FACEBOOK

Fülöp Bence: máltai kitérővel a válogatottság felé!

Fülöp Bence: máltai kitérővel a válogatottság felé!
hozzászólás, 2014.05.01.

Fülöp Bence, a Honvéd 23 éves játékosa meghívást kapott a nyári máltai bajnokságra. Előbb azonban a bajnoki bronzérmet szeretné megszerezni.

FÜLÖP BENCE (Racionet Honvéd) a vlv-nek:

- Úgy tudom, hogy Decker Ádámnak és Gergely Pistának köszönhetem a meghívást. A Marsaxlokk ASC csapatában fogok játszani, még egy magyarral, Frikk Ottóval együtt. Nem sokat tudok még a klubról, az interneten próbálok információkat szerezni.

- Milyenek a várakozásaid?

- Három hónapot leszek kint, de egyelőre igyekszem nem ezzel foglalkozni, van még egy kis dolgunk a bajnokság végén, egyelőre ez van a fejemben. Természetesen kíváncsian várom ezt a nyarat. Azért is nagyon örültem a lehetőségnek, mert a centerünk, Kovács Peti tavaly kint töltötte ezt az időszakot, s úgy vettem észre, hogy az idei teljesítményén ez meglátszott, nagyon jót tett neki az elmúlt nyári máltai szezon. Szeretném, ha én is hasonló fejlődésen mennék keresztül. Kint az embernek szinte végig kell játszania minden mérkőzést, sokat kell vállalni. Decker Ádiék felkészítettek, elmondták, hogy mivel külföldi, sőt, magyar vagyok, tőlem meghatározó játékot várnak, nem is nagyon fognak lecserélni a meccsek közben, mindig magamra leszek utalva, s ha ennek meg tudok felelni (márpedig muszáj lesz), akkor azzal nagyot léphetek előre.

- Hogy fog telni a három hónap, pénzt is keresel?

- A barátnőmmel megyünk, kapunk szállást, autót, napi egy étkezést, és még pénzt is keresek. Az is fontos szempont, hogy rég voltam nyaralni, s most egy gyönyörű helyre juthatok el úgy, hogy közben még játszom és pénzt is kapok. Mindemellett - Kovács Peti példája alapján - arra számítok, hogy tovább fejlődik a játékom, egy nagy ugrás is benne lehet, ami fontos a válogatottság felé vezető úton.

- Éppen azt akartam kérdezni, hogy nincs még Eb-keret, mi van, ha a neved ott van Benedek Tibi képzeletbeli noteszében? Vagy tájékozódtál?

- Természetesen mindig várom a meghívót és mindenki biztos lehet abban, hogy nem válaszoltam volna azt az invitálásra, hogy "Bocs, Tibi, most inkább Máltára megyek!". Gergely Pistával konzultáltam és azért ő természetesen "belelát" Benedek Tibor noteszébe, úgyhogy amikor Máltára hívtak, ez volt az első dolog, amit azonnal tisztáztam.

- Akkor térjünk vissza hazai vizekre, van még nektek ez a "kis feladat", a bajnoki bronzéremért vívandó páros mérkőzés a Szegeddel...

- Ez nem is kis feladat, mi a magunk részéről döntőnek tekintjük, ezt érzem mindenkin a csapaton belül. Nagyon nagy lehetőség ez nekünk.

- Nem fáradtatok el a szezon végére?

- Szerintem nem. Tény, hogy kemény mérkőzéseink voltak, de fiatalok vagyunk, nem mondhatjuk azt, hogy elfáradtunk... Egyébként is, május 9-én van az első meccs, addig ki tudjuk pihenni magunkat. A Szegedben Szivós Marci és Sánta Dani sem játszhat, s lehet, hogy most sokan nagyképűnek tartanak, de én úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak azonos esélye van a bronzérem megszerzésére. Meg akarjuk szerezni azt a harmadik helyet!