FACEBOOK

Kupaszerda - eredmények, gólok, nyilatkozatok

Kupaszerda - eredmények, gólok, nyilatkozatok
hozzászólás, 2014.03.26.

Az Eger háromszor is egyenlített kétgólos hátrányból, mégis vereség lett a vége. A kupaszerda történései:

Bajnokok Ligája, főtábla, 8. forduló

Március 26., szerda

A csoport

Eger-Jug Dubrovnik 8:10 (0:2, 3:3, 2:2, 3:3)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Koryzna (lengyel), Boudramis (görög)
Eger: Bisztritsányi, Bátori, Graham 2, Kovács G., Bedő 2, Biros 1, Bundschuch 1. Cs. Sántavy, Varga II. Zs. 2, Lőrincz, Salamon, Zalánki. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Jug Dubrovnik: Bijac, Boskovics 4, N. Janovics 1, Markovics 2, Viskovics, Dobud 1, Macan. Cs.: Sutalo 1, Benics, Buslje 1, Vranjes, Vezetőedző: Miho Bobics
Gól - emberelőnyből: 4/17, ill. 5/14
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Sántavy (18.), Varga (23.), Bundschuch (27.), ill. Macan (26.), Viskovics (27.)
Kiállítva cserével, végleg: Buslje (23.)
Sárga lap: Miho Bobics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport2):

0:1 - Boskovics első gólja, ötméteres

0:2 - Nikola Janovics gólja

1:2 - Varga II. Zsolt első gólja

2:2 - Bundschuh gólja

2:3 - Boskovics második gólja

3:3 - Biros gólja

3:4 - Boskovics harmadik gólja

3:5 - Markovics első gólja

4:5 - Bedő első gólja

5:5 - Varga II. Zsolt második gólja

Bedő-csavar

5:6 - Boskovics negyedik gólja

5:7 - Buslje gólja

6:7 - Graham első gólja

7:7 - Graham második gólja

7:8 - Sutalo gólja

8:8 - Bedő második gólja

8:9 - Dobud gólja

8:10 - Markovics második gólja



Dabrowski Norbert nyilatkozata


- Legyen szoros a végjáték, ez volt az egyik kérése Dabrowski Norbertnek a mérkőzés előtt, ezt sikerült is teljesíteni, ami az eddigiekhez képest óriási előrelépés. Talán, ha kicsit tovább tart a mérkőzés, megint sikerül visszajönni kétgólos hátrányból, ahogy ez jó néhányszor sikerült a mérkőzésen.

- Úgy gondolom, hogy amit kértem, azt a fiúk maradéktalanul megtették. A végjátékban picivel többet hibáztunk, mint ami belefér egy ilyen meccsbe, de gondolom, egy elődöntő is ilyen lesz. Ilyen mérkőzésekre van szükség, ha a szívemre teszem a kezem, nem igazán emlékszem, hogy mikor játszottunk olyan mérkőzést, ahol nagy tét volt és igazán szoros volt a végjáték, illetve nemzetközi meccsen, úgyhogy ezt mindenképpen előrelépésnek gondolom. Azon kell dolgozni, hogy idáig mindig eljussunk és a végén ezt a magunk javára tudjuk fordítani.

- Mi az, amivel a játékban elégedett voltál? Lehetett gyakorolni az emberhátrányos védekezést, és ebben mutattak is szép dolgokat a fiúk.

- Úgy gondolom, hogy mindent megtettek. Amiatt, hogy az emberhátrány-emberfór ennyi volt, ugyanúgy elvesztették a túloldalon a fejüket rutinos játékosok, ők sem értették sokszor, hogy mi történik. Úgy gondolom, ezt a káoszt kontrol alatt tartottuk sokáig, úgyhogy minden rendben volt - a végjátékot kivéve, amikor sajnos azt a fórt nem tudtuk belőni.

- Akkor van mire építeni, ez alapján a mérkőzés alapján, jó felkészülés lehetett a bajnoki rájátszásra.

- Így van. Ami a legfontosabb volt, hogy legyen hitünk és akaratunk és tényleg vízilabdázzunk, ez most megtörtént. A hibákat majd nyilván kielemezzük, de azt gondolom, hogy ebben a pillanatban ennek a csapatnak ezek a hibák még elférnek. Az, hogy odáig eljutunk, hogy számít a hiba vagy nem, az sokkal fontosabb volt.

- Megtalálták a motivációjukat, ami szintén egy fontos kérdés volt a mérkőzés előtt?

- Igen. A legnagyobb előrelépés az volt, hogy most harcoltunk az utolsó leheletünkig.

- Köszönöm szépen. Jó munkát és sok sikert kívánok a továbbiakban.

(Lejegyezte: Tina)



Biros Péter nyilatkozata

- Voltak a mérkőzésen pozitív dolgok, harcolt a csapat, ezzel a vezetőedző nagyon elégedett volt. Te hogy látod?

- Ezzel elégedettek lehetünk. Nagyjából ez minden mérkőzésen elmondható, hogy küzdünk, mint disznó a jégen. A végeredmény nem igazolja vissza, azt, amit dolgozunk, amiért küzdünk nap mint nap. Nyilván vannak jó jelek, pozitívumok, de amikor felnézünk az eredményjelzőre, akkor nem az van ott, hogy mi nyertünk, hanem az, hogy az ellenfél. Felemás érzés, olyan, mint Joker a filmben, az egyik oldala nevet, a másik pedig sír sajnos. Azon dolgozunk, hogy mindkettő nevessen.

- Mi lehet a gond? Gondolom, hogy ezen dolgoztok itt hónapok óta, hogy megtaláljátok a probléma forrását, jó úton jártok?

- Úgy érzem, jó úton járunk. Olyan nagyon hosszú ideje nem dolgozunk Norbival. Ez a másfél-két hónap nagyon karcsú egy csapatnak arra, hogy felkészüljön. Nyilván minden edző mást szeretne, saját magára szeretné szabni a csapatát. Ehhez nekünk hozzá kell szoknunk, el kell sajátítanunk és be kell gyakorolnunk. Ha most a közös munkánkat nézzük Norbi és az Egri Vízilabda Klubban, akkor valahol szeptember végén járunk, mások pedig éppen március végén. Tehát pont ennyi fórjuk van, ezt ilyen szinten nagyon nehéz ledolgozni. Látszik, hogy nagy falatok ezek még a számunkra, jövőre, amikor egyenlő feltételekkel indulunk, akkor úgy érzem, mérvadóbbak lesznek az eredmények. Nem ilyenek lesznek, hanem más.

- Miben hozott ő újat, miben más vele dolgozni?

- Fiatalabb, a válogatottnál is tanulta Tibi mentalitását. Nem tudom, hogy milyen, csak így tudom leszűrni, azt a pár meccset, amit láttam a válogatottal, nagyjából ugyanazt kell csinálni itt is, mint a válogatottban. Most mondjam azt, hogy újra a válogatottban érzem magam?! :-) Más a védekezés, más a támadás. Nagyon sok mindent szeretne megváltoztatni, de nincs rá időnk. Van a bajnokság végéig durván két hónapunk, ez alatt nem lehet mindent megváltoztatni. Amit tudunk, azt próbáljuk a saját szájíze szerint csinálni. Hol több, hol kevesebb sikerrel, most sajnos kevesebbel. Itt ez a probléma, hogy mindig csak a pofont és a pofont kapjuk és hinni kellene abban, amit csinálunk, de így nagyon nehéz. Ez a sorsunk most, meg fogjuk oldani, valószínű.

- Ha egy kicsit összegezni kell ezt a Bajnokok Ligája-szezont, akkor mit mondasz? Gyorsan felejtsük el?

- Nem, nem szabad elfelejteni. Úgy érzem, hogyha a másik csoportban lettünk volna, akkor benne lennénk a háromban. Itt nem, de szerintem ebből a csoportból bárki ott lenne a háromban. Jó mérkőzéseket játszunk. Sajnáljuk, hogy nem tudjuk teljesíteni azt, amit szeretnénk, nem csak magunk felé, hanem a szurkolók felé is. Jövőre sokkal többet várok magunktól.

- Köszönöm szépen. Nagyon sok sikert kívánok a további munkához.

(Lejegyezte: Tina)


Primorje Rijeka-Olympiakosz 10:8 (4:4, 2:2, 2:0, 2:2)
Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Naumov (orosz), Ciger (török)
Primorje Rijeka: Vican, Radu, Buljubasics, Krapics, Varga Dénes 2, Mudrazija, Muslim 2, Petrovics 1, Varga Dániel 1, Obradovics 2, Setka, X. Garcia 2, Jelovina. Vezetőedző: Ivan asics
Olympiakosz: Deligiannisz, Delakasz, Gunasz, Kapocisz, Funtulisz 2, Vlahopulosz 2, Pontikeasz, Ntoszkasz, Murikisz, Kolomvosz, Mallarach 2, Szcizasz 2, Galanidis. Vezetőedző: Theodorosz Vlahosz
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2
Kipontozódott: Obradovics, ill. Szcizasz

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Sajnos a szokásos módon kezdődött a mérkőzés, belőtték a fórjaikat és nagyon magabiztosak voltak, azt hiszem, hogy a mérkőzés ott fordult át a javunkra, akkor kezdtünk el dominálni, amikor a harmadik negyedben három vagy négy emberhátrányt is kivédekeztünk. Megjöttek a blokkok, összeállt a védelem, ebben a negyedben nem is lőttek gólt, viszont mi el tudtunk húzni kettővel és innentől kezdve - ahogy korábban is utaltam rá - kijöttek a komfortzónájukból, mi pedig ezzel a pszichés helyzettel jól tudtunk élni. Végeredményben ez egy nagyon fontos győzelem volt, de van még előttünk két meccs a Bajnokok Ligájában, mindkettőt szeretnénk megnyerni. Jó formában vagyunk, szeretnénk, ha ez így is maradna.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Jó kis meccs volt, szépen, taktikusan játszottak a görögök, ahogy szoktak. És ahogy az utóbbi időben tapasztaltam ellenük, megint inkább a meccs második felére tudtunk különbséget kialakítani és azt nagyjából megtartva nyerni.


Pro Recco-CNA Barceloneta 11:6 (3:1, 3:2, 2:1, 3:2)
Sori, v.: Spiegel (német), Simion (román)
Pro Recco: Tempesti, Lapenna, Madaras, Figlioli 2, Giorgetti 2, Felugo, Janovics 2, Aicardi 1, Giacoppo 1, Jokovics, Ivovics 3, Gitto. Vezetőedző: Giuseppe Porzio
CNA Barceloneta: Lopez-Pinedo, Szirányi, Perrone 2, Munarriz, Espanol 3, Minguell, Roca, Echenique, Ubovics 1, Fernandez, De Lera, Pektovics, Lloret. Vezetőedző: Jasus Martin
Gól - emberelőnyből: 7/11, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2


Madaras-gólpassz

SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Nem sikerült elérni azt, amire gondoltunk. Jobbak voltak, magabiztosan játszottak, végig dominálták a mérkőzést. Mi nem igazán jól használtuk ki az emberelőnyüket, így a Recco ellen nem lehet nyerni.

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Először is örülök a győzelemnek, mert az a legfontosabb. A helyzetünk persze sokat nem változott, a hátralévő két meccset is meg kell nyernünk.

Összességében: jól játszottunk, de a Barceloneta a meccs első felében nagyon kapaszkodott, gólra váltották az első három-négy emberelőnyüket. Bár a félidőben már vezettünk, a harmadik negyedben dőlt el, amikor hibáztak néhányat, két-három emberelőnyt is kihagytak.

A csoport állása:

1. Primorje Rijeka 19,
2. Pro Recco 13,
3. CNA Barceloneta 13,
4. Jug Dubrovnik 13,
5. Olympiakosz 9,
6. Eger 3 pont


B csoport

Radnicski Kragujevác-Spandau Berlin 16:10 (4:3, 4:1, 3:4, 5:2)

Nagyvárad-Partizan Belgrád 7:9 (1:5, 2:2, 4:1, 1:1)

Galatasaray-Brescia 5:10 (0:3, 3:3, 1:3, 1:1) (az egyik játékvezető Fekete Balázs volt)

A csoport állása:

1. Radnicski Kragujevác 24,
2. Brescia 18,
3. Partizan Belgrád 15,
4. Spandau Berlin 7,
5. Galatasaray 5,
6. Nagyvárad 1 pont


Kedden rendezték meg az Eurokupa döntőjének első mérkőzését.

Szpartak Volgográd (orosz)-Mladost Zágráb (horvát) 11:5 (4:1, 3:1, 1:0, 3:3)

Visszavágó április 9-én, Zágrábban.