FACEBOOK

Hárainak nem kell sokat kihagynia

Hárainak nem kell sokat kihagynia
hozzászólás, 2014.03.25.

Először nagy volt az ijedség, de kedden meglett a diagnózis: csak rövid pihenőre és sok gyógytornára van szüksége Hárai Balázsnak, az Eger és a válogatott centerének, aki az Olympiakosz elleni idegenbeli mérkőzés bemelegítésénél sérült meg.

Rájár a rúd az egriekre (meg a válogatottra...), Gór-Nagy Miklós után Hárai Balázs is csaknem ugyanolyan vállsérülést szenvedett.

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Az athéni BL-meccs előtt, rögtön a vízbe ugrás után tettem két gyors tempót, éreztem, hogy "beszúr" a vállam, rögtön szóltam Norbinak (Dabrowski Norbert vezetőedzőnek - a szerk.), hogy Krisztián kezdjen helyettem. A kispadon ülve folyamatosan jegeltem, jobb is lett, így végig tudtam játszani a meccset.

Másnap nem foglalkoztam vele, nem éreztem különösebb fájdalmat, mikor emelgettem, este meg befújtuk jégspray-vel. Hazatérés után kedden volt először edzés, a kondinál csak kardióztam, meg gumiköteleztem, a has- és a hátizom volt terhelve, este a vízben úszásnál semmit nem éreztem, de a passzolásnál megint belenyilallt a vállamba a fájdalom. Egerben megnézték, de nem volt időpontjuk sem ultrahangra, sem MR-re, így végül Tóni bácsi (dr. Gábor Antal, a válogatott csapatorvosa - a szerk.) intézte ezeket a vizsgálatokat. Az ultrahang után mondták, hogy van egy kis részleges izomszakadásom, az MR eredményével pedig most nemrég hívott fel Tóni bácsi. Azt mondta, szerencsére nincs nagy gáz, valószínűleg egy régebbi sérülésem újult ki a jobb vállamban, de semmi komoly baj nincsen. Ezen a héten még biztosan nem játszhatok, de a jövő héten már fokozatosan kezdhetem terhelni.  

- Kezelés?

- Mikivel együtt járunk hetente kétszer Budapestre gyógytornára Moldvai Ildikóhoz, aki csinált nekünk videóanyagokat is, azok alapján otthon is tudunk gyakorolni, így gyorsabb lesz a gyógyulás.

- Tibit kérdeztem, hogy kezel majd titeket Mikivel a martfűi edzőtáborozáson, ahova a sérülés ellenére meghívást kaptatok. Azt mondta, fontos, hogy a taktikai feladatok miatt mindenképpen ott legyetek, ha az éles kétkapuzásban nem is tudtok részt venni.

- Igen. Vízbe azért megyünk, de Mikivel valószínűleg egyéni edzésprogramot fogunk csinálni. A taktika lényeges, meg hogy együtt legyünk a csapattal, lássuk, hogy mit csinálnak.

- Hogy érintett a sérülés lelkileg?

- Eléggé megijedtem, mert nem tudtam, hogy mennyire komoly, de Tóni bácsi szavai után ma megnyugodtam, hogy nincs nagy gáz. Teljes erőbedobással azon leszek, hogy mihamarabb meggyógyuljak!

- Köszönöm a tájékoztatást, gyors gyógyulást kívánok!