FACEBOOK

Märcz Tamás a Reggeli Startban

Märcz Tamás a Reggeli Startban
hozzászólás, 2014.04.17.

Az év meglepetéscsapatának nevezhető a BVSC a nagyok elleni eredményei miatt - mondta felvezetőjében Szombathy Pál a Reggeli Start csütörtöki adásában.

A BVSC egy jó átlagot hozó középcsapat, amely sok kötelezőt behúzott és néhány kisiklása volt - ami belefér - így jellemezte saját csapatát Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője. Olaszországi tapasztalatait összegezve azt mondta, hogy Itáliában nagyon nagy hangsúlyt helyeznek a fizikai felkészülésre, ebben szerinte előttünk járnak. Nagyon szeretné áthozni a mentális felkészülés elemeit. Ennek lényege az, hogy a fiúk soha ne ismerjenek lehetetlent, bárki is az ellenfél, ugyanakkor ez a mentalitás ne okozzon bennük görcsösséget.

A BVSC erényeként a csapategységet emelte ki, és azt, hogy a keret 14 játékosa mind biztonsággal bevethető a mérkőzéseken.

Következik a rájátszás, amelynek során a BVSC az 5. hely megszerzéséért száll harcba, de ez a végcél, első lépésként az általa nagyon erősnek tartott Debrecenen kell túljutniuk. Märcz Tamás szerint egyébként a Vasas a legesélyesebb az 5. hely elérésére, de egy párszor már sikerült megcáfolniuk a papírformát. Nehéz play offra számít, mert szerinte az a négy csapat, amely az 5-8. helyért harcol, hasonló képességű, kicsi a különbség köztük.

A jövő évi terveket firtató kérdésre válaszolva a vezetőedző azt mondta: már most látszik, hogy sok csapat tovább akar erősíteni, így ő nagyon nehéz 2014-15-ös bajnokságra számít. Ezért elsősorban a mostani teljesítményüket és eredményüket szeretné stabilizálni. Elmondta azt is, hogy a zuhanyhíradó működik, sok BVSC-játékost hívnak más klubba, ami visszaigazolásnak is megfelelő, hiszen azt igazolja, hogy jó szezonjuk volt.

A teljes beszélgetés: