FACEBOOK

Primorje Rijeka: egy lépésre a bajnoki címtől

Primorje Rijeka: egy lépésre a bajnoki címtől
hozzászólás, 2014.05.11.

Idegenben is simán nyert és így a bajnoki győzelem küszöbére került a Primirje Rijeka szombat este. Varga Dániel és Varga Dénes a meccsről. Az olasz döntőben jól kezdett a Recco.

Horvát bajnokság, döntő, 2. mérkőzés.

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 5:11 (3:2, 1:4, 0:1, 1:4)

Zágráb, v.: Caputi, Severo (mindkettő olasz)
Mladist Zágráb: Pavics, Bukics, I. Milakovics, Loncsar, Martinics 2, D. Zsivkovics, Capan, K. Milakovics 3, Pavičić, I. Zsivkovics, Vukicsevics, Gagulics, Marcelics, Dasics. Vezetőedző: Vjekoszlav Kobescsak
Primorje Rijeka: Vican, Radu 2, Peros, Krapics, Varga Dénes 3, Sukno, Muslim 1, Petrovics, Varga Dániel, Obradovics 2, Setka 1, X. Garcia 1, Jelovina, Buljubasics 1. Vezetőedző: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 2/11, ill. 6/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/2

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 2:0-ra vezet a Primorje, a következő találkozó szerdán, 18.50-kor lesz Rijekában.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Annak ellenére, hogy az eredmény alapján simának tűnik a mérkőzés, végig kemény volt és azt ,momnhatom, hogy mindkét csapat tudásának közel a legjavát adta, így jött ki ez a reális, hatgólos különbség.

Örülök, hogy a lélektanilag fontos pillanatokban jó döntéseket tudtunk hozni, mert ennek a csapatnak a hátralévő meccseken nem csak a játéktudására lesz szükség, hanem a jó lélkekjelenlétére is, hiszen remélhetőleg már csak 12 negyed van hátra a szezonból, biztos, hogy lesznek olyan momentumok, szituációk, amikor az fogja eldönteni a meccset, hogy éppen abban a pillanatban jó döntést hozunk-e. Na ebből a szempontnból örülök ennek a meccsnek, persze a győzelemnek is, de mondom, a nagy érték az, hogy úgy vízilabdáztunk, ahogy kellett.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Legutóbb azt mondtam, hogy két-két góllal kevesebb lenne a megfelelő eredmény és ez alkalommal így is lett. Azt gondolom, hogy mindenki elégedett volt a meccs után, példának okáért az edzőnk korábban azt mondta, hogy ettől a csapattól mi csak maximum öt gólt kaphatunk. Valószínű, hogy most ő is elégedett volt. Jön a harmadik meccs, nem gondolom, hogy az eddigiek után két negyednél tovább próbálkoznának ezek a fiúk. Egyébként ez a két meccs alapján is tendenciának tűnik, két negyedig tartják magukat, utána viszont abszolút lehengereljük őket.

- Nem furcsa kicsit, hogy úgy mentek a bajnoki cím megszerzéért folyó meccsnek, hogy hazai pályán játsztok, nagy a fölényetek, igazából izgulni se kell?

- Igen, ez kevésszer történik meg az ember pályafutása során. Vagy iszonyatosan jó csapatban kell játszani, vagy nagyon gyenge kell, hogy legyen a döntőbeli ellenfél. Ez esetben mind a kettő megvan, úgyhogy nem mondom, hogy előre iszunk a medve bőrére, mert ilyet sportember nem csinál, de nagyon magabiztosak vagyunk, az biztos.


A bronzéremért folyó párharcot a Jug Dubrovnik nyerte 2:0-ra, miután a hazai győzelmet követően szombatos Splitben is simán nyert:

Mornar-Jug Dubrovnik 6:13 (1:5, 1:3, 0:4, 4:1)


Az egyik fél két győzelméig tartó olasz bajnoki döntő első meccsén:

Pro Recco-Brescia 7:6 (1:2, 1:1, 2:0, 3:3)
Sori, v.: Paoletti, Riccitelli
Pro Recco: Tempesti, Lapenna, Jokovics, Figlioli, Giorgetti 1, Felugo 1, Giacoppo 2, Aicardi 1, Figari, Fondelli, Ivovics 2, N. Gitto. Vezetőedző: Giuseppe Porzio.
Brescia: Del Lungo, Valentino, C. Presciutti 2 , Legrenzi , Molina Rios 2, Rizzo 1, Giorgi, Nora, N. Presciutti 1, Bodegas, Di Fulvio, Napolitano, Dian. Vezetőedző: Alessandro Bovo.
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/2

A következő mérkőzés szerdán 20.30-kor lesz Bresciában.

Madaras Norbert, mint ismeretes, jelenleg csak a Pro Recco nemzetközi csapatában szerepel, ennek ellenére érintett a bajnoki döntőben, hiszen a bajnoki alapszakasz első felét még végigjátszotta, így amennyiben a Recco aranyérmet szerez, ő is újra olasz bajnok!

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Jól a játszott a Brescia, szinte az utolsó negyedig vezettek. A kapusuk jól védett. Mivel náluk nem nagyon vannak igazi védők, ezért szinte végig zónáznak, sok mozgással. Aki ennek nem találja az ellenszerét, az bajba kerül - most pontosan ez történt. Végül szerintem az döntött a javunkra, hogy lényegesen jobb és hosszabb a kispadunk. Egy ilyen nagy iramú mérkőzést nem lehet végigjátszani 8-9 emberrel, márpedig a Brescia ezt csinálta, csinálja. Közben 3:2-es vezetésüknél ötméterest és emberelőnyöket is rontottak. A negyedik negyedre elfáradtak, a végen még így is a döntetlenért támadhattak, kaptak egy emberelőnyt a vége előtt 8-9 másodperccel, de szerencsére kimaradt.