, szeretnék tízszeres magyar bajnok és tízszeres kupagyőztes lenni, de legalább egyszer BL-győztes is! Úgy érzem, hogy ehhez Magyarország legjobb csapatában kell játszani. Szegeden, mint köztudott, kiszállt a főszponzor és nem tudnak olyan csapatot működtetni, amely ezeket a célokat eséllyel tudná elérni, érthető lehet mindenkinek, hogy nem kellett sokáig gondolkodnom, amikor a Szolnok hívott.

- Beszéljünk a szegedi egy évről. Családi kötődésed is van, emlékszem, amikor odaköltöztetek, boldog voltál, élvezted a kisvárosi életet, azt, hogy biciklivel járhatsz edzésekre... Most utólag hogy értékeled, hiba volt oda igazolni?

- Dehogyis! Nagyon jó 9 hónapon vagyok túl, jó itt élni Szegeden, nagyon élhető város, családosoknak főként. A feleségem szegedi, ezért persze nekem is nagyobb a kötődésem. Nagyon szerettem volna, ha ebben az évben Magyar Kupát és bajnokságot tudunk nyerni. vagy legalább a bajnoki döntőbe bejutunk. Ebből a kupagyőzelem sikerült, a másik nem és ez nagy szívfájdalmam.

- Mi volt ennek az oka?

- Sok minden. Leginkább nyilván az hogy Szivós Marci és Sánta Dani kiesett addigra, hogy a döntőbe jutásért küzdöttünk. Csodával határos módon így is továbbjuthattunk volna, de sajnos nem játszottunk úgy, hogy ez sikerüljön. A szezonvégünk tragikomikusra sikeredett, nem lehetett ilyen sérülés- és betegséghullámra számítani. Jött Dani lábsérülése, Marci esete, Papesznak a nyaka fájt, Hegedüs Gabinak is sérülése volt, Jansik Szilárdnak a bokájával voltak gondjai, én derékfájdalmakkal küszködtem, most nemrég Decker Ádámnak kilyukadt a dobhártyája, a második bronzmeccsen megsérült Hege csuklója, Juhász Zsolt közben ujjműtéten esett át - hát így egyszerűen nem megy. Nem csak arról van szó, hogy komoly meccseken gondjaink voltak, de ha ilyen kevesen vagyunk, akkor gyakorolni, készülni sem lehet rendesen. Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem a szurkolóknak, hogy egész évben mellettünk voltak!

- Visszatérve a Szolnokhoz: a magyar válogatott két kapusa ott szerepel majd. Érdekelne, hogy mi a felállás...

- Alapban ugyanaz, mint a válogatottnál. De nagyon sok meccset fogunk játszani, s ezt a helyzetet a szakmai stáb úgy kezelni majd, hogy mind a két kapus meccsben legyen, részben a Szolnok érdekében, részben azért, hogy ha ez a két kapus odakerül, hogy válogatott meccsen kell bizonyítani, mindkettő képes legyen jó teljesítményt nyújtani. Meg fogják oldani, hogy senkinek se legyen meccshiánya.

- A Szolnok mérkőzésein három szerb játékát fogod tudni figyelni folyamatosan. Elképzelhető, hogy ebből profitálsz majd valamit a válogatott számára - ahogy sajnos természetesen ők is testközelből ismerhetik meg a magyar játékosok szokásait.

- Biztos, mert amikor együtt játszottam Draskóval (Drasko Brguljannal - a szerk.) vagy Mihóval (Miho Boskoviccsal - a szerk.), akkor is sokkal magabiztosabban, jobban tudtam ellenük védeni, amikor a válogatottnál egymással szembe kerültünk. Miho még figyelt is erre, emlékszem, kerülte a Vasasnál a közös munkát, néha könyörögni kellett neki hogy jöjjön át nekem lőni... Szóval biztos, hogy számít, de ez oda-vissza így van.

- Mivel lennél elégedett egy év múlva?

- A magyar bajnoki arannyal, a kupaarannyal és azzal, hogyha bejutnánk a legjobb négy közé a BL-ben. Sok jó játékos lesz együtt, de azért össze kell érni, szerintem szinte csodával határos lenne, ha mindjárt az első évben meg tudnánk nyerni a BL-t. Nyilván ez a cél, de azért van még más jó csapat is. Jó lesz a Szolnok, de csapattá kell válnia, a reális a BL-ben szerintem az első négy - onnan már egyébként is csak két meccs kell.

- Sok sikert kívánok!