FACEBOOK

Honvéd-Szolnok 5:10

 Honvéd-Szolnok 5:10
hozzászólás, 2014.04.23.

A Szolnok 2:0-ra vezet az elődöntőben, a következő meccs pénteken lesz, Szolnokon.

OB1, elődöntők, 2. forduló

Honvéd-Szolnok 5:10 (0:2, 2:2, 2:4, 1:2)

Kőér utca, v.: Molnár P., Marnitz M.
Honvéd: Gergely, Kovács P. 2, Mátyás, Szőke, Kiss G. 2, Koji, Fülöp. Cs.: Boros, Illés, Simon 1, Tóth B., Steinmetz B. Vezetőedző: Vad Lajos
Szolnok: Decker A., Gocics, Hosnyánszky 2, Jansik, Mitrovics, Török, Kis G. 1. Cs.: Lévai (kapus), Tóth P., Lukács Dénes, Vörös 1, Alekszics 4, Hangay Z., Pásztor 2. Szakmai igazgató: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 2/14, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/2
Kipontozódott: Fülöp (29.), illetve Vörös (30.)
Sárga lap: Vad Lajos, ill. Kovács István

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (SportKlub):

0:1 - Hosnyánszky első gólja

0:2 - Alekszics első gólja

0:3 - Alekszics második gólja

1:3 - Kovács Péter csavargólja

1:4 - Alekszics ötméteresgólja

2:4 - Kovács Péter második gólja

2:5 - Kis Gábor gólja

3:5 - Kiss Gergely első gólja

3:6 - Pásztor első gólja

3:7 - Alekszics negyedik gólja

3:8 - Pásztor második gólja

4:8 - Kiss Gergely második gólja

4:9 - Vörös gólja

4:10 - Hosnyánszky második gólja

5:10 - Simon gólja



Kovács István nyilatkozata


- Itt ül mellettem Kovács István, a győztes szolnoki csapat edzője. Úgy tűnt, hogy nem szakadt meg a Szolnok, és így is simán behúzta a meccset, pedig voltak bizonyos periódusok, amikor akár egy gólra is feljöhetett volna a Honvéd!

- Én azt gondolom, hogy megszakadt a csapat, hajtott mindenki, kemény ellenfél ez a Honvéd, ha nem is látszott annyira, de nagyon sokat kivett a játékosokból. Azért is pihentettem már a végén a kulcsembereket, mert holnapután játszunk megint, nagyon sűrű a program. Csak gratulálni tudok mindenkinek, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, főleg védekezésben. Ez az öt gól, amit kaptunk, mindenképpen nagyon jó. Én bízom benne, hogy most már a lenti mérkőzést is ugyanilyen elánnal és hozzáállással tudjuk játszani, és akkor – ahogy tavaly – idén is bekerülünk a döntőbe.

- Azért nem rejtette véka alá a véleményét, vagyis inkább reményeit, hogy három meccsből szeretnék megoldani ezt a párharcot, és úgy néz ki, erre most minden lehetőség adott.

- Nyilván miután a sport a teljesítményről szól, nem fogok sosem úgy nyilatkozni, hogy a játékosaim elbizonytalanodjanak, ezt kellett nyilatkoznom, még akkor is, ha nem voltam száz százalékig biztos benne. Itt, a Honvéd-uszodában egy bajnoki mérkőzésen óriási szerencsével nyertünk, a végén nagy bravúrral védett a kapus, hogy ne legyen döntetlen. Természetesen ezt is számba vettük, nyilván úgy ítélem meg, hogy nekünk jobb csapatunk van, és nem volt az túlzó, hogy 3-0-át szerettem volna, de nincs még meg. Nagyon sűrűn vannak a mérkőzések, már nagyon nincs idő edzésre, tehát nekünk a mérkőzéseket nagyon komolyan kell venni ahhoz, hogy jó állapotban érkezzünk a döntőbe.

- Csak röviden: a két győzelem után van olyan dolog, amin változtatni kell?

- Nem nagyon akarunk, nyilván nem gyakoroltunk egy-két dolgot, amit lehet, hogy már elkezdünk majd a harmadik meccsen. Eddig a Honvédra készültünk, nem más csapatokra, az ő játékukból kellett felkészülni, a Honvéd játéka ellen kellett az emberelőnyöket gyakorolni. A lenti meccsen már lehet, hogy megpróbálunk más taktikai dolgokat, bár nem tudjuk, ki lesz a következő ellenfél, nincs igazán még mire készülnünk. Nem hiszem, hogy bármin is változtatnunk kéne, mert nekünk nagyon fontos az, hogy nyerjünk, és az, hogy mindenki száz százalékig komolyan hozzáálljon a mérkőzéshez!

- Köszönöm szépen Kovács Istvánnak, és gratulálok a győzelemhez!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Vad Lajos nyilatkozata

- Volt olyan periódusa ennek a mérkőzésnek, amikor egy gólra is feljöhetett volna a Honvéd, én azt mondtam, hogy nem szakadt meg a Szolnok, de Kovács István kijavított, hogy nagyon ki kellett hajtaniuk magukat. Hogy látta a meccset?


- Úgy láttam, hogy sajnos nem tudtunk felnőni a feladathoz, de ezen ne is csodálkozzunk, hiszen a csapat 85 százaléka először vesz részt négyes rájátszásban, ez meg is látszik. Van „betojás”, az elején, amikor kaptuk az emberelőnyöket, nem merték ellőni a játékosaim a labdát, nem tudom az okát, hogy miért, mondtam nekik, hogy bátran, nincs ebből baj. A másik, hogy elhihetik, nem kértem a játékosaimtól, hogy középre lőjék a labdát, szegény kapusok nem tudtak elugrani se…

- Igen, az elején, az első két negyedben végig oda mentek a labdák…

- …ha oda lőnek, akkor legalább fájjon, vagy valami célja legyen…

- Dühös?

- Nem, borzasztó boldog ember vagyok, hogy a csapatom a legjobb négyben van, és itt mérettetünk meg, nem az 5-8. helyen, vagy még lejjebb!

- Ez komoly eredmény a Honvédtól!

- Igen, ez nagyon komoly eredmény, mi meg is becsüljük ezt, de tudjuk a helyünket. Az, hogy mi megszorongattuk a nagy csapatokat az alapszakaszban, az egy más dolog, itt a rájátszásban az eddigi két meccsen az eredmény azt tükrözi, hogy elég sima. A szolnoki meccs tényleg az volt, itt ma tovább tartottuk magunkat, csináljuk, megyünk tovább!

- És a „megyünk tovább” hogy fog kinézni? Mit lehet ilyenkor mondani?

- Nagy dolgokat nem! Megnézzük, videón kielemezzük, megmutatjuk, elmondjuk, de azért a játékosoknak érnie kell, nagyon sok itt a fiatal, el kell, hogy higgyék! Azt ne felejtsük el, hogy a Szolnokban játszik tíz válogatott játékos, ebből három szerb, nálunk játszik egy japán! Fizikális különbség is van a két csapat között, nem is akármilyen! Mondjuk, ha veszem Hosnyánszky Norbit és Kojit – maradjunk akkor a külföldinknél –, ott van harminc kiló különbség, a birkózásban is ezért vannak súlycsoportok, sajnos itt nincs. :-)

- Sajnos ennyi fért most a műsorunkba, bár elég sok dolgot át lehetne még beszélni, talán a legközelebbi alkalommal lesz erre lehetőség! Köszönöm szépen, hogy válaszolt nekünk!


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa Közgép):

- Azt gondolom, hogy a csapatunkhoz méltó módon vettük az elődöntő eddigi két mérkőzését.Nagyon fegyelmezettek voltunk, nem figyeltünk semmilyen más tényezőre, ami minket befolyásolhatott volna, végig arra koncentráltunk, hogy eredményesek legyünk mind hátul, mind elöl. Úgyhogy gratulálok a srácoknak, mindenki boldog. Ugyanakkor van még egy mérkőzésünk, azt gondolom, hogy kellő önbizalommal, de azért odafigyelve pénteken szerintem nyerni tudunk. Ez a cél, a mielőbbi döntőbe jutás és azt gondolom, hogy az eddig mutatott játék alapján ezt teljes mértékben meg is érdemeljük. A mai nehéz meccs volt, aki látta, tudja, hogy nem volt egyszerű. De ha a csapatunk a tudása szerint tud játszani, akkor ez a különbség megvan a két csapat között. Gratulálok a fiúknak még egyszer, megyünk tovább. Vámos Marcinak jobbulást kívánok!

GERGELY ISTVÁN (Racionet-Honvéd) a vlv-nek:

- Ahhoz túl kevés mérkőzést kell a Szolnokkal játszanunk az elődöntőben, hogy mindig csak egy gólt faragjunk le a különbségből... Ugye, az első meccsen hattal kaptunk ki, most öttel, kicsit fel kellene pörgetni az iramot. Mondhatnám, hogy nem játszottunk rosszul, ha nem venném figyelembe a támadásbefejezéseket. Azok sajnos nem voltak jók, kicsit féltettem is szegény Decker Attilát, annyiszor meglőttük a fejét, a testét, nehogy valami baja legyen. Utána beállt Lévai Marci, ő is kapott egy arcost - ma valahogy mérgesek voltak a játékosaink az ellenfél kapusaira. Hiába mondtam nekik, hogy mindenki jobban jár, ha inkább belőjük, a kapusoknak nem fog fájni, mi meg örülhetünk. Tehát ezt leszámítva nem játszottunk rosszul, de a végeredmény sajnos ezt nem mutatja, mert ezt a játékot sajnos még mindig gólra játsszák. De hát a Szolnok sokkal jobb csapat. Próbáljuk őket "harapdálni", ahol érjük, de eddig jutottunk, hogy most öt lett a különbség a két csapat között. Persze mi örülünk, ha ilyen erős ellenféllel játszhatunk, csak néha elveszi a kedvünket...


Az 5-8. helyért, második mérkőzések:

BVSC-Debrecen 11:7 (4:1, 2:0, 2:3, 3:3)

G.: Létay 5, Kotsidis 3, Szabó B., Tatár, Mezei, ill. Marnitz G. 4, Kállay 2, Busila

A BVSC egyenlített a párharcban, a következő, mindent eldöntő mérkőzés Debrecenben lesz.

Kaposvár-Vasas 7:12 (1:2, 2:4, 2:3, 2:3)
G.: Dőry, Kincses, Berta, Juhász-Szelei, Surányi, Szilvasán, Benics, ill. Manhercz K. 3, Angyal, Drasko Brguljan 2-2, Sedlmayer, Csapó, Fazekas, Katonás, Steinmetz Á.

A Vasas 2:0-lal jutott tovább.

A 9-14. helyért, második mérkőzés:

OSC-Szentes 14:13 (2:1, 3:1, 3:2, 1:5, 5:4 - ötméteresekkkel)

Az OSC 2:0-ra nyert.