FACEBOOK

Magyar-horvát Pécsen - A csikócsapat készen áll

Magyar-horvát Pécsen - A csikócsapat készen áll
hozzászólás, 2014.04.14.

Bizonyítani vágyó fiatalok várják - méghozzá erőtől duzzadóan - a horvát válogatottat Pécsen. Az egyébként tét nélküli esti Világliga-selejtezőn saját jövőjéért harcol a magyar játékosok többsége. Ez a garancia arra, hogy nagy meccs lesz! Riportunk a csapat hétfői pécsi napjáról.

Világliga, európai csoportselejtezők, 6. forduló (időpontok helyi idő szerint)

Április 15., kedd

A csoport


19.00 Szerbia-Oroszország

(Románia szabadnapos - Szerbia már továbbjutott.)

A csoport állása:


1. Szerbia 9,
2. Oroszország 3
3. Romania 3 pont


B csoport

19.00 Magyarország-Horvátország
(Pécs) - DIGIsport1, vlv

(Görögország szabadnapos - Magyarország már továbbjutott.))

A B csoport állása:


1. Magyarország 8,
2. Görögország 5
3. Horvátország 2 pont


C csoport

Április 1-jén játszották:

Szlovákia-Olaszország
13:14 (4:2, 3:5, 2:4, 4:3)

19.00 Németország-Montenegró

A csoport állása:

1. Olaszország 15,
2. Montenegró 12,
3. Szlovákia 3,
4. Németország 3 pont


A nap úgy kezdődött, hogy megjelent a reggelinél Varga Dani és Varga Dumi, akik éjjel érkeztek meg Zadarból, a Jadranska Liga négyes döntőjéről, amit "természetesen" az ő csapatuk, a Primorje Rijeka nyert meg.



A délelőtti vizes edzést ezúttal nem tornatermi foglalkozás előzte meg. A fiúk az uszoda melletti füves területen tartottak taktikai formációkat gyakorló foglalkozást. Felállt a két csapat, egymást fogták a párok és egy labda segítségével lassan, lépésben előre haladva próbálták ki a különböző elzárásokat, védekezési és támadási formációkat. Olyan volt az egész, mint egy "élő sakk", amit emberekkel játszanak. (Kicsit persze zavartak voltak a fiúk, hiszen a víz alatt alkalmazott módszerek most nem voltak bevethetők.)

Ezután jött a szokásos másfél órás vizes edzés, ami kicsit lazább volt, mint a vasárnap esti. .

Délután egy órát videóztak a fiúk, majd az esti edzésen az emberhátrányos és a  hat a hat elleni védekezés volt napirenden. Az "ellenfélnél" olyanok szerepeltek, mint Varga Dani, Varga Dumi és Madaras Norbert, tehát a fiataloknak nagyon fel kellett kötni a fehérneműt. Még a laikus is megállapíthatta, hogy ez jól sikerült. Biztató a helyzet a kedd esti meccs előtt. A hosszú nap végén, a vacsorát követően is videózás szerepelt a programban, az egyes horvát játékosok legfőbb tulajdonságait ábrázoló filmeken szórakozott a nagyérdemű.


vlv-képek a napról


Érdekesség, hogy bár a horvátok kerete 14 tagú, egyes (megbízható) információk szerint csak 12-en fognak szerepelni. A hivatalos horvát keret:

Marko Bijac, Petar Selem, Andro Buslje, Ivan Buljubasics, Paulo Obradoviics, Luka Loncsar, Ivan Krapics, Maro Jokovics, Petar Muslim, Luka Bukics, Ante Vukicsevics, Ante Viskovics, Ivan Zovics, Antonio Buha.

Mint a vlv-nek adott videóinterjúból kiderül, Benedek Tibor azt szeretné, ha kedden este egy nagyon éles, szoros meccsen győznénk, akár ötméteresekkel. Ami engem illet, a sima többgólos sikerrel sem lennék boldogtalan.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor, köszöntelek! Úgy láttam, hogy készen áll a csapat. Jól érzékelem, hogy az, amit ma este mutattatok nagyon biztató?

- Szakértő kezdesz lenni. :-) Lelkesek voltak az biztos. Dinamikusak, motiváltak voltak, ez jó előjel a holnapi meccshez. Azért ez még könnyen megakadhat, hogyha rosszul indul a meccs. Bízom benne, hogy a kezdés jó lesz, mert az nagyon fontos. Próbáltam leegyszerűsíteni a dolgokat, de ez azért messze van az egyszerűtől. A védekezésben mindenképpen egyszerű dolgokat csinálunk, támadásban azért nem.  Nagyon várom a holnapi meccset. Nagyon izgalmasnak találom ezt a helyzetet, azt, hogy ezek a játékosok valóban bizonyítani akarnak és nagyon lelkesek.

- A holnapi meccsre mi a prognózis?

- Érdekes lesz a holnapi mérkőzés, hiszen nekünk is nagyon új a csapatunk, de a horvátoknak is. Hiányzik Dobud, Obradovics, Pavics, Sukno tehát négy fontos játékosuk. Nyilván ugyanarról szól nekik is, hogy a fiatalok hogy fognak szerepelni egy ilyen fontos válogatott mérkőzésen.  Azt gondolom, hogy egyenlő feltételekkel indul a mérkőzés és mindenkinek lehetősége van bizonyítani. Azt, hogy hogy alakul a mérkőzés taktikailag, majd eldönti az első pár negyed, hogy hogyan alakul az eredmény.

- Mivel lennél elégedett meccs után?

- Nagyon szeretnék egy nagyon szoros, kiélezett meccset, ahol győzünk egy góllal vagy ötméteresekkel, de győzzünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Madaras Norbert nyilatkozata

- Szervusz Norbi! Köszöntelek itthon, jó, hogy itt vagy!

- Köszönöm.

- Gondolom, nem fér ahhoz kétség, hogy holnap te leszel a csapatkapitány, rangidősként, meg úgy egyáltalán.

- Igen, én leszek.

- Foglald össze, hogy álltok! Mire lehet számítani?

- Nyilván mindenképpen nehéz meccs lesz, függetlenül attól, hogy tőlünk is és tőlük is fognak hiányozni, legalábbis a vb-hez képest.  Azért vagyunk itt vasárnap óta, hogy felkészüljünk, és azt gondolom, hogy fel is készültünk. Igazából várom a meccset. Tőlük is hiányoznak, meglátjuk mi lesz.

- Mi az, ami már jól megy, amit láttál most itt este, hogy jó?

- Minden mindig egy kicsit jobban megy. Az a nehézség ebben, hogy ha két-három napot vagyunk együtt, hogy Tibi mindig kitalál új dolgokat. :-) Nagyon sok dolgot kell ebbe a néhány edzésbe beletenni. Védekezés, támadás, emberhátrányos védekezés-támadás, sok számmal, sok elméleti anyaggal, ami itt egyre jobban megy, de a meccs egészen más. A negyedik negyedben, amikor valaki már fáradtabb, ugyanúgy megcsinálni már nehezebb.

- Hogy látod a holnapi esélyeket?  Mivel lennél elégedett a végén?

- Nyilván itthon mindenképpen győzelemmel. Abszolút a győzelemmel, meg azzal, hogy amiket gyakoroltunk, menjenek jól.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Jansik Dávid nyilatkozata

- Szervusz Dávid! Holnap nagy nap lesz, gondolom neked is. Hogy állsz, hogy áll a csapat? Mire lehet számítani a tévé előtt?

- Sziasztok! A Világliga szempontjából nem fontos a meccs, hiszen a csoportelsőség megvan. De személy szerint, nagyon sok játékosnak vagy inkább mindenkinek nagyon fontos az Eb-keret miatt. Sok új és régi dolgot átvettünk. Kemény, brusztos mérkőzésre számítok, de mindenféleképpen a győzelem az elvárható eredmény.

- Hogy érezted magad itt, ebben a két napban? Milyen volt, hogy értékeled, és hogy sikerült neked bizonyítani?

- Nagyon sok mindent gyakoroltunk, nagyon sok mindent átvettünk mind védekezésben mind támadásban, hat a hat ellen, emberhátrányban. Úgy érzem, hogy a feladatomat csinálom. Holnap lesz a bizonyítás igazi napja.

- Mit vársz a holnapi meccstől? Mondjuk egy pontos eredmény is jó :-)

- Szoros meccset és 9:7 arányú győzelmet!

- Köszönöm szépen, úgy legyen!

- Úgy legyen!

(Lejegyezte: Tina)