FACEBOOK

Vasas-Debrecen 12:9

Vasas-Debrecen 12:9
hozzászólás, 2014.05.04.

A vártnál könnyebben győztek a piros-kékek az 5. helyért folyó küzdelem első fordulójában. Edzői nyilatkozatok és a meccs góljai.

OB1, helyosztó az 5-6. helyért, első mérkőzés

Vasas-Debrecen 12:9 (4:2, 4:3, 3:2, 1:2)
G.:
Csapó, Katonás 3-3, Angyal, Drasko Brguljan 2-2, Német T., Steinmetz Á., ill. Marnitz G., Weszelovszky, Kállay 2-2, Süveges, Busila, Misics

A Vasas az elején 4:0-ra elhúzott és bár a vendégek az utolsó dudaszóig szívósan próbáltak kapaszkodni, ma volt ennyi különbség a két csapat között.

A második mérkőzés Debrecenben lesz, kedden, 17.30-as kezdettel.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Angyal első gólja

2:0 - Steinmetz Ádám gólja

3:0 - Angyal második gólja

Barabás véd

4:0 - Csapó első gólja

4:1 - Busila gólja

4:2 - Weszelovszky első gólja, ötméteres

5:2 - Csapó második gólja, ötméteres

5:3 - Weszelovszky második gólja, ötméteres

Mitrovics véd

6:3 - Csapó harmadik gólja

6:4 - Süveges gólja

7:4 - Katonás első csavargólja

7:5 - Kállay első gólja

8:5 - Katonás második gólja

9:5 - Katonás második csavargólja

9:6 - Misics gólja

10:6 - Német Toni gólja

11:6 - Drasko Brguljan első gólja, ötméteres

11:7 - Kállay második gólja

12:7 - Drasko Brguljan második gólja

12:8 - Marnitz első gólja, ötméteres

Péterfy véd

12:9 - Marnitz második gólja


FÖLDI LÁSZLÓ a waterpolo.hu-nak:



- Gratulálok Laci, nagyon sima volt, körülbelül 4:0-ig tartott a meccs. Nem így látod?

- Igazából nem, mert az az első negyedben volt, úgyhogy biztosan nem így volt :-). Végig uraltuk a meccset, a mi akaratunk érvényesült. A végén fejben egy kicsit visszavettünk a koncentrációból, ennek következménye volt az, hogy nem lebecsülve a Debrecen cserekapusát, aki tulajdonképpen a Vasasnak volt az utánpótlás kapusa, egy ügyes fiatal srác, de azért ő nem olyan szintű kapus mint Mitrovics.

Elkezdtünk kapkodni, sietni, sok helyzetet kihagytunk, amiket korábban belőttünk és a védekezésben is elkövettünk olyan hibákat, amiket a mérkőzés korábbi részénél nem.

Azt gondolom, hogy egy ilyen meccsen nem igazán ez számít, hanem hogy nyertünk. Van egy győzelmünk és megyünk Debrecenbe ahol szeretnénk megnyerni ezt a párharcot.

- A debreceni meccsben milyen veszélyek rejlenek?

- Például az, hogy kikapunk. Ez benne van. Mondhatnánk azt, hogy a mérkőzés háromesélyes de ilyen nincsen, vagy az egyik nyer vagy a másik. Azt gondolom, hogy vannak esélyeink, tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, erre készülünk mind fizikálisan mind mentálisan próbára teszi a csapatot. Úgy látom, hogy a szezonban felkészültünk erre, reméljük, fogjuk is bírni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


VARGA TAMÁS a waterpolo.hu-nak:



- Szervusz Csuvi. Ez a meccs négy-nullnál ment el?

- Hogy ez az egész szezon hol ment el, azt nem tudom. A mai mérkőzésre sajnos az volt a jellemző, ami a Debrecen egész éves játékára. Tulajdonképpen október óta nincs kapus. Mitrovicsot muszáj játszatnom, mert akkor a mezőnyben egyel kevesebben vagyunk, ha az ausztrál (James Clark -  a szerk.) véd. Most jött vissza vállsérülésből, egyszer így véd egyszer úgy. Nagyon nehéz ez. Neki sem könnyű, én nem akarom őt bántani, ezzel semmi probléma. Volt egy nagyon komoly vállműtéte.

Nagyon nehéz egy edzőnek az első évében úgy összerakni egy csapatot, hogy egész évben stabilan tudjon játszani úgy, hogy tulajdonképpen a kapusát elveszti október végén és ezzel elveszít még egy mezőnyjátékost. Feri (Vindisch Ferenc - a szerk.) kiütötte saját magát, egész szezonban nyolc mérkőzést játszott a harminckettőből.

Azt látom, hogy a Szegednél két játékos elvesztése micsoda eredményzuhanást okoz. Akkor képzeljük el a Debrecent, amely még nincs azon a szinten, hogy folyamatosan kettő-három-kettő játékosom nem játszott egész évben.

Ez a mai mérkőzés természetesen ettől függetlenül meglehetett volna. 4:0 után most nem tudtunk fölállni. Debrecenben 3:0 után föl tudtunk állni de azért ott volt egy olyan szituáció Vindisch Feri részéről, ami megtörte az egész mérkőzést. Lehet, hogy ez is közrejátszott. A Vasas ott kihagyott és mi föl tudtunk állni.

Ez a Vasas sokkal jobb csapat annál, hogy 4:0 után, itthon ebben a környezetben elveszítse a mérkőzést. Gratulálok a Vasasnak, ma jobb volt de még jönnek Debrecenbe…

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


A 9-12. helyért, első mérkőzés:

Pécs-OSC 8:7 (2:1, 0:1, 1:2, 5:3)
G.
Bereczki, Müller 2-2, Csacsovszky A., Hoppál, Ágner, De Blasio, ill. Cseh, Delgado 2-2, Tóth, Szécsi, Szentesi

Május 7., szerda, OSC-Pécs

A 13-14. helyért:

Szentes-Ybl 20:10 (4:2, 4:2, 5:1, 7:5)
G.:
Pellei F. 4, Szabó I. Z., Nagy M., Szabó I. L., Werner, Józsa, Kiss Gy., Kolarik 2-2, Hegedűs I., Németh D., ill. Major 3, Szilágyi Zs. 2, Hartman, Kiss, Gyarmathy, Cserdi, Békési

Május 6., kedd 18.45 Ybl-Szentes