FACEBOOK

Pécs készül a magyar-horvátra

Pécs készül a magyar-horvátra
hozzászólás, 2014.04.03.

Pécs lesz a házigazdája az április 15-i magyar-horvát Világliga-selejtezőnek. A vendéglátók képviselőivel együtt tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Benedek Tibor szövetségi kapitány a baranyai megyeszékhelyen.

A meccs helyszínéül szolgáló Abay Nemes Oszkár Sportuszoda 1997-es megépülése óta.ez lesz a legjelentősebb vízilabdarendezvény a városban - mondta Csizi Péter alpolgármester.

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok, a rendező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója tudatta, hogy a találkozóra a jegyeket jövő hét szerdán 10 órától kezdik árusítani a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Hozzátette: a sportuszodába összesen 300 néző fér be, viszont a tervek szerint a DIGIsport televízió élőben közvetíti az összecsapást. Hogy pontosan hány jegy lesz megvásárolható, azt még nem lehet tudni. A belépők ára egységesen 5.500.- forint.

Benedek Tibor elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a válogatott már a keddi meccset megelőző vasárnap Pécsre utazik és este ott edz. A gyakorlásokra szívesen látják a nézőket, mert a csapat nem csak meccset játszani, hanem edzeni is szeret nagy közönség előtt.

A csapat kicsit más lesz, mintha a meccs a továbbjutás sorsáról döntene. Mivel a csoportunkat már megnyertük és kijutottunk a Világliga szuperdöntőjébe, mód van arra, hogy a kapitány lemérjen egyéni teljesítményeket, olyanokét, akik az Eb-csapatba való bekerülésért küzdenek. Ezzel együtt természetesen győzni szeretnénk a 15-én, kedden, 19.00 órakor kezdődő mérkőzésen.

A horvát válogatott egyébként úgy érkezik Pécsre, hogy szombat-vasárnap a Horvát Kupa négyes döntőjét rendezik meg, amelyen a legtöbb válogatott játékosuk érdekelt.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a sajtótájékoztatón


Benedek Tibor a Világligáról


Vári Attila a sajtótájékoztatón


Kérdések a sajtótájékoztatón