FACEBOOK

Faragó Tamás: "Ma már tartanak tőlünk"

Faragó Tamás:
hozzászólás, 2014.03.10.

"Tavaly még nem számoltak velünk, de most már tartanak tőlünk - és ez jó érzés" - mondta Faragó Tamás hétfőn, a Reggeli Startban, Szombathy Pál vendégeként.

Az olimpiai bajnok kiemelte, hogy a csapategység mellett rendkívül fontossá vált a kapusok szerepe, ma már egy-egy világversenyen az ő teljesítményük döntő lehet. Faragó két-három új arcra számít az Eb-csapatban és a fiúktól annak a kreatív, látványos játéknak a folytatását várja, amely a tavalyi barcelonai világbajnokságon gyakorlatilag végett vetett a "kamuvízilabdának", annak, hogy semmit nem kell csinálni, de azt jól, és ez eredményt hoz.

A lányoknak Tonó szerint nagyobb esélyük van a budapesti Eb-csoport megnyerésére, s egyértelműen ez a cél, mert különben a másik oldalról kifoghatunk egy orosz vagy spanyol csapatot már a negyeddöntőben és abban benne lehet a vereség. Faragó Tamás úgy látja, hogy a közönség "megszerette a csajokat" és szerinte van is mit szeretni rajtuk. Merész Andrásnak meg kell küzdenie azzal, hogy most már nem csak meglepetést várunk tőlük, hanem "kötelező győzelmeket is".

A teljes beszélgetés: