FACEBOOK

Kétszer 3:0 = Szolnok-Eger döntő

Kétszer 3:0 = Szolnok-Eger döntő
hozzászólás, 2014.04.25.

Mindkét bajnoki elődöntő a lehető legrövidebb idő alatt ért véget. Megmutatjuk az összes gólt, s természetesen nyilatkoznak az érintettek.

OB1-es elődöntők, harmadik forduló

Szolnok-Honvéd 16:9 (4:2, 5:3, 4:3, 3:1)
Szolnok, Vízilabda Aréna, v.:
Dodog, Fekete B.
Szolnok: Decker A., Török B. 1, Hosnyánszky 4, Kis G., Jansik D., Gocics 1, Mitrovics 1. Cs.: Lévai (kapus), Vámos 2, Alekszics 6, Vörös 1, Pásztor, Hangay Z., Tóth P. Szakmai igazgató: Kovács István
Honvéd: Gergely, Koji 2, Fülöp B. 5, Kiss G., Kovács P. 1, Illés 1, Mátyás. Cs.: György D. (kapus), Szőke, Steinmetz B., Boros, Csacsovszky.  Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 6/10, ill. 5/9 
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Sárga lap: Kovács István, ill. Vad Lajos

A Szolnok 3:0-ra nyerte az elődöntőt.

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Hosnyánszky első gólja

2:0 - Hosnyánszky második gólja

Gergely véd

3:0 - Mitrovics gólja

4:0 - Alekszics első gólja

4:1 - Kovács Péter gólja

4:2 - Koji első gólja

4:3 - Illés gólja

5:3 - Török gólja

6:3 - Alekszics második gólja

7:3 - Alekszics harmadik gólja

7:4 - Fülöp első gólja

7:5 - Fülöp második gólja

8:5 - Gocics gólja

9:5 - Alekszics negyedik gólja

9:6 - Fülöp harmadik gólja

10:6 - Hosnyánszky harmadik gólja

Lévai véd

11:6 - Vámos ötméteresgólja

11:7 - Fülöp negyedik gólja

12:7 - György-védés, Vörös-gól

12:8 - Koji második gólja

13:8 - Vámos második gólja

14:8 - Alekszics ötödik gólja

14:9 - Fülöp ötödik gólja

15:9 - Hosnyánszky negyedik gólja

16:9 - Alekszics hatodik gólja





KOVÁCS ISTVÁN a waterpolo.hu-nak:

- Gratulálok, Pista! A döntő megvan, gondolom ezt így tervezted körülbelül, mára. Hogy vagy megelégedve a mai meccsel és mi következik mától, nálatok?

- A mai meccsel is eléggé elégedett vagyok, mert számszerűen 5-6-7 gólos győzelem volt. Nem lehetek elégedetlen. Ma egy kicsit szellősebb volt a védekezés, de maximálisan elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Pontosan azért, mert nekünk nagyon fontos volt az, hogy milyen hozzáállás lesz annak ellenére, hogy papíron erősebb csapatunk van. Azért a Honvéd nagyon kemény ellenfél volt a bajnokságban is, okoztak nagyon sok meglepetést. Nem véletlenül kerültek be a legjobb négy közé. Tartottunk egy kicsit attól, amit az utolsó alapszakasz meccsen a Honvéd-uszodában játszottunk, ott nagy szerencsével tudtunk csak nyerni. Igazából ezek benne voltak az egész felkészülésben. Mindenki maximálisan hozzátette a saját tudását. Mentálisan is nagyon együtt voltunk, főleg az első két mérkőzésen, ami döntő volt, hiszen pillanatnyi esélyt sem adtunk a Honvédnak arra, hogy közelebb jöjjenek vagy felcsillanjon előttük az a lehetőség, hogy tudnak nyerni.

- Kit vársz a döntőben ellenfélnek és milyen szériára gondolsz? Mi az, ami a legvalószínűbb szerinted?

- Ha a papírformát nézem és látva a két mérkőzést, ami a másik csoportban van, nyilván az Egernek van óriási sansza, hogy szintén háromv mérkőzésen behúzza a döntőbe kerülést. Utána jön egy nagy pihenő szakasz. Nekünk is most nagyon sokáig nem lesz mérkőzés, ezt kezelnünk kell, nyilván kell valakikkel edzőmeccseket játszani. Én úgy gondolom, hogy az Eger lesz a döntőben, nekik van még egy Euroliga-mérkőzésük, amit le kell játszaniuk emiatt csúszik az egész program. Most pár nap szünetet kapnak a játékosok. Két óra múlva kiderül, hogy kivel fogunk játszani és onnantól kezdve a mérkőzésig csak azzal a csapattal kell törődnünk, aki az ellenfelünk lesz. Az, hogy mi várható az összecsapáson - nem tudom. Tavaly a negyedik helyről sikerült a döntőbe kerülni és háromszor egy góllal kikaptunk. Két nagyon jó csapat, mind a két csapat tele van nagyon jó játékosokkal. 5-6 világbajnok játszik az Egerben, egyedül a nemzetközi szereplésük nem tükrözi a csapat erősségét, de egyébként a hazai mérkőzéseken remekül játszanak – ha velük kerülünk össze, természetesen. Jól fel kell készülnünk, nyilván ismeri mindkét csapat a másikat. Ennek ellenére nem szabad kishitűnek lennünk a tavalyiból kiindulva, hanem mi egyszerűen bajnokságot szeretnénk nyerni, pontosabban, azt akarunk nyerni.

- Köszönöm szépen és gratulálok!

(Lejegyezte: Tina)


VAD LAJOS a waterpolo.hu-nak:

- Lajos, az eredmény, az a papírforma, de közben azért elég biztató dolgok voltak. 4-0-ról feljöttetek 4-3-ra, utána is feljött a csapat. Hogy értékeled ezt a mai meccset és a lezárult elődöntőt?

- Teljes igazad van, hogy voltak biztató jelek. Egy fiatal csapatnál teljesen normális, hogy sok gólt kap, de néha nagyon sokat is tud lőni – ez a mai meccs ilyen volt. A Szolnoknak 9 gólt lőni és nagyon sok akciógólt is tudtunk lőni, ez mindenképpen biztató. A védekezésünk elég komoly kívánnivalót hagyott maga után, 16 kapott góllal. Abszolút papírforma volt ez a szolnoki 3:0-s siker, amihez gratulálok a Szolnoknak, mert abszolút megérdemelt volt. Nem vettek félvállról minket és ez lett a végeredmény. Most is azt tudom mondani, hogy a csapat 85 százaléka először játszik komolyan a legjobb négyben.

- Elégedett vagy ezzel a három meccsel, a nyújtott teljesítménnyel? Nyilván az eredménnyel nem lehet.

- Igen, az eredménnyel nem vagyok elégedett, de nem lehetek elégedetlen. Azt mondom, jobb így kikapni a legjobb négy között, mint lejjebb küzdeni.

- Látsz-e arra esélyt, hogy a bronzmeccset hozzátok, a bronzpárharcot?

- Mindenképpen. Úgy érzem, hogy az még benne lehet a csapatban. Ha a fejekben rendet tudunk tenni és a játékosok hozzáállása ugyanaz marad, mint eddig, akkor lehet esélyünk.

- Kit vársz a párharcban? Ugye most még nem tudjuk.

- Szeged, ez egyértelmű. Ha a Szolnok bejutott, gyorsan bejut az Eger is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

VLV-VIDEÓK:


Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Hosi a döntőbe jutáshoz és az egyéni teljesítményedhez! Hogy értékeled, olyan meccs volt, amilyenre számítottál?

- Olyan meccs volt, amilyenre számítottam, mert elég jól álltunk hozzá fejben, ehhez a három meccshez. Úgy gondolom, hogy ha őszinték akarunk lenni és jól magunkba nézünk, akkor úgy gondolom, hogy 4-5 gól van a két csapat között – ez most kijött. A Honvédnak eleve óriási teljesítmény, hogy a négy közé került, de nekünk ennél komolyabb céljaink lesznek a döntőben. Nagyon jó meccsek voltak, de egész más lesz a döntő, máshogy kell majd készülni a meccsekre.

- Kétszer feljött a Honvéd, 4:0-ról 4:3-ra és utána még egyszer megközelített titeket. Gondolom nem fordult meg a fejedben, hogy baj lehet.

- Nem fordult meg. Úgy éreztem, hogy nem nagyon lesz ellenszere most a támadásunknak.

- Kit vársz a döntőben és a döntőben hány meccs lesz?

- Kit várok? Játsszanak minél több meccset, mire valamelyik csapat a döntőbe jut, az lesz nekünk a legjobb.

- És amikor a döntő lesz, szerinted mennyi idő kell, hány mérkőzés?

- Nem tudom.

- Mit remélsz, hogy három?

- Nyilván, ez a legegyszerűbb, de nem gondolom, hogy így lesz.

- Nem azt kérdezem, hogy kit szeretnél, hanem, hogy ki a reális a másik oldalon szerinted?

- Most jelen pillanatban az Eger.

- Köszönöm szépen Hosi, jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Fülöp Bence nyilatkozata


- Bence, öt gólt dobtál. Nem tudom, hogy egyáltalán bajnoki meccsen, életedben dobtál-e már öt gólt az első osztályban.

- Nem tudom, nem nagyon emlékszem. Ami rossz szájízt hagy bennem, jó hogy öt gólt lőttem de 16:9-re kikaptunk. Persze szép dolog itt, a Szolnok ellen öt gólt lőni de sokat nem értem vele. Védekezésben sokat hibáztam és 16 gólt kapni, szerintem kicsit sok.

- Viszont sokat lőttetek és azért a Szolnok otthonában ennyit lőni, az is szép. Hogyan láttad ezt a három meccset?

- Sokan nem játszottak még play off-ban, én is köztük vagyok. Eddig még nem kaptam olyan szerepet, mint most. Az első meccsen nagyon meg voltunk illetődve, azt mondom, hogy a második meccsen is még a megilletődöttség volt bennünk. Itt a harmadik mérkőzésen, úgy gondolom, hogy már egy kicsit felszabadultabban játszottunk. De a Szolnok ellen játszottunk, egy nagyon jó csapat ellen és az elején kellett volna egy kicsit keményebben „odaugrani” és bátrabban, csibészesen játszanunk.

- Nagyon hosszú volt a szezon, gondolom rendesen elfáradtatok. Most akkor így vége van vagy egy érmet esetleg…?

- Mindenképpen az éremre megyünk rá. A Szegedet meg akarjuk verni, szerintem ez nem kérdés és én nagyon szívesen búcsúztatnám Gergely Pistát egy harmadik hellyel.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


Eger-Szeged 11:5 (2:4, 4:1, 3:0, 2:0)
Eger, Bitskey Aladár Sportuszoda, v.: Csanádi, Székely B.
Eger: Bisztritsányi, Bátori 2, Graham 1, Gór-Nagy, Bundschuch, Biros 1, Hárai 2. Cs.: Kovács Gábor 3, Bedő 1, Varga II Zs., Lőrincz, Salamon 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szeged: Nagy V., Kiss Cs., Hegedüs, Juhász Zs. 1, Kunac 2, Seman, Tóth M. 2. Cs.: Decker Á., Zsigri, Molnár T., Jansik Sz. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 3/7
Gól - ötméteresből: 1/1, illetve 1/1
Kipontozódott: Hegedüs (22. p.)

Az Eger 3:0-ra nyerte az elődöntőt.

VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Kunac első gólja

0:2 - Tóth Márton első gólja

1:2 - Graham első gólja

1:3 - Tóth Márton második gólja

1:4 - Juhász Zsolt ötméteresgólja

2:4 - Bátori első gólja

3:4 - Bedő gólja

4:4 - Hárai első gólja

5:4 - Biros ötméteresgólja

5:5 - Kunac második gólja

6:5 - Hárai második gólja

7:5 - Kovács Gábor első góljaa

8:5 - Kovács Gábor második gólja

9:5 - Bátori második gólja

10:5 - Kovács Gábor harmadik gólja

11:5 - Salamon gólja



Vincze Balázs nyilatkozata


- A csapatod produkált egy kiváló első negyedet, ezt követően viszont, különösen a nagyszünet után nem sikerült újra betalálni. Mi volt a baj?

- Úgy tudtuk elkezdeni ezt a mérkőzést, hogy jó néhány dologgal megleptük az ellenfelet, addig, amíg viszonylag frissek voltunk. Nem csak ezt a negyedet kell figyelembe venni, hanem azt, hogy két nappal ezelőtt játszottunk egy négy negyedes, nagyon komoly mérkőzést Szegeden. Addig talán nem jöttek elő azok a fáradságindexek, amelyek azt követően rányomták a bélyegét a teljesítményünkre.

Nagyjából a második negyed elejétől, közepétől ott folytattuk, ahol az első mérkőzést a negyedik negyedben abbahagytuk. Voltak helyzeteink, lehetőségeink, emberelőnyeink és nem tudtunk velük mit kezdeni. Rossz passzok, rossz lövések, a harmadik negyedben három emberelőnyből kettőt „eladtunk”, egy pedig mellé ment. Tehát, akkor amikor lényeges lett volna gólokat lőni, akkor nem tudtunk. Viktor végre úgy védett ahogy nyilván szerettük volna de ma ez is kevés volt.

- Kíváncsi lennék arra, hogy most ezek után, hogy nem sikerült újra döntőbe jutni, ha az elmúlt évekre gondolunk, mindig benne volt a lehetőség a csapatban, gondolom, most csalódott vagy. Milyen érzések vannak benned, hogy megint nem sikerült?

- Mindenképpen csalódás. Mindig lehet valamire fogni, körülményekre, bármire, de semmire sem szeretném fogni. Úgy gondolom, ha itt Egerben nem is, de Szegeden mindenképpen nyerhettünk volna. Nyilván jobb játékot kellett volna produkálni hozzá, függetlenül Szivós és Sánta kiválásától.

A szezon közben kivált a főszponzorunk és valahol az indított el egy lavinát, ha lehet ezt mondani. Egészségügyi problémák is jöttek, a gyúrónk, Eszlári Gergő is tíz napot kórházban volt, Molnár Tamást se tudtam ma száz százalékos állapotban használni és ezeket lehet látni, ezeket észre lehet venni. Az Eger annál sokkal jobb csapat, hogy ezeket ne vegye észre és azokat a párharcokat ne nyerje meg.

Gratulálok az Egernek, mert mindenképpen, akár a három meccsen is jobbak voltak nálunk, tehát abszolút megérdemelten kerültek a döntőbe, függetlenül attól, hogy mi szerettünk volna oda kerülni.

- A Szegedi csapatra a bronzmérkőzés vár, amihez sok sikert kívánok Vincze Balázsnak és a Diapolo Szeged cspatának.

(Lejegyezte: Enikő)



Dabrowski Norbert nyilatkozata

- Gratulálok a mai sikerhez, a találkozó viszont nem kezdődött jól. Megijedtél az elején?


- Az lett volna a baj, ha megijedek. Szerencsére se én, se a csapat nem ijedtünk meg. Elmondtam már az előző meccs után, hogy megérkezett a Szeged a rájátszásba. Mondtam nekik, hogy itt vannak, nézzünk a táblára. Ma érzem teljesen jogosnak, hogy tényleg elfogytak.

- Azért a te csapatodról is beszéljünk, hiszen a rájátszásban végig nagyon magabiztosan játszott az egri csapat, ezen a mai mérkőzésen is, többek között.

- Így van. Úgy gondolom, amit Imrével elkezdtünk munkát, megzavarta az egész szituáció a csapatban a fejeket. Sokan köszönhetünk neki is, de ezt a játékosok maguk oldották meg.

- Nézzünk egy picit előre. Lesz még nemzetközi téren is teendője a csapatnak, a Bajnokok Ligájában lesz egy utolsó mérkőzés, de ha mi a rájátszással foglalkozunk: kialakult a döntő. Ismét Szolnok-Eger lesz a fináléban, mind a két csapatban voltak változások, de ettől függetlenül kemény csatára lehet majd számítani. Gondolom, ti is erre készültök.

- Így van, szóval most kapnak pihenőt a játékosaim, amiért megdolgoztak. A reccói túránk nem egy szerencsés út, nemcsak az időpont, hanem maga a hajnali 3 órás kelés miatt is. Fel kell készülnünk a Szolnok ellen, mert azt gondolom, hogy van mit előrelépnünk taktikailag.

- Ismét meglehet a bajnoki trófea?

- Nyilván.

- Köszönöm szépen és jó munkát, pihenést kívánok a döntőig.

(Lejegyezte: Tina)



Kovács Gábor nyilatkozata

- Kovács Gábort a mérkőzés legjobbjának választották, többek között a remek akciógólok miatt. Viszont először a mérkőzésről: az elején nagyon rátok ijesztett a Szeged.

- Köszönöm szépen. Igen, nem sikerült úgy kezdenünk a mérkőzést, ahogyan szerettük volna, ahogy az első két mérkőzést, hogy ledaráljuk őket. De a Szeged sem úgy jött ide, hogy bedobják a törülközőt. Látszott rajtuk, hogy akarnak és viszi őket a szívük és a lendület. Szerencsére sikerült a második negyed végétől, a harmadik negyed elejétől összeszedni magunkat és abban a ritmusban játszani, amiben tudunk.

- Többek között köszönhetően a te akciógóljaidnak, ahogy említettem, tényleg sikerült ellépni a szegedi csapattól. Van erre valamilyen recept, hogy mikor lehet ellőni, ilyen helyzetben, akcióban a labdát?

- Amikor ott a helyzet.

- Pusztán ennyi?

- Ennyi. Egyszerű ez a játék.

- Ha már szóba kerültek a válogatott játékosok illetve a válogatott közelében lévő játékosok, éppen Hárai Balázzsal beszélgettünk a mérkőzés előtt, ő is említette, hogy fontos, mivel Benedek Tibor folyamatosan nézi itt a rájátszásban a teljesítményeket. Gondolom azért ez plusz motiváció nektek?!

-  Igen, mindenféleképpen. Adnia is kell egy plusz motivációt, és szerintem ez meg is van, hogy minél jobban játsszunk.

- Köszönöm szépen és még egyszer gratulálok a mérkőzés legjobbja címhez és a csapat döntőbe kerüléséhez.

(Lejegyezte: Tina)


Vasas-Debrecen mérkőzés lesz (a piros-kékek pályaelőnye mellett) az OB1 5. helyéért, miután a Debrecen szombaton megnyerte a harmadik, mindent eldöntő helyosztó mérkőzését hazai pályán a BVSC ellen.

Debrecen-BVSC 12:6 (2:2, 5:2, 3:0, 2:2)
G.: Kállay 3, Marnitz G.,  Weszelovszky, Halek 2-2, Chilkó, Süveges, Smitula, ill. Szabó B. 3, Nyéki, Mészáros, Borsós

A Debrecen 2:1-es eredménnyel jutott tovább. Az 5. helyért az egyik fél második győzelméig zajlik majd a párharc. Az időpontok: május 3. (Komjádi), május 6. (Debrecen) és ha kell, május 9. (Komjádi).