FACEBOOK

Primorje-Mladost a horvát bajnoki döntőben

Primorje-Mladost a horvát bajnoki döntőben
hozzászólás, 2014.04.26.

A Rijeka simán jutott be a horvát bajnokság döntőjébe, ahol nem kis meglepetésre a Mladost lesz az ellenfele, mert a zágrábiak otthon is legyőzték egy góllal az esélyesebb Jug Dubrovnikot.

Mornar-Primorje Rijeka 9:15 (2:4, 3:5, 2:3, 2:3)
Split, v.: Rak, Bura
Mornar: Bujas, Cagalj, Kragics 3, Duzevics, Calics, Lusics, Letica, Djogas 1, Stipics, Burics, Lozina, Ban 3, Anics, Zovics 2. Vezetőedző.: Zdeslav Vrdoljak.
Primorje Rijeka: Vican, Radu 4, Peros, Krapics, Varga Dénes 4, Sukno, Muslim 3, Petrovics, Varga Dániel 2, Vrlics, Setka, Rakovac, Jelovina (kapus), Buljubasics 2. Vezetőedző:: Ivan Asics.
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 5/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Rakovac (26. p.)

A Primorje Rijeka 2:0-as összesítéssel jutott a döntőbe.


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-ek:

- Sima volt olyan értelemben, hogy nem volt veszélyben a győzelmünk és a döntőbe jutásunk, viszont annyiban más volt az előző meccshez képest, hogy mintha mindenki úgy gondolta volna, hogy nem a győzelem a tét, hanem inkább a góllövés, magyarul: a védekezésre nem figyeltek a csapatok és ennek a szerény számú közönség örült legalább. Érdekesség, hogy Garcia nem is jött velünk, mert bármelyik pillanatban megszülethet a lánya.

- Mit szólsz ahhoz, hogy a Mladosttal fogtok döntőzni?

- Ez mindenképpen meglepő, én annak ellenére a Jugot vártam a döntőbe, hogy az első, hazai elődöntőt elvesztették, mert úgy gondolom, hogy erősebb csapat, mint a Zágráb. Ahhoz, hogy ma ne nyerjenek, nyilván az kellett, hogy ők gyengén játsszanak, a Mladost meg kihozza magából a maximumot.
Valószínűleg ez is történt. Azt gondolom, hogy könnyebb lesz, mintha a Jug lett volna az ellenfél, viszont a döntő az döntő. Az ő fegyverük a fiatalság, meg hogy nincs veszíteni valójuk. Nekünk az egész szezonban elvárás volt a győzelem, bárki ellen játszottunk, ez most sincsen másként, de azért azt gondolom, hogy magabiztosan kell megnyernünk idén a bajnokságot.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A meccs alatt a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy az egy időben zajló másik elődöntőn a Mladost meg tudja-e tartani az előnyét, mert hallottuk, hogy vezetnek. És hát végül is sikerült, úgyhogy boldogok vagyunk, nem csak azért, mert nekünk sikerült bejutnunk, hanem azért is, mert úgy véljük, hogy így azért könnyebb lesz bajnokságot nyerni.


A másik ágon:

Mladost Zágráb-Jug Dubrovnik 7:6 (2:3, 2:1, 3:1, 0:1)

Zágráb, v.: Peris, Franulovics
Mladost Zágráb: Pavics, Bukics 1, I. Milakovics 2, Loncsar 2, Martinics 1, D. Zsivkovics, Capan, K. Milakovics 1, Pavicsics, I. Zsivkovics, Vukicsevics, Gagulics, Marcelics, Dasics. Vezetőedző: Vjekoszlav Kobescsak
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics, Janovics 2, Sutalo 2, Benics, Markovics, Buslje, Viskovics 1, Dobud 1, Marelja, Macan, Nizics, Ivankovics. Vezetőedző: Miho Bobics
Gól - emberelőnyből: 6/13, ill. 3/13
Gól - emberelőnyből: 1/1, ill. -

A Mladost Zágráb is 2:0-ra nyerte az elődöntőt.

A bajnoki döntő az egyik fél három győzelméig tart. A játéknapok: május 7, 10, 14. (17. és 24.).