FACEBOOK

Kikapott a Szeged a Szőnyi úton

Kikapott a Szeged a Szőnyi úton
hozzászólás, 2014.03.14.

Izgalmas mérkőzésen vereséget szenvedett a Szeged a BVSC otthonában péntek este. Eredmények, nyilatkozatok, gólok.

OB1 alapszakasz, 22. forduló

Március 11-én, kedden játszották:

Honvéd-Eger 5:8 (2:0, 1:4, 0:1, 2:3) - gólok, nyilatkozatok
G.: Fülöp, Koji 2-2, Kiss G., ill. Bundschuh, Lőrincz B., Kovács G. 2-2. Biros, Salamon


Március 14., péntek

Szentes-KSI 11:12 (3:2, 4:2, 4:6, 0:2)

G.: Martin 4, Hegedűs 2, Kistamás, Szabó I.Z., Nagy M., Németh D., Kiss Gy., ill. Kovács G. 3, Szabó B., Hangody L., Fejős, Miklós 2-2. Vereczkey

Szolnok-FTC 16:7 (2:2, 7:0, 4:2, 3:3)
Hosnyánszky 4, Kis G., Gocics, Mitrovics 2-2, Jansik D., Vámos, Török, Hangay Z., Tóth P., Alekszics, ill. Bóbis, Roach 2-2, Vodel Simon, Szabó B., Francsics

Debrecen-OSC 13:7 (2:2, 5:2, 2:2, 4:1)
G.: Weszelovszky 4, Marnitz G., Kállay, Misics 2-2, Halek, Chilkó, Süveges, ill. Tóth Z., Regős 2-2, Simon A., Tiba, Delgado

Kaposvár-Pécs 5:7 (2:2, 1:0, 1:3, 1:2)
G.: Dőry 2, Juhász-Szelei, Surányi, Kuncz T., ill. Müller 4, Práczky, Hoppál, Ágner

Ybl-Vasas 5:16 (2:3, 1:4, 0:4, 2:5)
G.: Szilágyi 2, Nagy S., Kiss Á., Kórós A., ill. Sedlmayer, Csapó 3-3, Német T., Hőna 2-2, Angyal, Manhercz K., Fazekas, Katonás, Takács B., Drasko Brguljan.


Egy kiállítás története

A feszült hangulatú meccs félidejében rövid szóváltásba keveredett a szegediek vezetőedzője és Marosvári Attila játékvezető. Messziről csak annyit lehetett látni, hogy minden megszólalásra érkezik egy válasz, amely újabb reagálást eredményez, és így tovább. Egészen addig, amíg elő nem került a piros lap a bíró zsebéből.

- "Önelégült barom" - ez volt az első "mondás", de erre azt válaszoltam, hogy nem fogok sárga lapot adni, hanem egyből jön a piros. Jött is, mert utána a "Hájas" szót hallottam - mondta a játékvezető a vlv-nek, s szavai szerint mindezt a jegyzőkönyv is rögzíti. Hozzátette: nincs semmilyen személyes harag, egyszerűen ezt a szankciót írják elő a szabályok.

Vincze Balázs hosszan vitatkozott meccs után a zsűriasztalnál és erősen csodálkozott, hogy a spori az idézett szavakat hallotta.

Mindenesetre a történtek következtében a harmadik és a negyedik negyedben a Szegedet Varga Péter másodedző irányította, aki a lefújást követően rezignáltan állapította meg, hogy a debütálása nem túl jól sikerült.

A vlv a meccs után szerette volna megszólaltatni Vincze Balázst, ő azonban elzárkózott ettől.

BVSC-Szeged 9:7 (3:2, 4:1, 1:3, 1:1)
Szőnyi út, v.: Marosvári, Kun
BVSC: Györke, Nyéki 3, Létay 2, Mezei, Kotsidis 2, Mészáros, Szabó B.. Cs.: Tatár, Nagy S., Ambrus, Borsós 2. Vezetőedző: Märcz Tamás
Szeged: Molnár D., Kiss Cs., Szivós 3, Juhász 4, Kunac, Tóth M., Seman. Cs.. Decker Á., Jansik Sz., Sánta, Vincze M., Hegedüs, Molnár T., Nagy V. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs.
Gól - emberelőnyből: 1/9, ill. 4/11
Gól - ötméteresből:  1/1, ill. 1/1
Kiállítva cserével, végleg: Kunac
Kipontozódott: Hegedüs
Piros lap: Vincze Balázs a nagyszünetben

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Létay első gólja

1:1 - Juhász Zsolt első gólja

2:1 - Létay második gólja, ötméteres

2:2 - Szivós első gólja

Györke véd

3:2 - Nyéki első gólja

4:2 - Nyéki második gólja

5:2 - Borsós első gólja

Molnár Dávid véd

6:2 - Nyéki harmadik gólja

Kimaradt szegedi előny

6:3 - Juhász Zsolt második gólja

7:3 - Kotsidis első gólja

A Vincze Balázs kiállítása utáni másodpercek

7:4 - Juhász Zsolt harmadik gólja

7:5 - Szivós második gólja, ötméteres

8:5 - Kotsidis második gólja

8:6 - Szivós harmadik gólja

Nagy Viktor véd

9:6 - Borsós második gólja

Nagy Viktor ejtést véd

9:7 - Juhász Zsolt negyedik gólja



Szivós Márton nyilatkozata


- Szervusz Marci. Egy nagyon érdekes, furcsa meccsen végül is "magabiztos vereséget szenvedtetek", azt kell, hogy mondjam. Hogy értékeled most így, pár perc után?

- Először is szeretnék gratulálni a BVSC-nek. Szerintem nagyon jól játszottak, Märcz Tomi munkája nagyon látszik ezen a csapaton. Felkészültek voltak.

A mi részünkről, azt gondolom, hogy az első két negyed elég dekoncentrált volt. A harmadik-negyedik negyedben éreztük meg, hogy itt több kell, jobban oda kell koncentrálni és magasabb hőfokra kell eljutni ahhoz, hogy benne legyünk a meccsben. Azt gondolom, hogy ez meg is történt.

Az első két negyed utáni hátrány, a 7:3 annyira sok volt, hogy már nem tudtuk behozni egy jól játszó BVSC ellen. Igazság szerint ennyi a meccs története.

- Én úgy vettem észre, hogy a meccs második felében, amikor kezdtetek följönni,  ott egy picit elkezdtétek túlkapkodni a dolgokat. a fél csapat vissza se ment már, hogy meglegyen az esély, de a helyzeteket nagyon gyorsan próbáltátok…

- Igen, mert négygólos hátránynál nem lehet sokáig kijátszani az időt, mert elfolyik a mérkőzés. Próbáltuk siettetni, gyorsan. Azt gondolom, hogy sokkal jobban is játszottunk a harmadik-negyedik negyedben de ez nem volt elég. Van ez így. Ahogy látom, elég kétarcúak vagyunk. Tudunk úgy játszani, ahogy a Szolnok ellen tettük, és tudunk így is játszani. Mi ma elég gyengén játszottunk.

- Mit jelent most ez a vereség nektek?

- Pontszámilag? Pontszámilag hárommal kevesebbet. Amúgy, igazság szerint, azt gondolom, hogy a bajnokság kimenetelébe nem szól bele. Nekünk ez egy fontos vereség volt.

- Az látszott, mert elég nagy lelki kríziseket éltek át az emberek a kispadon. Lehetett látni.

- Igen, ez szerintem egy fontos mérkőzés volt nekünk. Nem lehet olyat mondani, hogy örülök, hogy kikaptunk. De lehet, nem baj, hogy kikaptunk. Annak ellenére mondom, hogy a harmadik-negyedik negyedben már jól játszottunk, a mai magunkhoz képest.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



März Tamás nyilatkozata


- Tamás, gratulálok. Azt hiszem, hogy tulajdonképpen eddig csak ez az egy dolog hiányzott, egy nagyon nagy skalp és ezt most megszereztétek. Mit érzel, milyen volt neked ez a meccs?

- Viszonylag nyugodt voltam, vártam a Szeged „feltámadását”, hogy előbb utóbb egyre nagyobb nehézségekbe kerülünk, hogy megtartsuk az elején megszerzett előnyünket. Azt gondolom, hogy nagyon keményen harcoltunk, hogy tovább tartsuk azt a két-három, az elején négygólos előnyünket. Nagyon boldog vagyok. A Honvédod megvertük, az nagy skalpnak számított, de igazából a topcsapatok közül még nem sikerült legyőzni senkit. Közel kerülni már sikerült, egyszer a Szolnokhoz, lehet a Szegedhez is, de győzni még nem tudtunk. Az ember nem szeret szépen veszíteni, hanem győzni szeret, ha a nagyok ellen játszik, akkor is.  Úgyhogy nagyon boldog vagyok.

- Volt egy taktikád és az hogyan vált be?

- Igazából volt egy taktika. Én azt gondoltam, hogy a Balázsék készülnek egy olyan fajta védekezéssel, hogy többet fogunk M-zónázni mert az előző meccsen azzal próbálkoztunk. Inkább változtattunk rajta, kevesebb alkalmaztuk és megpróbáltuk fizikailag is felvenni a versenyt a Szeged játékosaival, ami nem könnyű, de azt gondolom, hogy sikerült. Sok párharcot meg is nyertünk és próbáltunk egy kicsit az órával is játszani, az eredményt nem annyira nézve.

- Mit jelent nektek ez a győzelem?

- Igazándiból lelkileg van jelentősége, de valószínűleg az öt és nyolc között fogunk playoffozni, úgyhogy ebből a szempontból talán olyan nagy jelentősége nincs. Az, hogy hányadik helyre kerülünk, azt gondolom, hogy valamilyen szinten nem is fontos. Akár idegenbe megyünk ezzel a csapattal, akár itthon játszik a BVSC, ha fejben ott van, akkor tud bárhol játszani. Ez már bebizonyosodott párszor. Tulajdonképpen mondhatnám, hogy mindegy, hogy az ötödik és nyolcadik hely között melyik helyről fogunk indulni de azt gondolom, a közvélemény felé ez egy fontos jel.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Mezei Tamás nyilatkozata


- Gratulálok Tamás, ez egy nagyon komoly eredmény, amit ma elértetek! Hogy láttad ezt a meccset belülről?

- Elsődlegesen szeretnék gratulálni a csapatnak, mert ez egy nagyon szép győzelem volt. Egy nagyon remek erőből álló Szegedet sikerült megvernünk. Belülről fárasztó volt, én elfáradtam. Bocsánat még keresem a szavakat, mert azért „gyűrtek” bent rendesen.

Nagyon jól kezdtünk, azt hiszem, 6:2  is volt. Onnan a harmadik negyedre kicsit visszazárkóztak aztán a csapat tartása megmaradt és ez lett a vége, 9:7-es győzelem. Nagyon boldog vagyok és még egyszer gratulálok mindenkinek!

- A meccs második felében, amikor feljöttek, at hiszem, két gólra is, és úgy tűnt elfáradtok, nyilván a támadóidőket is kijátszottátok, taktikából is. Nem féltél, hogy megfordul a meccs? Azért még elég sok idő volt hátra.

- Megmondom őszintén, hogy nagyon készültünk rájuk, bármennyire is ők voltak az esélyesek. Egész héten komolyan készültünk, az is volt a célunk, hogy az időt járassuk. Ez látszott is, hogy nem nagyon kapkodtunk, végigjárattuk az összes támadóidőt. Megpróbáltunk nem kontrázni, bár azért sikerült egy párszor. Egy pillanatig sem gondoltam azt, hogy esetleg megfordulhat a meccs. Nyilván benne volt a pakliban, hogy azért ez egy jó csapat és bármelyik pillanatban megfordíthatja de éreztem azt a tartást a csapatban, hogy ez bármire jó lehet és a végére sikerült.

Azt el kell mondani, hogy ez egy fiatal csapat és egy meccsen benne van, hogy egy kicsit hullámzunk, de azt gondolom, hogy jó úton járunk és egyre jobban kezdünk összeállni.

- Az ellenfél játékosain mit láttál? Észbe kaptak valamikor, meccs közben, hogy baj lehet?

- Nem hiszem, hogy lebecsültek volna. Az elején bejött egy-két lövésünk, nekik nem annyira ment. Védekezésben mi nagyon összeálltunk, ezt nem szeretném elvenni a mi érdemeinkből. Azt gondolom, hogy az elejétől kezdve odakoncentráltunk. Valamiért nem jöttek össze a lövéseik, nekünk összejöttek, és ez eredményezhette ezt a remek eredményt számunkra.

- Gratulálok.

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Enikő)




A tabella:

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.ZF-Eger22201117461
 2.Szolnoki Dózsa22200212360
 3.DIAPOLO Szeged22171410252
 4.RACIONET HONVÉD2216157049
 5.LACTIV-Vasas2212373939
 6.BVSC- Zugló2212192737
 7.Debrecen2211382736
 8.Kaposvári VK229112-3328
 9.PVSK-Füszért227213-3823
 10.Széchenyi B.-FTC217113-1822
 11.KSI SE226115-8519
 12.OSC-ÚJBUDA225017-5115
 13.Valdor Szentes213117-10110
 14.YBL Waterpolo C220022-2360


A góllövőlista élmezőnye:

1. Stefan Mitrovics (Szolnok) 61,
2. Szivós Márton (Szeged) 60,
3. Kiss Gergely (Honvéd) 53,
4. Koji Takei (Honvéd) 52,
5-6. Bátori Bence (Eger), Nyéki Balázs (BVSC) 51-51 gól