FACEBOOK

Szeged-Eger 8:10

Szeged-Eger 8:10
hozzászólás, 2014.04.23.

Az Eger 2:0-ra vezet az elődöntőben, a következő mérkőzés pénteken lesz, Egerben.

OB1, elődöntők, második forduló

Szeged-Eger 8:10 (2:3, 2:2, 4:3, 0:2)
Szeged, v.: Csizmadia, Petik A.
Szeged: Nagy V., Tóth M. 1, Hegedüs 3, Kunac 1, Seman, Juhász, Kiss Cs. 2. Cs. Decker Á. 1, Jansik Sz., Molnár T. Vezetőedző: Vincze Balázs
Eger: Bisztritsányi, Bátori 2, Biros, Bundschuh 1, Hárai 1, Gór-Nagy 2, Graham 2. Cs.: Salamon, Kovács G. 1, Bedő 1, Varga II. Zs., Lőrincz. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Gól - emberelőnyből: 3/15, ill. 1/8
Gól - ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (29.), Kovács G. (30.)
Kiállítva végleg, cserével: Kunac (27.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Bundschuh gólja

1:1 - Kunac gólja

2:1 - Hegedüs első gólja

2:2 - Kovács Gábor ötméteresgólja

2:3 - Gór-Nagy első gólja

2:4 - Graham első gólja

3:4 - Tóth Márton gólja

3:5 - Bedő gólja

4:5 - Hegedüs második gólja

5:5 - Kiss Csaba első gólja

5:6 - Bátori első gólja

6:6 - Kiss Csaba második gólja

6:7 - Gór-Nagy második gólja

7:7 - Hegedüs harmadik gólja

7:8 - Bátori második gólja

8:8 - Decker Ádám gólja

8:9 - Hárai csavargólja

8:9 - Hárai csavargólja

8:10 - Graham második gólja



Dabrowski Norbert nyilatkozata


- Dabrowski Norbert áll velem szemben, akinek elsőként is gratulálok ehhez a mai győzelemhez. Fantasztikus mérkőzés volt, mindkét csapat hatalmasat küzdött, de talán az Eger volt a higgadtabb. Nem tudom, hogy te hogy láttad.

- Azt gondolom, hogy az elején mi domináltunk, de amikor följött a harmadik negyed végén a Szeged x-re, akkor teljesen nyílttá vált a mérkőzés. Én azt gondolom, hogy a Szeged ezzel a mérkőzéssel érkezett meg a rájátszásba. Nagyon nagy szívvel játszottak, tényleg nagyon nehéz mérkőzés volt.

- Amellett, hogy az egri csapat tényleg csapatként is remekül működött, kiváló egyéni teljesítményeket is láthattunk.

- Igen, így van. Hál’ istennek, hogy megint van kit kiemelni, de ez hadd ne legyen az én tisztem, mert nálam azért ez a csapat diadala volt.

- Innen jöhet majd a folytatás, ugye 2:0-s előnyben van per pillanat az Eger, és akár a harmadik mérkőzésen le is zárhatja ezt a párharcot, de nyilván azért fontos lesz majd továbbra is motiválni a játékosokat és tűzben tartani őket.

- Így van, a mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy a mai mérkőzés nehézsége az, hogy ne aludjunk el, hogy hat góllal nyertünk az első meccsen. Ugyanúgy az utolsó mérkőzés – remélem az lesz – illetve a harmadiknak a nehézsége az lesz, hogy minket az fog nyomni nagyon, hogy szeretnénk befejezni, a Szeged meg valamennyire úgymond teher nélkül tud játszani.

- Amit most láttál, mi az, amin egyébként majd javítani kéne a harmadik mérkőzésre, hiszen azért nyilván lehet ilyen is.

- Én úgy gondolom, hogy a védekezésünkben azért több probléma volt, mint a támadásban, de azért ez egy rájátszás, itt mérkőzésről mérkőzésre egyre több hiba van. Az a csapat fog mindig nyerni, amelyik ebből kevesebbet hibázik a végjátékban.

- Dabrowski Norbertnek köszönöm szépen, és még egyszer gratulálok a mai győzelemhez.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Vincze Balázs nyilatkozata


- Velem szemben Vincze Balázs, a szegediek mestere, akinek a győzelemhez nem tudok gratulálni, de a mutatott játékhoz viszont igen, hiszen óriásit küzdött a csapata.

- Ez így van, ez sajnos nem volt elég arra, hogy akár ötméterespárbaj alakuljon ki. A negyedik negyedet döntetlennel kezdtük, de lehetett látni a játékosokon, hogy az utolsó utáni erőtartalékokat próbálják mozgósítani, ami a támadások kezdetén, az emberelőnyök kiharcolásához elegendő volt, a hatékony, góllal történő befejezéshez már sajnos nem.

- Ha már említetted az utolsó játékrészt, elfáradt a csapat a végére? Hogy érzed?

- Mindenképpen elfáradt. Ahogy mondom, mindent beleadtunk ebbe a mai mérkőzésbe, és nem vártunk azzal, hogy majd a negyedik negyedben mi lesz, hanem folyamatosan jöttünk. A harmadik negyedben egy góllal nyerni tudtunk, ezzel döntetlenre hoztuk az eredményt, és hát utána Shakespeare születésnapján egy ilyen dráma alakult ki, saját környezetünkben. Sajnálom a szurkolókat, hogy nem tudtuk legalább ezt a mai mérkőzést behúzni. Holnap elmegyünk Egerbe és megpróbáljuk megcsinálni, amit ma itt nem tudtunk.

- Innen már csoda kell?

- Nyilván csoda kell. Nehéz helyzetben vagyunk, ezt tudtuk jól, próbáltunk ezzel nem foglalkozni, de tény, hogy kilenc játékossal kell küzdeni 12-13 ellen. Most is azt tudom mondani, két hete tudjuk, tudjuk ennek a buktatótit. Az Eger egy remek csapat, még akkor is, ha nemzetközi porondon gyenge teljesítményt nyújt. Itthon ez a stílus, amit játszanak, ez – különösen kilenc játékost – kizsigerel, és ebből ez az eredmény jön ki.

- Köszönöm szépen Vincze Balázsnak, és további jó munkát kívánok majd, ugye következik a harmadik találkozó.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata


- Megérkezett Gór-Nagy Miklós, ha már említettük az egri csapatból a remek egyéni teljesítményeket, akkor a tiéd, az mindenképpen közé tartozik. Ugye az első mérkőzésen is jól ment a játék, most ha jól számoltam, kevesebb gólt dobtál, viszont ettől függetlenül azért ma is jól ment, de a Szeged sokkal nagyobbat küzdött ezúttal.

- Igen, köszönöm szépen először is a személyes méltatást, mindenképpen jólesik. Azt kell, hogy mondjam, hogy egy nagyon jó Szegedet vertünk ma meg, tényleg úgy érzem, hogy mindent beleadtak ma. Sokszor elmentek a durvaságnak egészen a határáig, sőt néha át is léptek rajta, de ez mindenképpen becsülendő, hiszen egy nehéz helyzetben lévő csapatról van szó, sérültjeik vannak, tudjuk a nehézségeiket is, úgyhogy ebből a szempontból le a kalappal előttük, hogy egyénileg ennyire fel tudták tüzelni magukat, azonban mi voltunk ma a jobb csapat, úgy értem, ma is, és mindenképpen arra törekszünk, hogy ezt a találkozót pénteken lezárjuk majd.

- Szinte végig ti vezettetek egyébként, de a Szeged nem akart leszakadni. Mire figyeltetek?

- Arra, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és a magabiztosságunkat. Ők mindent megpróbáltak, kizökkenteni minket, mondom, nagyon agresszívek voltak, de a sportszerűség határain belül, abszolút, úgyhogy nekünk csak magunkra kellett figyelni. Tudtuk, hogy jobbak vagyunk, hosszabb a cseresorunk, jobb a csapatunk, ez be is bizonyosodott a végére.

- Ugye innen jön majd a folytatás, a harmadik mérkőzés, de azért ott is muszáj lesz összpontosítani.

- Egyértelműen. Nagyon nehéz meccs a következő, de azt is látni kell, hogy a Szegednek háromszor kéne minket megverni egymásután, úgyhogy nagyon-nagyon fölszívjuk magunkat, hogy ez összejöjjön nekünk pénteken.

- Köszönöm szépen Gór-Nagy Miklósnak, még egyszer gratulálok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Az 5-8. helyért, második mérkőzések:

BVSC-Debrecen 11:7 (4:1, 2:0, 2:3, 3:3)

G.: Létay 5, Kotsidis 3, Szabó B., Tatár, Mezei, ill. Marnitz G. 4, Kállay 2, Busila

A BVSC egyenlített a párharcban, a következő, mindent eldöntő mérkőzés Debrecenben lesz.

Kaposvár-Vasas 7:12 (1:2, 2:4, 2:3, 2:3)
G.: Dőry, Kincses, Berta, Juhász-Szelei, Surányi, Szilvasán, Benics, ill. Manhercz K. 3, Angyal, Drasko Brguljan 2-2, Sedlmayer, Csapó, Fazekas, Katonás, Steinmetz Á.

A Vasas 2:0-lal jutott tovább.

A 9-14. helyért, második mérkőzés:

OSC-Szentes 14:13 (2:1, 3:1, 3:2, 1:5, 5:4 - ötméteresekkkel)

Az OSC 2:0-ra nyert.