FACEBOOK

Indul a rájátszás!

Indul a rájátszás!
hozzászólás, 2014.04.18.

A Szolnok-Honvéd tévés meccsel ma este megkezdődik a 2013-14-es bajnokság rájátszása. Az első forduló teljes programja és nyilatkozatok a szolnoki mérkőzés elé.

OB1, rájátszás

A legjobb négy között az egyik fél harmadik győzelméig tart a páros küzdelem, "lejjebb" két győztes meccs is elegendő a továbbjutáshoz.

A rájátszás során a meccseken alkalmazzák a február 4-i magyar-amerikai kétkapuzás során debütált újítást, a játékvezetők "bemikrofonozását". A nézőkkel hangosbemondón ismertetik a játékvezetői döntések okát.

ELŐDÖNTŐK

Első mérkőzések:


Április 18., péntek,

18.45
Szolnok-Honvéd - DIGIsport, vlv

VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- A bajnokság eddigi legfontosabb meccse előtt állunk, ami ez esetben nem csak azért igaz, mert mindig a soron következő találkozó a legfontosabb. Itthon játszunk, hazai pályán, mindenféleképpen szeretnénk nyerni. Sérültünk nincs, mindenki makkegészséges. Várom a meccset nagyon. Nagy a tét, de ezért szeretünk vízilabdázni!

- Nincs-e annak némi veszélye rátok nézve, hogy a papírforma szerint sokkal esélyesebbek vagytok, s így esetleg nem lesztek kellően felpörögve?

- Mindenki tisztában van a tét nagyságával, az az elvárás, hogy bejussunk a bajnoki döntőbe. Ráadásul tudjuk, hogy a Honvéd jó, okoztak meglepetéseket az alapszakaszban nagy csapatok ellen. Sokat nem tudtunk készülni, csak a tegnapi napon, ez is éberen kell, hogy tartson minket. Ha odatesszük magunkat, tényleg jól koncentrálunk, akkor szerintem nem lehet gond.

- Hány meccs alatt lesz meg a továbbjutó?

- Vagy három, vagy négy, vagy öt..., majd kiderül.


FÜLÖP BENCE (Racionet Honvéd) a vlv-nek:

- Az idősebbek, Lajos bá' is azt szuggerálta belénk, hogy ha már eljutottunk ide, egy igen kemény menetelés után, akkor ne álljunk meg. Veszteni valónk nincsen, megyünk előre és csináljuk. Azon leszünk, hogy megverjük a Szolnokot és továbbjussunk. Nagyon tetszett, ahogy Gergely Pista érzékeltette a mostani helyzetünket. Ő azzal hasonlította össze, hogy amikor a magyar válogatott kikerült az olimpiára, senki nem dőlt hátra, hogy de jó, már kint vagyunk, hanem mindenki a győzelemre tört. Rá vagyunk pörögve, döntőt szeretnénk játszani. Ami engem illet, éjjel, álmomban is ott voltam a vízben és játszottam, nagyon nagy várakozás van bennem.

- Jó, hát azért ez nem csak szándék, meg lelkesedés kérdése, nagyon erős csapathoz mentek és a döntőhöz kétszer kellene őket legyőzni idegenben... Szakmai szempontok is "lehetnek", taktika, plusz azért az alapszakaszban a nagy csapatok ellen eléggé elfáradtatok a végére...

- Így van, de mi abból indulunk ki, hogy itthon egy góllal kaptunk ki tőlük és a videózás bebizonyította, hogy nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Fontos lesz, hogy most belőjük ezeket. Ráadásul nem egy meccsről van szó, ha az elsőn el is fáradnánk a végére, marad még lehetőség, ráadásul fáradnak majd ők is, még akkor is, ha hosszabb a cseresoruk. Azon vagyunk, hogy minden egyes párharcot legalább döntetlenre hozzunk ki, mindenki igyekezzen, hogy az ő párja ne lőjön gólt, és ha ez jól megy, akkor valahogy csak beszuszakolunk eggyel több gólt, mint az ellenfél. Tudom, hogy nagyon jó játékosok vannak ott, sok válogatott, de én nagyon bízom abban, hogy szívvel, akarattal meg tudjuk verni őket.


Április 19., szombat

18.00
Eger-Szeged (nincs tévéközvetítés, a gólokat várhatóan jövő kedden tudjuk majd megmutatni)

GÓR-NAGY MIKLÓS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- A szokásos módon készültünk, videóztuk a Szegedet és saját magunkat, sok taktikai elemet gyakoroltunk, s figyeltünk a formaidőzítésre. A Szeged nyilvánvalóan nagyon-nagyon jó csapat, úgy gondolom, hogy ami velük történt, az még össze is kovácsolhatja őket. Marci szerepét a többieknek kell átvennie, de jó játékosokra hárul ez a feladat és úgy gondolom, ez még plusz motivációt is jelenthet számukra. Veszélyes csapat, de mi is azok vagyunk. Hazai pályán van az első meccs, nem csak a pályaelőny megtartása miatt fontos, hogy nyerjünk, hanem azért is, mert a győzelemből tudunk erőt meríteni a továbbiakra nézve.

- Beteg, sérült?

- Annyit tudok, hogy a gyúrónk, Eszlári Gergő beteg lett, ami nagyon fájó, mert én is be voltam írva nála...

TÓTH MÁRTON (Diapolo Szeged) a vlv-nek:

- Azt mondhatom, hogy mindenki nagyon várja a mérkőzést, hiszen az egész szezont a rájátszásra építettük, ami a tavaszi eredményeken mindenképpen visszaigazolódni látszik. Azt gondolom, hogy van keresnivalónk a rendkívül erős Egerrel szemben, annak ellenére is, hogy "nem várt veszteségek" értek minket. Mindenesetre én maximálisan bízom a csapatban, hiszen nagyon sok munkát tettünk bele és ennek ki kell jönnie. Kevesebben vagyunk, mint ahogy a szezont elkezdtük, de a sebzett vad mindig veszélyesebb!!

- Sántán és Szivós Marcin kívül mindenki játszhat?

- Igen, a többiek egészségesek. (Épp elég, hogy ők ketten nem szerepelhetnek...)

- Különleges taktika? A hiányzók helyettesítése?


- A taktika változott, de a részleteket nem kívánom megosztani. Ami a hiányzók helyettesítését illeti: egyrészről mindenki produkál még plusz 20 százalékot, másrészről az ificsapatból feljövő játékosaink is hozzáteszik azt, amit tudnak - vagy még többet. Csak így lehet...


Második mérkőzések:

Április 23., szerda

18.00
Honvéd-Szolnok - Sportklub, vlv

18.30 Szeged-Eger - DIGIsport2, vlv

Harmadik mérkőzések:

Április 25., péntek

16.00 Szolnok-Honvéd (a tévéközvetítés még kérdéses)

17.45 Eger-Szeged - DIGIsport1


Az 5-8. helyért:

Április 19., szombat

20.30
Vasas-Kaposvár

Április 20., vasárnap

18.00
Debrecen-BVSC

Április 22., kedd

19.30
Kaposvár-Vasas

Április 23., szerda

20.00
BVSC-Debrecen


A 10-14. helyért:

Április 19., szombat

11.00
KSI-Ybl

18.00 Szentes-OSC

Április 22., kedd

18.00
Ybl-KSI

Április 23., szerda

20.30
OSC-Szentes