FACEBOOK

Gergely István Szivós visszatérési esélyeiről

Gergely István Szivós visszatérési esélyeiről
hozzászólás, 2014.04.07.

A szombati optimista nyilatkozatok után sokkal óvatosabban fogalmazott a szívműtéten átesett Szivós Márton további vízilabda-pályafutásával kapcsolatban Gergely István.

A Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kapusa, a válogatott csapatvezetője és kapusedzője a Reggeli Start vendége volt, Szombathy Pál kérdéseire válaszolt.

A beszélgetés első témája volt Szivós váratlan "szívzűrje", ami az egész vízilabdatársadalmat sokkolta az elmúlt hét végén.

Pista nagyon határozottan beszélt arról, hogy nem Marci döntheti el, hogy visszatérhet-e egyáltalán a vízbe és hogy mikor, hanem az orvosok. Az ő szavukat kell figyelembe venniük az edzőknek is, mert ez egy utolsó figyelmeztetés volt. Nem kétséges, hogy Szivós Márton a játéktudása alapján ott lehet a nyári Eb-csapatban, de hogy egészségileg rendben lesz-e teljesen, az később derül ki. A kapus jó barátjának tekinti Szivós Marcit, s csak másodsorban gondol rá vízilabdázóként, mint mondta, nem szeretné ha tragédia történne, még sokáig akarja őt a barátjának tudni, beszélgetni vele, telefonon felhívni, amikor csak akarja.

A beszélgetés további részében többek között a hétvégén lezajlott II. Magyar Egyetemi-Főiskolai bajnokság eseményeit értékelte Gergely István. Nem is annyira az új szabályok kísérleti kipróbálásának lehetőségét méltatta, azt emelte ki, hogy az oktatási intézmények saját szurkolótábora egy újfajta hangulatot hoz, olyan területen jelenik meg, válik szerethető sporttá a vízilabda, amely terület teljesen független az OB1-től, a sportág hivatalos versenysorozatától.

A teljes beszélgetés: