FACEBOOK

Szeged-Honvéd 7:6

Szeged-Honvéd 7:6
hozzászólás, 2014.03.28.

Jól tartotta magát a Honvéd, de a Szeged behúzta a pénteki rangadót és ezzel megerősítette harmadik helyét a tabellán. Nyilatkozatok és a meccs góljai, a forduló további programja.

OB1 alapszakasz, 24. forduló

Szeged-Honvéd 7:6 (1:3, 4:1, 1:1, 1:1)
Szeged, v.: Kun Gy., Vogel G.
Szeged: Nagy V., Decker Á., Kiss Cs. 2, Juhász, Kunac 1, Tóth M. 1, Seman 1. Cs.: Jansik Sz., Vincze M., Szivós 2, Molnár T. Vezetőedző: Vincze Balázs
Honvéd: Gergely, Kovács P. 1, Mátyás 2, Szőke, Kiss G., Koji 1, Fülöp. Cs.: Boros, Illés 1, Steinmetz B. 1, Simon, Tóth B. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/2
Kiállítva cserével, végleg: Mátyás
Kipontozódott: Decker Á., Kunac, ill. Kiss G.

Nagy Viktor két ötméterest is kivédett.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Kovács Péter gólja

1:1 - Kiss Csaba első gólja

1:2 - Mátyás első gólja

1:3 - Koji gólja

2:3 - Szivós első gólja

3:3 - Kiss Gergely sérülése, Seman gólja

3:4 - Mátyás második gólja

4:4 - Kiss Csaba második gólja

5:4 - Szivós második gólja

6:4 - Kunac gólja

6:5 - Steinmetz Barnabás gólja

6:6 - Illés gólja

7:6 - Tóth Márton gólja

Nagy Viktor kivédi Koji ötméteresét

Nagy Viktor kivédi Szőke Szabolcs ötméteresét



Vad Lajos nyilatkozata


- Ha azt mondom, hogy küzdelmes volt a találkozó, akkor nem mondtam semmit. Abszolút partiban volt a Honvéd. Hogyan látta ezt Vad Lajos, onnan a kispadról? 

- Én úgy érzem, hogy egy remek meccset játszottunk. Büszkék lehetünk magunkra. Egy nagyon jó erőkből álló Szegedet a végéig meg tudtunk szorítani. Le a kalappal a játékosok előtt. Nagyon büszke vagyok rájuk.

- Hogy látta, volt-e fordulópont a mérkőzésen? Gyakorlatilag a második negyed végéig ment a Szeged a Honvéd után. Mennyire számított a két kulcsember kiesése, mennyit nyomott a latban?

- Az mindig számít. Két kulcsember kiesése számít. Úgy érzem, hogy a fiatalok megint hozták magukat. Ami a végén történt, azt meg kell tanulni, ehhez meg kell érni. Ilyen szituációkban oda kell merni állni. Szőke Szabolcs "tökös" volt, odaállt, ilyen van, a következőt be fogja lőni.

- Erre mondják azt, ha Kiss Gergő áll ott, akkor lehet, hogy megvan.

- Lehet, „ha” nincs a sportban. Szőke Szabi állt oda, nem sikerült. Még egyszer mondom, én úgy érzem, hogy itt Szegeden ez ellen a játékosgarnitúra ellen amit ma a Honvéd és főleg a fiatalok műveltek, le a kalappal.

- Mit emelne ki igazán a csapat játékából?

- A küzdelmet. Nagyon sok hibánk van, ami ma látszott. Ha megnyugodnak a játékosaim, rutinosak lesznek, akkor ezeken a meccseken van esélyünk a győzelemre. Mint ahogy most is volt, csak az a pici plusz még mindig hiányzik. De ahhoz kellenek évek, tapasztalat, rutin, és még sok minden.

- Nyilván ilyen kiélezett meccseken van rutin is, ha úgy tetszik. Ebben a rutinban mennyit fejlődött a csapat az év eleje, az idény eleje óta?

- Ez a csapat így az év eleje óta játszik együtt. Úgy érzem, hogy a fejlődési folyamatunk folytonos és biztató is.

- Köszönöm szépen Vad Lajosnak. Még egyszer gratulálok.

(Lejegyezte: Enikő)



Vincze Balázs nyilatkozata


- Küzdelmes volt a mérkőzés. Ezt mondta Vad Lajos is, nyilván ezzel egyetért Vincze Balázs is. Mit emelne ki a csapat játékából? A végén egyáltalán ezt hogy lehetett bírni idegi feszültséggel?

- Valóban küzdelmes meccs volt. Erre is számítottunk, hiszen idegenben vesztettünk. Elég hullámzó teljesítményeket szoktunk hétről-hétre nyújtani. Benne volt, hogy egy kimagasló eredmény után, ahogy a Szolnok és az Eger után is következhet egy gödör, különösen úgy, hogy két játékosunk abszolút harcképtelen volt. Sánta Dánielt és Hegedüs Gábort be se írtam a mai mérkőzésre. Tehát jóval kevesebben tudtuk felvenni a harcot a Honvéd ellen. Kimagasló egyéni teljesítmények kellettek ahhoz, hogy mint csapat, jól tudjunk működni ezen a mérkőzésen és az utolsó pillanatban is még kérdéses mérkőzést a saját győzelmünk felé billentsük el.

- Az elején ment a Szeged a Honvéd után. Minek volt tulajdonítható ez?

- Annak, hogy viszonylag bután építettük fel a támadásainkat. Betömörültünk és a labdavesztéseinkből a Honvéd lekontrázott minket. Utána, az első negyed vége felé, a második negyedben, a szünetben ezt helyre tettük. Nyilván utána is előfordultak hibák, hibák nélkül nincs játék. Ha az ellenfél kihasználja, akkor bajban vagyunk, ha nem, akkor csak egy figyelmeztetés. Ezekkel ugyanígy voltunk mi is.

Óriási pozitívum, hogy két hónap után, amikor a hazai környezetben először játszottunk Diapolo néven, akkor egy győztes meccsel köszöntük meg a szurkolóinknak, hogy kilátogattak ide.

- A végén mennyire mert oda nézni? Mondjuk a távolból úgy tűnt, hogy Vincze Balázs figyelemmel követi az utolsó büntetőt.

- Mindenképpen. Azt ne felejtsük el, hogy valahol a döntetlen eredmény is jó lett volna nekünk. Nyilván az önbecsülésünk szempontjából a győzelem mindenképpen többet ér. De ha a hátralévő meccseinket hozzuk, akkor a döntetlen is elég lehetett volna ahhoz, hogy a harmadik helyet meg tudjuk tartani. Ez még jobb, hogy gyakorlatilag az őszi szezon után, ahol mind a három, négy között lévő csapattól kikaptunk, a tavaszi szezont olyan eredménnyel zárjuk, hogy mind a három - rajtunk kívüli négy között lévő csapatot – akár idegenben, akár hazai környezetben meg tudtuk verni. Ez a rájátszás tekintetében óriási lelki pluszt kell adjon nekünk.

- Köszönöm szépen Vincze Balázsnak. Gratulálok.

(Lejegyezte: Enikő)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor gratulálok! Itt közben már éltetik a kapust. Két különbőző büntető volt a végén. Mennyire érezted vagy tudtad, hogy hova fog jönni? Úgy látszott, legalábbis kívülről, mintha tudnád pontosan.

- Megéreztem. Nyilván kell egy megérzés a kapus részéről és szerencsére bejött.

- Elindultál valamerre, kigondoltad, hogy arra fogsz elindulni és bejött?

- Igen. Most nem mondom el, hogy mi szerint gondolkodom, azért lesz még itt néhány fontos mérkőzés. Úgy gondoltam, hogy oda fogják lőni és oda lőtték.

- Belenézel ilyenkor az ellenfél szemébe?

- Természetesen.

- Nyilván hatással vagy rá.

- Nyilván egyrészről be kell vonzani az ilyet, másrészről pedig adni kell a nyomást a lövőnek. Igazából itt csak a lövő bukhat, ez valamelyest könnyíti a kapus dolgát – ez van.

- Hogy láttad a kapuból, magatoknak tettétek nehézzé a meccset vagy ilyen jó volt a Honvéd?

- A Honvéd az eddigi meccsei alapján is megmutatta, hogy mennyire jó csapat. Ezen a mai mérkőzésen is abszolút látszott, hogy teljesen jogosan van az első négyben. Minket legyőzött hazai pályán, most úgy mentünk be a vízbe, hogy hazai közönség előtt látványos, szép játékkal szerettünk volna győzni. Úgy gondolom, hogy mindazok a nézők, akik személyesen és akik a DIGIsport televízión nézték ezt a meccset, élvezhették ezt a játékot, mert egy nagyon jó meccset láttak.

- Az alapszakaszból van még két meccs hátra, ha a papírforma történik, akkor megvan a harmadik hely. Beszéljünk a rájátszásról! Nincs olyan, hogy jó ellenfél, mert vagy az elsőt vagy a másodikat, tehát vagy a Szolnok vagy az Eger csapatát kapja a Szeged. Ha lehetne választani, te mit választanál?

- Én azt választanám, hogy jussunk döntőbe.

- Mi kell ahhoz? Miben kell még javulni? Most nyilván a formaidőzítésen nagyon sok múlik.

- Elsősorban három győzelem majd, ez mindenféleképpen kell. Előttünk van még két mérkőzés, nem is mennék tovább, azt a két mérkőzést, ha megnyerjük, akkor leszünk harmadikok. Maradjunk inkább ennél a két mérkőzésnél. A jövő héten megyünk a Vasas otthonába, ugyanilyen összeszedett és koncentrált játékra van szükség ahhoz, hogy ott is tudjunk nyerni, utána majd tovább beszélhetjük a dolgot.

- Úgy legyen. Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Tina) 


A vendégek háromszoros olimpiai bajnokát először az egészségi állapotáról kérdeztük.

KISS GERGELY (Racionet Honvéd)  a vlv-nek:

- Köszönöm szépen, jól vagyok. Az történt, hogy amikor a centerben lévő Kunac ellen bekkeltem, belekönyökölt az arcomba. Nem hiszem, hogy szándékos volt, de engem állítottak ki és mivel kicsit meg is szédültem, a parton ápolt a szegediek orvosa.

Ami a meccset illeti: küzdelmes volt nagyon. A jó kezdésünk, 3:1 után a második negyedben az történt, amitől kicsit tartani is lehetett, hiszen előfordult már ilyen: az esélyesebbnek ítélt  csapat felébredt és fel tudott állni ellenünk. Bár végig szoros maradt a meccs, 5:4-nél átvették a vezetést, aztán kipontozódtunk, Mátyás Zolit kiállították, én sem voltam már a vízben. A fiatalok nagyon jól küzdöttek, esélyünk volt legalább a pontszerzésre. Két emberelőnyben két büntető kimaradt az utolsó néhány percben. Szóval nem azt mondhatjuk, hogy ha három kétkapufás gólt lövünk tíz méterről, akkor nyertünk volna, ott voltak a reálisan értékesíthető helyzetek. Így is büszke vagyok a fiúkra, a hibák, akár egyéni hibák, akár csapatszerkezeti hibák ellenére is ott tudtunk lenni idegenben egy bajnokesélyes csapat ellen az utolsó pillanatokig.

Az este során a videónyilatkozatok leírt változata és a meccs góljai.


A forduló további programja:

Március 29., szombat

11.00 KSI-Ybl

13.45 Eger-Debrecen - SportKlub

17.00 BVSC-Vasas

17.00 FTC-Kaposvár

19.00 OSC-Szolnok

19.00 Pécs-Szentes


A tabella:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnoki Dózsa23210213463
 2.ZF-Eger23201217261
 3.DIAPOLO Szeged24191410558
 4.RACIONET HONVÉD2417167152
 5.LACTIV-Vasas2313374042
 6.Debrecen2312383239
 7.BVSC- Zugló2312292738
 8.Kaposvári VK2310112-2831
 9.Széchenyi B.-FTC238114-1925
 10.PVSK-Füszért237214-4323
 11.KSI SE236116-9619
 12.OSC-ÚJBUDA235117-5116
 13.Valdor Szentes233119-10310
 14.YBL Waterpolo C230023-2410