FACEBOOK

Kialakult a final six mezőnye

Kialakult a final six mezőnye
hozzászólás, 2014.05.03.

Vereséggel búcsúzott a tartalékos Eger a BL-től, eredmények, nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 10., utolsó forduló

A csoport

Olympiakosz-Jug Dubrovnik 9:9 (2:2, 2:1, 2:4, 3:2)
G.: Funtulisz 3, Gunasz, Vlahopulosz 2-2, Murikisz, Kolomvosz, ill. Sutalo 3, Vranjes, Boskovics, N. Janovics, Buslje, Viskovics, Dobud

Primorje Rijeka-CNA Barceloneta 7:3 (3:0, 2:2, 0:1, 2:0)
Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Margeta (szlovén), Vojvodin (orosz)

Primorje Rijeka: Vican, Radu, Buljubasics, Krapics, Varga Dénes 2, Sukno, Muslim, Petrovics, Varga Dániel 2, Obradovics 1, Setka, Garcia 2, Jelovina. Vezetőedző: Ivan Asics.
Barceloneta: Pinedo, Szirányi 1, Perrone, Munarriz, Espanol 1, Minguell, Roca, Echenique, Ubovics, Fernandez, De Lera, Petkovics 1, Lloret. Vezetőedző: Jesus Martin.
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 1/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipontozódott: Szirányi (26. p.)

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülök a jó eredménynek, a győzelemnek, s annak is, hogy csak három gólt kaptunk, de ez a mai nap inkább más dolgokról lesz emlékezetes, például arról, hogy megszületett Dara, Garcia lánya, aztán, hogy január vége, a hazai egri meccs óta most játszottunk először teljes csapattal. Ez is egy mérföldkő, még ha nem is volt mindenki teljesen egészséges, az a 13 játékos alkotta a csapatot, akinek van szerződése... Érdekes, hogy a Barceloneta szerintem ebben a szezonban egyszer sem választott ilyen taktikát, mint ma, és biztosra veszem, hogy nem is fog. Kicsit pókerjátszma is volt ez, mindenki szem előtt tartotta, hogy akár össze is kerülhetünk egymással néhány hét múlva, az elődöntőben.


VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Mivel a Barcelona megtudta meccs előtt, hogy a Dubrovnik döntetlent játszott, abszolút nem tudtak felpörögni, hiszen így tét nélkülivé vált nekik. Lehetett érezni, azért éreztettük is, hogy jobb csapat vagyunk náluk, ennek ellenére, hogyha összekerülünk az elődöntőben, mindenképpen más összecsapásra számítok.

SZIRÁNYI BALÁZS (Barceloneta) a vlv-nek:


- Nem tudom elkerülni a kliséket: a hét kapott gól nyilván nem sok, a lőtt gólok számával volt az igazi probléma. A lényeg azonban inkább az lehet - és ez egy spanyol betegség, ami alól én sem tudom kivonni magamat -, hogy mivel a bemelegítésnél megtudtuk, hogy elértük a célunkat, a pontok alapján bent vagyunk a final six-ben, tét nélkülivé vált a meccs, s abban a játékban, amely csak a presztízsért folyik, sokkal jobbak a horvátok. Mindkét csapaton érezni lehetett, hogy nem akarja megmutatni a teljes taktikai repertoárját. Nem titok, hogy a spanyol vízilabdának sokkal inkább szerves része az az elán, az a szenvedély, amit a játékosok belevisznek a meccsekbe. Ha ez hiányzik, mert nincs tét, akkor az olyan mérkőzést eredményez, mint amilyen ez a mai volt. Mindenesetre boldogok vagyunk és most már a fejünkben a final six jár, arra készülünk, még akkor is, ha hátravan számunkra a bajnoki döntő is.


Pro Recco-Eger 14:9 (6:3, 5:2, 2:1, 1:3)
Sori, v.: Reemnte (holland), Szpanudisz (görög)

Pro Recco: Pastorino, Lapenna 3, Madaras 1, Figlioli 1, Giorgetti 2, Felugo, Janovics 1, Aicardi 2, Figari 1, Jokovics 1, Ivovics, Gitto 2. Vzetőedző: Giusppe Porzio
Eger: Meixner, Sántavy, Bátori 2, Graham 1, Salamon 2, Kovács G. 1, Bedő 1, Zalánki 1, Lőrincz 1, Gór-Nagy, Bundschuh, Hornyák, Bisztritsányi. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 5/10

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

A Madaras Norbert csapatkapitányságával játszó Pro Recco már az elején magabiztos előnyre tett szert, s a meccs második felében kiengedhetett. A Birost, Hárait és Varga II. Zsoltot is nélkülöző egriek tisztességgel helytálltak, de most is nagyon sokat hibáztak.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Aicardi első gólja

1:1 - Graham gólja

2:1 - Gitto első gólja

2:2 - Bedő gólja

3:2 - Janovics gólja

4:2 - Giorgetti első gólja

5:2 - Aicardi második gólja

5:3 - Bátori első gólja

6:3 - Jokovics gólja

7:3 - Lapenna első gólja

7:4 - Lőrincz Bálint gólja

8:4 - Figlioli gólja

9:4 - Giorgetti második gólja

10:4 - Madaras ejtésgólja

11:4 - Madaras-gólpassz Gittónak

11:5 - Kovács Gábor gólja

12:5 - Lapenna második gólja

13:5 - Figari gólja

13:6 - Salamon első gólja

14:6 - Lapenna harmadik gólja

14:7 - Zalánki gólja

14:8 - Bátori második gólja

14:9 - Salamon második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) nyilatkozata:

- Erősen kezdett a Recco, mi pedig gyengén. Ami biztató, az az, hogy utána jól tudtuk tartani magunkat, a második félidő már egész "működőképes" volt. A vízben időnként már azt láttam; amit szerettem volna, azt pedig el kell ismerni, hogy a Recco átlagosan negyedenként egy góllal jobb nálunk.


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) nyilatkozata:

- Sajnálom, hogy végül megint sok gól lett a két csapat között, de szerintem az.adott körülményekhez képest nem volt rossz mérkőzés és nem volt olyan érzése az embernek,hogy egy újabb nagy zakó ez! Mostantól csak a döntő létezik!

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Egész héten nagyon készültünk, szerettük volna a saját kezünkben tartani a sorsunkat. Nagyon együtt voltunk, pénteken még egy szállodába is beköltöztünk. Mindez kicsit megbomlott, hiszen előbb azt tudtuk meg, hogy a Jug döntetlent játszott, akkor kiderült, hogy már bejutottunk a final six-be. Aztán közvetlenül a meccs előtti megbeszélést követően az is kiderült, hogy a második helyünk is megvan. Ettől függetlenül igyekeztünk, de azt mondom, nagyjából két negyedig tartott a figyelem. Utána már szerintem nálunk mindenkinek más járt a fejében, volt, akinek a bajnoki döntő, volt, akinek Barcelona. Az Eger nyilván a bajnoki döntőre készült, ők beáldozták ezt a meccset, igyekeztek, de semmi tétje nem volt így a mérkőzésnek.

A csoport végeredménye:

1. Primorje Rijeka 23,
2. Pro Recco 19,
3. CNA Barceloneta 16,

4. Jug Dubrovnik 15,
5. Olympiakosz 10,
6. Eger 3 pont


B csoport

Radnicski Kragujevác-Galatasaray 13:8 (3:2, 4:2, 1:2, 5:2)

Partizan Belgrád-Brescia 6:5 (1:1, 2:1, 1:2, 2:1)

Nagyvárad-Spandau Berlin 11:9 (3:3, 1:3, 5:2, 2:1)

A csoport végeredménye:

1. Radnicski Kragujevác 30,
2. Brescia 21,
3. Partizan Belgrád 18,

4. Spandau Berlin 10,
5. Galatasaray 5,
6. Nagyvárad 4 pont

A csoportok első három helyezettje jutott a final six-be.