FACEBOOK

Mához egy hétre magyar-horvát - részletek

Mához egy hétre magyar-horvát - részletek
hozzászólás, 2014.04.08.

Véletlen, de szimbolikussá vált: Szivós Márton fotója díszíti a jövő keddi magyar-horvát Világliga-selejtező plakátját. Marci továbbra is a csapat része. Információk a válogatott pécsi "kirándulásáról".

Világliga, európai csoportselejtezők, utolsó forduló

B csoport

2014.04.15., kedd


19.00 - Magyarország-Horvátország - DIGIsport, vlv

A meccset a pécsi Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, a helyiek által Hullámfürdőnek nevezett fedett uszodában rendezik meg, a két játékvezető: Schlunz (német), Zurek (szlovák).

Az utolsó fordulóban Görögország szabadnapos.

A B csoport állása:

1. Magyarország 8,
2. Görögország 5,
3. Horvátország 2 pont.

A fentiekből kitűnik, hogy Magyarország már megnyerte csoportját és részvevője a Világliga szuperdöntőjének (Dubaj, június 16-21.).

Ennek ellenére fontos meccs lesz a keddi. A magyar csapat a Világligában veretlen, s most hat világbajnoka nélkül száll vízbe, ami bizonyítási lehetőséget jelent az Eb-csapatba bekerülni szándékozó fiatalok számára.

Benedek Tibor szövetségi kapitány már hétfőn kihirdette a horvátok elleni csapatot:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok),
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kovács Gábor, Madaras Norbert, Tóth Márton, Török Béla, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).
(Hétfőtől a csapattal lesz, de a meccsen nem játszik Varga Dániel és Varga Dénes, a Primorje Rijekában szereplő két olimpiai és világbajnok.)

A válogatott vasárnap délután utazik a baranyai megyeszékhelyre. A vasárnap esti edzés (19.00-20.30) a meccs színhelyén nyilvános, a csapat várja a szurkolókat, de a bejutásnál elsőbbséget élveznek a Pécsett sportoló gyerekek.

A mérkőzésre egységesen 5.000.- forintért váltható (erősen korlátozott számú) belépőjegy az Abay uszodában. Pénztárnyitás szerdán, 10 órakor.

A meccset a DIGIsport élőben közvetíti, a vlv-n a megszokott szöveges élő tudósítással jelentkezünk.


FRISSÍTÉS

A szerdai pénztárnyitást követően két óra alatt elfogyott minden belépőjegy a kedd esti mérkőzésre. A 19 órakor kezdődő mérkőzésre 18 órától engedik be a nézőket, de nem a megszokott bejáraton. A környéken forgalmi változások is lesznek.