FACEBOOK

Marad a csapat! Áprilisi tréfa volt

Marad a csapat! Áprilisi tréfa volt
hozzászólás, 2014.04.01.

A reggel világgá röpített hír legjobb vízilabdázóink visszavonulásáról - áprilisi tréfa volt. A csapat kedden is az előre elhatározott program szerint edzett, s délben fejezte be a kétnapos közös gyakorlást. A tréfa kidolgozásában maguk a játékosok is tevékeny részt vállaltak, s még a délelőtti edzés közben is érdeklődtek az először a vs.hu-n megjelent videó visszhangjáról.

Az akció előkészítésében egyébként maga a szövetségi kapitány is részt vett (nem csak a videóban szereplő nyilatkozatával): emlékeztetjük olvasóinkat, hogy Benedek Tibor hétfő esti riportunkban megjegyezte: reméli, hogy az a nap nem vette el örök időre a kerettagok kedvét a vízilabdázástól...

Ebből a videóból ismerhette meg a közvélemény a különleges (ál)hírt:


A nyilatkozatok leírva (a sapkaszámok sorrendjében):

Nagy Viktor (1)

Sziasztok! Nagyon nehéz elkezdeni a mondandómat.  Ugyanis bejelenteném, hogy abbahagyom. A nyári produkcióm olyannyira jól sikerült, hogy Japánból megkeresett egy színtársulat, arcmimika színházi társulat. Nagyon tetszett nekik a nyári produkcióm. Mindig is kíváncsi voltam Japánra. Úgy érzem, hogy mindent elértem, úgyhogy muszáj... sokáig gondolkodtam, de muszáj szögre akasztanom a sapkát. Úgyhogy sziasztok! Sajnálom!

Gór-Nagy Mikós (2)

Hát... Ma reggel kaptam egy telefont, az észt jósnő Noszvajról felhívott, hogy ő látott valamit és szerinte hagyjam abba a vízilabdázást. Mivel ő megjósolta már a barcelonai győzelmet is, úgy döntöttem, hogy hallgatok rá, úgyhogy fájó szívvel, de bizakodva a jövőben - visszavonulok.

Madaras Norbert (3)

Sajnálom, hogy a többiek így döntöttek, azt gondolom, hogy lett volna még 10-15 jó évem ezen a szinten. Így, hogy ők is befejezik,  kénytelen vagyok én is befejezni.

Bátori Bence (4)

Úgy érzem, hogy a csúcson vagyok és abba kell hagynom a vízilabdát, vár az élet sok más kihívása. Most már az életemet a darts-nak szeretném szentelni, napi 8-10 óra gyakorlás mellett nem fér bele a póló. Ki szeretnék jutni egy világbajnokságra és egy másik sportágban is szeretnék világbajnoki aranyat. Úgyhogy mostantól profi dartsjátékos leszek.

Vámos Márton (5)

Nem nyilatkozom! És azt sem, hogy nem nyilatkozom! A viccet félretéve: egyszerűen nem motivál ez a riói arany. Nagyon mesze van Rio. Nem szeretnék elszakadni Budapesttől, mert ez a kedvenc városom. Akkor meg minek folytassam? Sziasztok!

Hosnyánszky Norbert (6)

Óriási törést okozott bennem az, hogy már nem ismerem föl minden játékostársamat a lábfejéről. Amikor szembesültem ezzel a ténnyel, úgy éreztem, hogy be kell fejeznem.

Decker Ádám (7)

Sziasztok! Sajnos a jelen helyzet az, hogy be kell fejeznem a vízilabda-pályafutásomat. Ugyanis az egyik DJ-szettem után az egyik producer nagyon komoly ajánlatot tett, és a vízilabdának már minden csínja-bínja a kisujjamban van, úgyhogy olyan területen próbálom ki magamat, amiben még van fejlődési lehetőség. Úgyhogy sajnos abba kell, hogy hagyjam a vízilabdát, ezúton is: sziasztok!

Szivós Márton (8)

Az elmúlt hetekben kaptam egy komoly felkérést, hogy legyek a tibeti vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. 2020-ig szól a megbízatás és így hét évet kell Tibetben töltenem,. Ez egy olyan ajánlat, amit, azt gondolom, hogy senki nem tudna visszautasítani, így én sem. Fájó szívvel, de le kell mondanom a válogatottságról és abba kell hagynom a játékot. Sziasztok!

Varga Dániel (9)

Most, hogy hamarosan megszületik első gyermekem, egész másként látom a világot. Megváltoztak a prioritások. Sajnálom...

Varga Dénes (10)

Csak azt akartam veled közölni, hogy mióta megszületett Bendegúz, azóta megváltozott a világ, kicsit mások lettek a prioritások, úgyhogy... Sajnálom...

Bedő Krisztián (11)

Jó napot kívánok. Lassan 21 éves leszek. Elegem van már abból, hogy a bekkek ugrának a fejemen, letépik a fejem, folyamatosan megvernek. Elég volt! Elegem van! Kaptam itt egy kiváló munkát, itt, ezen a farmon: ezzel a gépjárművel fogok trágyát pakolni. Nekem ez az életem mostantól kezdve. Viszontlátásra!

Hárai Balázs (12)

Nagy utat tettem meg az Andrássy úti szülői háztól a Fröccsteraszon keresztül a barcelonai dobogó legfelső fokáig. Életem hátralévő részében leányiskolákban szeretnék élménybeszámolókat tartani.

Decker Attila (13)

Aki ismer, tudja, hogy elég régóta foglalkoztat a sportágváltás gondolata, és hát igazából a barcelonai világbajnokságon fogalmazódott meg bennem, az úszóválogatott tagjaival beszélgetve, hogy...: hosszútávúszó leszek! Sziasztok!

Benedek Tibor szövetségi kapitány

Megdöbbentett a hír, de hát..., megértem a fiúk döntését. Ami az én jövőmet illeti: mostantól Mór fiam labdarúgó karrierjével fogok foglalkozni.

Dabrowski Norbert másodedző és Gergely István csapatvezető, kapusedző

G.I.: Nem tudom, most szomorúnak kéne, hogy legyünk?

D.N.: Dehogy is ne viccelj már!

G.I.: Nagyon régóta mondjuk a Tibinek, hogy nem jó ez így... És a játékosoknak is, hogy picit megváltozott bennük valami..., nem tudom, valami kisiklott náluk. De  most, azt hiszem, mindenki a helyére került, s végre...

D.N.: ...eljött a mi időnk.

G.I.: Eljött a mi időnk, amire nagyon vártunk és most majd bizonyítunk mi is. Nincs felelősségünk, nincs játékosunk.

D.N.: Meg is egyeztünk, hogy hat kapus meg hat mezőnyjátékos...

G.I.: ... tehát nyolc-tíz kapust szeretnék behívni...

D.N.: Hat, Pisti, hat...

G.I.: Jó, legyen hat. Hat kapus mindenképpen lesz, ez alap. Tehát a mezőnyben is kapusok fognak játszani mostantól, igen. Ez az új vízilabda!

D.N.: Abszolút! Én Pisti mellé állok ebben, a koncepció megvan, teljesen jó lesz. Kicsit a szabályokba bele kell nyúlni, de majd meg fogja ezt is oldani.

G.I.: Nagyon jók leszünk együtt és gratulálok, mindenki nagyon helyes döntést hozott. Én azt gondolom, hogy Tibinek is sokkal jobban kéne fókuszálni Mórra és a labdarúgásra. Nagyon helyes! És örülök, hogy végre már hallgatott ránk és elment pihenni, nyugdíjba. Én azt hiszem, hogy mostantól kezdve boldogok lehetünk mi is, ők is. Ez a helyes út! Az olimpiáig nincs sok időnk felkészülni, de a védelem az erős lesz, az biztos.

D.N.: A brazilok erősek lesznek, kell is a hat kapus. A brazilok ellen mindenféleképpen!

G.I.: A tizedik hely az jó lesz!