FACEBOOK

Felnőttek és juniorok előtt nyert tornát a magyar serdülő válogatott!

Felnőttek és juniorok előtt nyert tornát a magyar serdülő válogatott!
hozzászólás, 2014.05.07.

Az 1999-ben született fiúk magyar válogatottja nemzetközi tornát nyert Azerbajdzsánban.

A serdülő válogatottat az azeri szövetség hívta meg a tornára, amelynek keretében először két hármas csoportban játszottak meccseket a csapatok, majd a két csoportelső vívta a döntőt. Rögtön debütálásként a mieink 18:11-re megverték az felnőtt(!) azeri válogatottat. Ezután 20:11-re győztek a grúz junior válogatott ellen, ami ugye szintén bravúr, hiszen nem azonos korosztályról van szó.

A döntőben az azeri ifjúsági válogatott volt az ellenfél és a mieink 10:9-re nyertek!

HORVÁTH JÁNOS szövetségi edző a vlv-nek:

- Viszonylag gyenge játékkal nyertünk a döntőben. Sok hibával játszottunk, de ezt betudom annak, hogy életük első döntője volt a fiúknak. Felemelő érzés volt velük hallgatni a himnuszt. Itt volt az azeri és a belorusz sportminiszter nagy körítést rendeztek - a gyerekek picit meg is ijedtek, de nyertünk és ez a lényeg! Sokat edzünk és a meccseken kívül is minden nap játszottunk edzőmérkőzést. Az ellenfelek viszonylag képzetlenek, de nálunk jóval idősebbek és fizikailag erősebbek. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen körülmények között is tudtuk öregbíteni a magyar póló hírnevét. Ne feledjük, hogy a mi 14-15 éves játékosaink felnőtt és junior, valamint ifiválogatottak ellen játszottak!

A magyar csapat:

Kovács Barnabás (Aligátor) Vértes Dániel (UVSE) - kapusok,

Ágh György (BVSC), Fekete Gergő (DVSE), Hevesi Dominik (KSI SE), Horváth Ákos (Aligátor), Kósa Balázs (KSI SE), Kupferschmidt Norbert (UVSE), Lukács Ábel (Szolnok), Melegh Milán (ZF-Eger),  Mladoniczky Tibor (BVSC), Sugár Péter (BVSC), Tanczer Tamás (BVSC) - mezőnyjátékosok.

GRATULÁLUNK!