FACEBOOK

Benedek-Epres Panni a Benedek család hétköznapjairól

Benedek-Epres Panni a Benedek család hétköznapjairól
hozzászólás, 2014.03.26.

Magánéletükbe is engedett némi betekintést Benedek-Epres Panni, a szövetségi kapitány felesége, amikor szerdán Csisztu Zsuzsával beszélgetett a DIGIsport Reggeli Start című műsorában.

A modell, Benedek Mór és Benedek Barka édesanyja elmondta, hogy ugyanúgy drukkol ma is Tibinek, mint amikor férje játékos volt. Hazai válogatott meccset szinte sose hagy ki és fontosnak tartja, hogy két gyermekük is ott legyen a lelátón, lássák, érezzék azt, hogy mit jelent a vízilabda a család életében. Ő maga csak egy ideig bírja türelemmel a meccs izgalmait, előfordul, hogy kiabálni kezd, régen pedig valósággal vérmes sárkánnyá változott, ha a férjét bántották a vízben. Ma a csapat sikeréért, mind a 13 játékosért drukkol a meccseken.

Mór "egyelőre focista lesz", de ez még változhat, mindenesetre rajong a férfi vízilabda-válogatottért, otthon, a fürdőkádban azt játssza, hogy ő Varga Dumi, ő Hosi, minden nap más valaki a csapatból. Barka pedig igazi nőként jár a meccsekre, ami többek között abban is megmutatkozik, hogy alaposan megválogatja, hogy milyen szoknyát vegyen fel egy ilyen eseményre. Ő egyelőre balettre jár, a mozgást nagyon szereti, később valamelyik nőies sport felé próbálják majd terelni.

Panni jelentős változásnak nevezte életükben, hogy szövetségi kapitányként Tibor felelőssége sokkal nagyobb, s hogy napi terhelése nem fizikai, hanem inkább szellemi. Gyakorlatilag éjjel-nappal a pólóval foglalkozik, van, hogy éjjel kettőkor is a gép előtt ül és elemez. Január 2-a óta a nyári budapesti Eb-vel foglalkozik, ezzel fekszik, ezzel kel. Szerencsére így is sokat tud velük lenni, ugyanakkor amikor kezdődik a válogatott szezon - és lassan ez bekövetkezik - megváltozik a családon belüli munkamegosztás, több hárul rá, s nem jut már idő négyesben lebonyolított programokra. A nyári óvodai szünet alatt gondoskodni kell a gyerekek "elfoglaltságáról", s ilyenkor ez teljes egészében Panni feladata, de ezt egyáltalán nem érzi áldozatnak. És különben is: a nagy világverseny után "jön a kompenzáció" a család számára.

Hétköznapi életük harmonikus, veszekedni sosem szoktak, ha nem értenek egyet valamiben, azt mindig nyugodtan megbeszélik. Panni úgy véli, sikerült egy kicsit nyitottabbá tennie Tibort, ő pedig férje hatására kellően "visszafogottabb" lett.

A teljes beszélgetés: