FACEBOOK

Eb-sorsolás Budapesten - élő közvetítés

Eb-sorsolás Budapesten - élő közvetítés
hozzászólás, 2014.03.09.

Folyamatosan frissítjük anyagunkat a budapesti Eb-sorsolás helyszínéről.

Halálcsoportba került a férfi válogatott. Csoportellenfeleink: Szerbia, Németország, Horvátország, Franciaország, Spanyolország.

A lányok Görögországgal, Hollandiával és Nagy-Britanniával kerültek egy csoportba. Jön a férfitorna sorsolása.

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Még a görögöket kaphattuk volna a németek helyett, akkor aztán a lehető legrosszabb sorsolás valósul meg... Ez nagyon erős csoport, óriási küzdelem lesz a csoportelsőségért és még az első háromba kerülni se lesz könnyű. Annak örülök, hogy rögtön a spanyolokkal kezdünk, ez meg is határozhatja majd a csoportbeli további sorsunkat.

A későbbiekkel egyelőre nem foglalkozunk, egyelőre az a legfontosabb, hogy az első három hely valamelyikén végezzünk...

- Azért mondj valami biztatót...!

- Biztató, hogy ott vagyunk az Eb-n, igaz, rendezőként ez nem volt nagy kunszt. :-) Dolgozni kell, nem tudok mást mondani. Talán valamivel könnyebb lesz utána, de még ez sem biztos, attól függ, hol végzünk az első körben.


Elhangzott két megnyitóbeszéd, a női torna sorsolása következik, a kihúzott csapatok nevét az alábbi, előre elkészített két csoportba helyezzük el, folyamaios frissítéssel.


Maga a ceremónia 13 órakor kezdődik, az előzetes tervek szerint Tarlós István főpolgármester beszédével. A hivatalos "protokoll-megnyilvánulások" után, várhatóan 13.20 órakor veszi kezdetét a sorsolás, amelynek eredményeként kialakul a július 14-27-i budapesti Európa-bajnokság csoportbeosztása.

Az egész eseményt nem közvetíti a televízió, de úgy tudjuk, a terv az, hogy a konkrét sorsolási művelet idejére a helyszínre kapcsol az M1.

Mi ezt az anyagot frissítjük folyamatosan.


Budapesti Európa-bajnokság, 2014. július 14-27.

Csoportbeosztás

Női torna


A csoport (Zárójelben a teljes programbeosztáshoz szükséges számok, amiket szintén sorsoltak.)

Görögország (3)
MAGYARORSZÁG (4)
Hollandia (2)
Nagy-Britannia (1)

B csoport

Olaszország (2)
Oroszország (1)
Spanyolország (3)
Franciaország (4)

Férfi torna

A csoport

Montenegró (3)
Olaszország (2)
Görögország (4)
Románia (1)
Oroszország (6)
Grúzia (5)

B csoport

Szerbia (4)
MAGYARORSZÁG (5)
Németország (6)
Horvátország 3)
Franciaország 1)
Spanyolország (2)


Először a női mezőnyt osztják két csoportba, ezután jönnek a férfiak. A kialakult beosztás alapján még nem érdemes "magánkezdeményezésként" elkészíteni az Eb teljes menetrendjét, mert a LEN változtathat (és változtat is majd) egyes meccsidőpontokon. (Például a magyar férfi csapat - függetlenül attól, hogy mikorra "esne" a szereplése - a torna első szakaszában mindig az utolsó esti meccset játssza majd.)

Az európai vízilabda-társadalom vasárnap kora délután Budapestre figyel majd, konkrétabban a Marriott Szálló egyik termére: 13 órától tartják ugyanis a július 14. és 27. között rendezendő Európa-bajnokság sorsolását.

A magyar szövetség honlapja korábban közzétette a kiemeléseket.

A férfimezőny 12, a női 8 tagú, ennek megfelelően zajlik majd a procedúra, Marco Birri, a LEN igazgatója és Gianni Lonzi, valamint az Eb két nagykövete, Drávucz Rita és Kásás Tamás közreműködésével.

A női mezőny tagjai: Magyarország, Olaszország, Görögország, Oroszország, Spanyolország, Nagy-Britannia, Hollandia, Franciaország

A nőknél négy kelyhet alakítanak ki, mindegyikben két-két válogatott kap helyet, a selejtezőben szereplő válogatottakat ugyanis rangsorolták.

1. kehely: Olaszország, Görögország (az előző Eb döntősei)
2. kehely: Magyarország, Oroszország (az előző Eb 3. és 4. helyezettje)
3. kehely: Spanyolország, Hollandia (a selejtezők két győztese)
4. kehely: Nagy-Britannia, Franciaország (a selejtezők második helyezettjei)

A kelyhekből először – Kásás Tamás által - kihúzott csapat az A, a másodjára kiemelt golyó pedig a B csoportba kerül. Ezt követően húznak a csapatok mellé számokat.

A férfimezőny tagjai: Magyarország, Szerbia, Montenegró, Olaszország, Görögország, Németország, Horvátország, Spanyolország, Románia, Oroszország, Grúzia, Franciaország

A magyar válogatott biztosan nem kerülhet össze Olaszországgal, a mieinket velük együtt a második kehelybe (nevezzük most így a kalapokat és az ennek megfelelő üveggömböket) sorolták eredendően.

Négy kelyhet alkotnak meg, ez értelemszerűen 12 golyót tartalmaz:

1. kehely: Szerbia, Montenegró (az előző Eb döntősei)
2. kehely: Magyarország, Olaszország (az előző Eb 3. és 4. helyezettje)
3. kehely: Görögország, Németország (az előző Eb 5. és 6. helyezettje)
4. kehely: Horvátország, Románia, Oroszország, Grúzia, Spanyolország, Franciaország (a selejtezőből feljutott hat csapat)

Először az első három kehelyből húz egy-egy csapatnevet Drávucz Rita. Az elsőnek kihúzott csapat kerül az Európa-bajnokság A csoportjába, a másodjára kihúzott válogatott pedig a B csoportba.

A negyedik kehelyből először kihúzott válogatott az A, a másodiknak kihúzott a B, a harmadik az A, a negyedik a B, az ötödik az A, a hatodik a B hatosba került.
Ezt követően mindegyik válogatott mellé kihúznak egy számot, amely majd a pontos menetrend kialakításához szükséges.

A csoportok első helyezettje automatikusan bejut az Európa-bajnokság elődöntőjébe, míg a 2. helyezettek a 3. helyen végzettekkel vívnak a négy közé jutásért.


A sorsolást követően is folyamatosan frissítjük anyagunkat az érintettek (sportolók, sportvezetők) reagálásával.