FACEBOOK

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb 1:0

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb 1:0
hozzászólás, 2014.05.07.

Magabiztos Primorje-győzelemmel kezdődött a horvát bajnokság döntője, amely az egyik fél harmadik meccsnyeréséig tart.

Horvát bajnokság, döntő, első mérkőzés:

Primorje Rijeka-Mladost Zágráb 13:7 (2:1, 4:3, 2:1, 5:2)

Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Gomez, Savarase (mindkettő olasz)
Primorje Rijeka: Vican, Radu 2, Peros, Krapics 1, Varga Dénes 2, Sukno 1, Muslim, Petrovics 1, Varga Dániel 1, Obradovics 1, Setka, X. Garcia 3, Jelovina, Buljubasics 1. Vezetőedző: Ivan Asics
Mladost Zágráb: Pavics, Bukics 1, I. Milakovics, Lonccsar 1, Martinics 1, D. Zsivkovics, Capan, K. Milakovics 2, Pavicsics, I. Zsivkovics, Vukicsevics, Gagulics 1, Marcelics, Dasics 1. Vezetőedző: Vjekoszlav Kobescsak
Gól - emberelőnyből: 6/9, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Pavicsics (27. p.), Buljubasics (29. p.)

A Primorje esélyeshez méltó módon, meggyőző játékkal húzta be az első győzelmet. Még kettő kell.

Érdekesség, hogy a horvát bajnoki döntő összes meccsét olasz bírók vezetik és úgy tudjuk, hogy a szombaton kezdődő itáliai fináléban horvát játékvezetők fújnak majd.

A döntő további játéknapjai: május 10, 14, (és ha szükséges: 17, 24.).

VAGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Végig domináltunk a meccsen, végig érezhetően jobbak voltunk. Volt egy időszak, amikor feljött az ellenfél, talán 6:5-re is, akkor gyorsan lőttünk két gólt, megint kettévált a mérkőzés és már csak növelni kellett az előnyünket. Összességében: hoztuk a kötelezőt, s bár egy bajnoki döntőben akármi történhet, azért ki lehet mondani, hogy egyértelmű elvárás a végső győzelmünk. Sőt, én azt gondolom, akár még az is, hogy három mérkőzésből sikerüljön ezt a győzelem. Megtettük az első lépést, szombaton, Zágrábban folytatjuk.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy a különbség reális. Nehezen indult be, de a vége az "tetemes". Kicsit soknak tartom a hét kapott gólt, de ugyanannyira soknak a lőtt 13-at is, két-két góllal kevesebb lett volna a megfelelő eredmény.

- Sikerült nyomot hagynotok az ellenfélben a továbbiakra nézve?

- Igen, nekem van is egy kis lelkiismeretfurdalásom, mert az egyik srác belefejelt a könyökömbe és nyert a könöyököm - tíz öltésnyivel. Tényleg sajnáltam, mert nem akartam neki ilyen kellemetlenséget okozni, de sajnos ez van.


A bronzéremért folyó párharc első meccsén:

Jug Dubrovnik-Mornar 13:6