FACEBOOK

A BL-főtábla utolsó játéknapja következik

A BL-főtábla utolsó játéknapja következik
hozzászólás, 2014.05.02.

Rendeződnek a sorok, szombaton kialakul az új rendszerű BL-finálé, a final six mezőnye.

Végéhez ér a Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelemsorozata, a még nem eldőlt néhány kérdés is tisztázódik. 

A Primorje Rijeka már csoportelső és a barcelonai final six elődöntőjében van, szombati ellenfele azt szeretné bizonyítani, hogy nem csak a rendező jogán képes elérni a FS-részvételt. Ugyanakkor a Rijeka bosszút állna a Barcelonában elszenvedett vereségért, s igyekszik maradandó nyomot hagyni a spanyolokban, akikkel még találkozhat a barcelonai elődöntőben.

A Pro Recco sorsa a saját kezében van, ha legyőzi az Egert, biztos csoportmásodik. Az egriek nem a legjobb csapatukkal utaztak Soriba, ők már minden erővel a bajnoki döntőre koncentrálnak, így tőlük most valóban csak a tisztes helytállás várható el.

Bajnokok Ligája, főtábla, 10. játéknap, május 3., szombat (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

16.30 Olympiakosz-Jug Dubrovnik

19.00 Primorje Rijeka-CNA Barceloneta


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

A csoport utolsó meccsének számunkra az a tétje, hogy sikerüljön olyan érzéseket kelteni az ellenfélben, hogy ha esetleg őket
kapnánk a barcelonai elődöntőben, akkor ne örüljenek nekünk, legyen egyfajta pszichés előnyünk azzal, hogy Rijekában magabiztosan meg tudtuk őket verni. Továbbá azért is fontos a szombati meccs, mert szerdán elkezdődik a bajnoki döntő, fontos, hogy már most elkapjuk a fonalat.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:


- A tét nem több, mint hogy a két csapatnak nyomot kell hagyni a másik emlékeiben az esetleges final six elődöntő-béli találkozásra.

SZIRÁNYI BALÁZS (Barceloneta) a vlv-nek:

- Nyerni jöttünk Rijekába. A célunk nem változott: szeretnénk nem (nem csak) rendezői jogon bekerülni a final six-be, arról nem is beszélve hogy egy egri bravúrral akár másodikok is lehetnénk. Nyilván készülünk a hatos döntőre, de ezt a mecset is ugyanolyan komolysággal vesszük mint az összes többit


20.30 Pro Recco-Eger - DIGIsport2, vlv

Meccskezdés a LEN hivatalos honlapja szerint és a DIGIsport programjából kiindulva 20.30, de a Pro Recco és a magyar szövetség honlapján 21.00. óra szerepel.

Az egriek pénteken hajnali háromkor indultak, hogy elérjék a kora reggeli milánói gépet. Milánóból busszal mentek tovább a Ligúr-tenger partjára.


MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- A Bajnokok Ligájában tulajdonképpen a Rijeka elleni januári vereségünk óta minden meccs különösen fontos. Azóta gyakorlatilag - kis túlzással - pengeélen táncolunk. Az elmúlt fordulókban annyi legalább biztos lett, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Nyilván ezt szombaton nem szeretnénk már elrontani. A győzelemmel nem csak a továbbjutás, hanem a második hely is meglenne a csoportban.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nyilván alárendeljük a bajnoki döntőre való felkészülésnek ezt a mérkőzést, mást nagyon nem is tehetünk. Ezt a BL-sorozatot úgy kezdtük el, hogy játszottunk a Recco ellen egy jó meccset otthon, azóta nem sok sikerélményünk volt, igyekszünk most legalább úgy befejezni, ahogy elkezdtük, egy jó
meccsel.

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:


- Ez a mérkőzés leginkább egy jó felkészülési, gyakorlási lehetőség lesz a hazai döntő meccseire. A három nap pihenő szerintem jót tett a csapatnak az elmúlt napokban kicsit frissebben tudtunk edzeni. Biros Péter és Varga Zsolt most otthon maradtak, az utazó kerettel megteszünk minden tőlünk telhetőt!

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Primorje Rijeka 20,
2. Pro Recco 16,
3. CNA Barceloneta 16,
4. Jug Dubrovnik 14,
5. Olympiakosz 9,
6. ZF-Eger 3 pont


B csoport

18.00 Radnicski Kragujevác-Galatasaray
20.00 Partizan Belgrád-Brescia
20.00 Nagyvárad-Spandau Berlin (az ellenőr Martin György)

A csoport állása az utolsó forduló előtt:

1. Radnicski Kragujevac 27,
2. Brescia 21,
3. Partizan Belgrád 15,
4. Spandau Berlin 10,
5. Galatasaray 5,
6. Nagyvárad 1 pont