FACEBOOK

Benedek kerete 17 tagú lesz, Eb-csapat június végén

Benedek kerete 17 tagú lesz, Eb-csapat június végén
hozzászólás, 2014.04.08.

Szivós visszatérési esélyeiről, a budapesti Eb-ről és a jövő keddi magyar-horvát Világliga-selejtezőről beszélt Benedek Tibor szövetségi kapitány az M1 Ma reggel című műsorában, kedden reggel.

"Az egyéni lehetőségek mérkőzése lesz - avval együtt, hogy a csapat is szeretne nyerni" - mondta Benedek Tibor a jövő keddi magyar-horvát Világliga-selejtezőről.

Ez az utolsó bizonyítási lehetőség az Eb-keret kihirdetése előtt. Az már biztos, hogy a kapitány 17 játékossal kezdi majd meg a felkészülést az év legfontosabb versenyére, a budapesti Európa-bajnokságra. Június végére várható a keret 13 tagúra szűkítése, vagyis az Eb-csapat kijelölése.

Az Európa-bajnokságon továbbra is az éremszerzés a cél, tudnunk kell a realitásokat: attól, hogy tavaly világbajnokok lettünk, még nem mi vagyunk a legjobb csapat, de egy világversenyen bármi történhet - ismételte meg a kapitány az elmúlt hónapokban sokszor elhangzott érvelését. Már a csoporton belül sem lesz könnyű a továbbjutást jelentő első három hely valamelyikét megszerezni, s rögtön az első meccsen a spanyolok lesznek az ellenfeleink, e meccs eredménye meghatározhatja a továbbiakat.

Szivós Márton visszatérésének esélyeiről Benedek Tibor azt mondta, hogy ez egy folyamat lesz, magának a játékosnak is végig kell gondolnia mindent, meg kell küzdenie kétségeivel. Ő maga is feküdt egy alkalommal ugyanabban a szobában, ahol most Szivós Márton, így át tudja érezni a játékos helyzetét. Tudja, hogy Marcinak lesznek még nehéz percei, de "harcos, küzdő típus", így, ha az orvosok úgy foglalnak állást, hogy edzhet, akkor biztosan megcélozza majd a visszatérést.

Ami várható: Marci 8-10 napon belül elkezd egy laza rehabilitációt. Az úszás erre tökéletes, ami szerencsés, hiszen úgy végzi majd a rehabilitációs munkát, hogy az a sportága szempontjából is ideális. Hat hét elteltével fognak végleges véleményt kialakítani az orvosok, ekkor derül majd ki, hogy lehet-e számítani Marcira a nyári felkészülés során és persze a budapesti Eb-n.

A teljes beszélgetés: