FACEBOOK

Ötödik a Vasas

Ötödik a Vasas
hozzászólás, 2014.05.09.

A Vasas hozta hazai meccsét és ezzel megszerezte a bajnokság ötödik helyét.

Bajnokság, helyoszó az 5-6. helyért, harmadik mérkőzés.

Vasas-Debrecen 11:8 (3:3, 4:2, 2:1, 2:2)
Komjádi uszoda, v.: Petik A., Marjay
Vasas: Barabás, Drasko Brguljan 3, Csapó 1, Katonás 2, Angyal 1, Takács, Steinmetz Á. 2. Cs.: Sedlmayer, Hőna 2, Manhercz K., Manhercz Á., Német T.. Vezetőedző: Földi László
Debrecen: Clark, Kállay 1, Marnitz G. 2, Misics 1, Süveges 1, Jokics 1, Halek 2. Cs.: Smitula, Weszelovszky, Chilkó. Vezetőedző: Varga Tamás
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 6/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Jokics (31. p.)

A Vasas 2:1-re nyerte az 5. helyért folytatott párharcot.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Misics gólja

0:2 - Kállay ötméteresgólja

1:2 - Hőna első gólja

1:3 - Marnitz Gergő első gólja

2:3 - Drasko Brguljan első gólja

Barabás véd

3:3 - Csapó gólja

4:3 - Steinmetz Ádám első gólja

5:3 - Drasko Brgljan második gólja

5:4 - Jokics gólja

6:5 - Katonás gólja

7:5 - Hőna második gólja

8:5 - Steinmetz Ádám második gólja

9:5 - Angyal gólja

9:6 - Marnitz Gergő második gólja

9:7 - Halek második gólja

10:7 - Katonás második gólja

10:8 - Süveges gólja

11:8 - Drasko Brguljan ötméteresgólja

FÖLDI LÁSZLÓ (Lactiv Vasas-Plaket) a waterpolo.hu-nak:

- Gratulálok Laci! Megdolgoztatok ezért az 5. helyért. Hogy értékeled ezt a mai mérkőzést, a párharcot illetve ezt az évet?

- A mai meccsen nagyon fegyelmezetten és tudatosan játszottunk. Sok mindent megvalósítottak a srácok abból, amit kértem. Voltak hibák is a mérkőzésen, amiket természetesen az edző észre is vesz, fel is hívja a figyelmet azokra. Azt gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk, valóban megküzdöttünk ezért. Nem csak a mai meccsért, hanem az egész szezonbeli eredményért. Az eredményt nem is igazán arra érteném, hogy ötödik lett a csapat, ami szerintem nem egy rossz eredmény. Az első nágy csapat nagyon stabilan játszott, megérdemelten jutottak be a legjobb négy közé. Igazából a játék az, ami nagyon sokat javult. Az őszi szezon végére is egy nagyon jól játszó csapatot sikerült összerakni, most is. Egyre tudatosabban tudtak a fiatalok is hozzátenni az idősebb, rutinosabb játékosok teljesítményéhez. Azt gondolom ez nagyon nagy dolog, ez volt a célunk, ezt szerettük volna, ezt szeretnénk tovább építeni jövőre és utána meglátjuk, hova jutunk és mire lesz elég.

- Elindultok az Eurokupában?

- Ez egy nagyon nehéz kérdés most. Egyelőre még azzal foglalkozunk, hogy leeresszük kicsit a gőzt, levezetünk majd kicsit edzésekkel. Holnap bulizunk egy kicsit, lesz egy évzárónk, utána pedig készülünk a következő szezonra. Összerakjuk a jövő szezonbeli csapatot és megyünk tovább dolgozunk keményen.

- Mit lehet tudni már a jövő évi csapatotokról? Milyen mozgás várható?

- Biztos, hogy várható mozgás. Általában itt a Lactiv Vasas-Plaketnál nem volt olyan év, hogy ne lett volna mozgás. Most is várható mozgás különböző okok miatt. Egyelőre még semmi konkrétum nincs, nem tudok mit mondani.

- Drasko marad?

- Nem tudjuk megmondani. Folynak a tárgyalások, azt beszéltük, hogy megvárjuk míg ezek lemennek. Május 9-e van, még semmiről nem vagyunk lekésve. Mások is most építik a csapatukat. Nagyon kevés olyan van, mint a Szolnok, hogy már tudják kikből lesz a jövő évi csapat.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Tina)


VARGA TAMÁS (Debrecen) a vlv-nek és a waterpolo.hu-nak:

- Ez után a meccs után nem szeretnék nyilatkozni.