FACEBOOK

Egri bravúr Szolnokon - lépéselőnyben a címvédő

Egri bravúr Szolnokon - lépéselőnyben a címvédő
hozzászólás, 2014.05.09.

Meglepetésre idegenben szerzett előnyt az Eger, 1:0-ra vezet a bajnoki döntőben és ezzel biztosan tovább fokozódnak az izgalmak. Jó kis meccs volt, megmutatjuk a gólokat.

Bajnoki döntő, első mérkőzés

Szolnok-Eger 8:10 (2:2, 2:2, 2:2, 2:4)
Szolnok, Vízilabda Aréna, v.: Székely B., Fodor
Szolnok: Decker A., Mitrovics 3, Török, Jansik D., Kis G., Hosnyánszky, Gocsics. Cs.: Alekszics 4, Pásztor 1, Vörös, Hangay. Szakmai igazgató: Kovács István
Eger: Bisztritsányi, Bátori 2, Gór-Nagy 1, Bundschuh, Hárai 1, Biros 2, Graham. Cs.: Salamon, Bedő 1, Zalánki 1, Kovács G. 2, Varga II. Zs., Lőrincz. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 4/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Jansik D. (14. p.), ill. Bundschuh (22. p.), Gór-Nagy (32. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban az Eger 1:0-ra vezet, a következő mérkőzés Egerben lesz hétfőn, 19.30-kor.

VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Bátori első gólja

1:1 - Mitrovics első gólja

2:1 - Mitrovics második gólja

2:2 - Zalánki gólja

3:2 - Alekszics első gólja

3:3 - Bátori második gólja

4:3 - Alekszics második gólja, ötméteres

4:4 - Biros első gólja

Mitrovics vitatott labdája

5:4 - Pásztor gólja

5:5 - Bedő csavargólja

5:6 - Gór-Nagy gólja

6:6 - Mitrovics harmadik gólja

6:7 - Kovács Gábor első gólja

6:8 - Kovács Gábor második gólja

7:8 - Alekszics harmadik gólja, ötméteres

7:9 - Biros második gólja

7:10 - Hárai csavargólja

8:10 - Alekszics negyedik gólja


Kovács István nyilatkozata


- Ezt a mérkőzést látva, hogyha visszagondolunk a találkozó elejére kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de utána a szolnoki csapat részéről láthattunk érthetetlen hibákat. Ez döntött?

- Egyéni hibák döntöttek, természetesen. A védekezést is, és a támadást is sietettük. Egri vezetésnél tényleg érthetetlen hibákat követtünk el. Ez van, ez benne volt a játékban. Nagyon elfáradtak a játékosok, Vámos Marci nagyon hiányzott, hamar kiszállt a játékból, a másik védőnk. Azt gondolom, van folytatás. Nem szabad emellett a meccs mellett elmenni, mert nagyon sok hiba volt, főleg a végén.  De leginkább védekezésben, akciógólokat kaptunk, elől egy rossz passzból lefordulás, majd egy centergól. Azt gondolom, hogy saját magunknak köszönhetjük, hogy a végén ez ilyen vereség lett. Gratulálok az Egernek és találkozunk hétfőn.

- Említette a sérülteket, láttuk, hogy Kis Gábornak is a szemével volt probléma és most már nincs meg a pályaelőny, innen nagyon nehéznek tűnik a folytatás.

- Nem hiszem, hogy ez a pályaelőnyökön múlik. Ugyanolyan uszoda lesz Egerben is, ugyanígy kell játszanunk, ahogy az elején játszottunk. Bízom benne, hogy Vámos Marci fog tudni játszani már a hétfői meccsen, kiderül. Gábornak belenyúltak a szemébe egy véletlen, szerencsétlen mozdulat során. Ennek ellenére ő végigjátszotta a meccset. Nem ezeken a dolgokon múlt az, hogy most kikaptunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Dabrowski Norbert nyilatkozata

- Gratulálok a mai győzelemhez! Beszélgettünk nagyon sokat a párharc előtt arról, hogy az egyéni teljesítmények bármikor döntően befolyásolhatnak ilyen találkozókat. Most egyértelműen az egri csapatban volt több jó egyéni teljesítmény.

- Így van, de azért látszott, hogy Szolnoknál Mitrovics vitte és Aleksziccsel elvitték Vámos Marci lövéseit is. Úgy gondolom, azzal az irammal tudtunk csapatként győzni, amit elterveztünk.

- Ha már a csapatjátékról beszélünk, láthattunk, hogy remek akciógólokat is szerzett az egri csapat.

- Igen, türelmesek és higgadtak voltunk támadásban. Azt hiszem 6:5-nél volt lehetőség, hogy kinyissuk hamarabb a meccset. Az volt a jó, hogy bár nem mentek be a helyzetek, magabiztosak maradtunk.

- Említetted, hogy szerinted nem az első, hanem a második mérkőzés lesz a legfontosabb. Ezek után, gondolom, ez hatványozottan igaz.

- Így van, ez a győzelem, akkor ér sokat, hogyha az otthonit is tudjuk hozni. Nyilván a kötelező a legnehezebb, ezt a Szegednél is elmondtam, amikor nyerni tudtunk az első meccsen. Ma este elengedjük ezt a győzelmet és készülünk a hazai mérkőzésre.

- Köszönöm szépen. További jó munkát!

(Lejegyezte: Tina) 


JANSIK DÁVID (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Rengeteg olyan hibát követtünk el támadásban, amiből lefordult az Eger. Feldobáltuk a labdákat úgy, hogy nem kellett volna, eldobtuk, nem játszottuk ki a támadóidőket, belelőttünk a beindulásokba. Ezeket mind megbüntette az Eger, lefordultak, ezeknek az eseteknek a felét elég volt belőni nekik, hogy simán nyerjenek. Hiányzott nagyon Vámos Marci is, kellett volna az ő két-három gólja.

- Tehát legalább tudjátok, mi volt a baj. Hogy látod ennek fényében a folytatást?

- Ha Egerben nyugodtan végigjátsszuk a támadásokat, ha nem dobjuk el a labdákat felelőtlenül úgy, hogy valaki fent van, ha nem tudnak lefordulni minket az egriek minden második vagy harmadik támadásuknál, akkor szerintem nem nagyon tudnának gólt lőni nekünk, persze, ha Attila át tudja menteni a mai formáját a többi meccsre, mert szerintem ő jól védett.

- Milyen volt a hangulatotok, mennyire volt mellbevágó ez az eredmény?

- Természetesen senkinek nem volt jó a hangulata, hiszen hazai pályán játszottunk. Ugyanakkor már az öltözőben elhangzott, hogy nem szabad búslakodnunk, mert az nem segít. Mindenki tudja, hogy mit hibázott, azt ki kell javítani és előre kell nézni.


BÁTORI BENCE (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nehezen indult. Az elején futottunk az eredmény után, de mindig csak egy góllal tudott vezetni a Szolnok. Ebben az időszakban mi sokkal többet hibáztunk, főleg elöl. Megvoltak a helyzeteink és nem lőttük be azokat. Ettől azonban nem lettünk bizonytalanok. Hátul végig stabilak voltunk, aztán feljavult a támadójátékunk, egyre magabiztosabbak lettünk és én azt gondolom, hogy a harmadik negyed végétől teljesen a kezünkbe vettük az irányítást, onnantól már mi vezettünk. Kiemelném a csapategységet, egységesen küzdöttünk, védekeztünk és támadtunk. Ugyanakkor ennek a mai győzelemnek akkor lesz igazán nagy jelentősége, ha hétfőn otthon nyerni tudunk.

- Dabrowski Norbi eleve azt mondta, hogy a második meccs lesz sorsdöntő. De most nem az a helyzet, hogy rajtatok a nagyon nagy felelősség?

- Egy pillanatra sem érzek ilyet. Itt vagyunk a bajnoki döntőben, idegenben nyertünk egy meccset, úgy érzem, most mi játszottunk jobban - miért lenne rajtunk teher? Szépen lassan felépítettük magunkat a rájátszásban, egyre magabiztosabban játszunk és ezt nem csak a mai meccsre értem. Tudjuk, hogy egy hétfői győzelemmel nagy lépést tennénk a bajnoki cím felé, de nem érzek terhet. Szerintem hasonló mérkőzés lesz, mint a Szeged elleni elődöntőben vívott második meccsünk. Nagyon kemény, brusztos, egy gól ide-egy gól oda típusú meccsre számítok.

- A közönség kicsit elpártolt tőletek a gyenge nemzetközi szereplés miatt. Elképzelhető, hogy ez a mai győzelem az ő hitüket is visszaadja és csurdig megtelik a Bitskey hétfőn?

- Én a szolnoki uszodában majdhogynem úgy éreztem magam, mintha otthon játszanánk. Jött két busznyi szurkoló és fanatikusan, végig kiabálva buzdítottak minket. Ők azok, akik eddig is bíznak bennünk, nyilván ezért is jöttek el. Fantasztikus hangulatot varázsoltak a szolnoki Arénába, ilyesmire számítok a hétfői meccsen is.