FACEBOOK

OB1-es történetek

OB1-es történetek
hozzászólás, 2014.03.07.

Drámai meccsen hozta el a három pontot Szolnokról a Szeged. A vártnál simábban nyert a Honvéd a Komjádiban. Gólok, nyilatkozatok, eredmények.

OB1 alapszakasz, 21. forduló

Március 7., péntek

Szolnok-Szeged 8:9 (1:4, 3:1, 2:0, 2:4)
Szolnok, Aréna, v.: Németh A., Fekete B.
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Vámos 2, Vörös, Jansik D., Kis G., Mitrovics 3. Cs.: Hosnyánszky, Alekszics, Pásztor 1, Török 1. Szakmai igazgató: Kovács István
Szeged: Nagy V., Kiss Cs., Szivós 2, Juhász 1, Kunac, Tóth M. 2, Seman 1. Cs.: Jansik Sz., Sánta, Vincze M., Hegedüs 1, Molnár T. 2. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 1/11, ill. 6/12
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipotozódott: Gocics, ill. Kunac
Kiállítás csere nélkül, végleg, négyperces emberhátránnyal: Pásztor

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


VLV-VIDEÓK (DIGIsport):

0:1 - Seman gólja

0:2 - Tóth Márton első gólja

0:3 - Molnár Tamás első gólja

1:3 - Gocics gólja

1:4 - Szivós első gólja

2:4 - Vámos első gólja

3:4 - Mitrovics első gólja

4:4 - Pásztor gólja

4:5 - Tóth Márton második gólja

5:5 - Vámos második gólja

6:5 - Mitrovics második gólja

7:5 - Mitrovics harmadik gólja

7:6 - Molnár Tamás második gólja

Pásztor kiállítása, Decker ötméterest véd

7:7 - Juhász gólja

7:8 - Szivós második gólja

7:9 - Hegedüs gólja

8:9 - Török gólja



Kovács István nyilatkozata


- Volt egy mérkőzés öt perccel a végéig, aztán egy másik öt perc a lefújásig. Mit lehet most mondani?

- A Szegednek csak gratulálni tudok, hogy éltek a játékvezetők adta lehetőséggel. Azt gondolom, ha egy ilyen mérvű ütés történik, a bírók szerint, ami történt és ennyire „elrepül” egy játékos, az nem játszik egy percet se tovább. Ezek a fiúk nagyon erősek, tehát azt gondolom, hogy ez egy test-test elleni dolog volt. Elment az ember, Tóth Marci elindult arra, nagyon jól megjátszotta ezt a lehetőséget. Nekem az a véleményem, ha valakit így megütnek, ilyen közelről, akkor az soha többet nem játszik ezen a meccsen. Tehát ilyenformán belenyúltak a mérkőzésbe. Most nyilván meg fognak büntetni a nyilatkozat miatt, de ezt akkor is el kell mondanom. Két ilyen szintű csapatnál ilyen ítélet a „halálát” jelenti az egyik csapatnak. Azt gondolom, hogy számtalan ilyen szituáció történt a meccsen, négy perccel a vége előtt ezt nyugodtan megadni - az ő lelkiismeretükre van bízva.

Mi küzdöttünk amennyire bírtunk. Egy góllal kikaptunk, azt hiszem, hogy mást nem tudunk csinálni. A Szegednek csak gratulálni tudok. A körülményeket majd nyilván elbírálják, akik akarják.

- Az ember nem akar itt latolgatni, de pont most volt a Steinmetz-Vindisch párharc és pont ma jött abban is ítélet. Nem tudom, hogy nem akarnak-e esetleg a vízben kompenzálni a bírók. Mindegy ez csak találgatás és nem Kovács Istvánnak a feladata, hogy erre válaszoljon. Megy tovább az élet. Ott van még a Szolnok az élen. Mi következik? Egyáltalán az alapszakasz-elsőség még bőven meglehet.

- Azzal megint az Eger került pozícióba. Nyilván mi már az összes rangadókat lejátszottuk. A hátralévő meccseket gondolom, hogy meg fogjuk nyerni, legalábbis bízom benne. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a rájátszásban.

Nekem megítélésem, hogy azért a meccsért történt ez. Én láttam azokat a felvételeket, nagyon sajnálatos dolog történt. Nem ezen a meccsen kell kompenzálni a játékvezetők hibáját. Akik ott hibáztak, el vannak tiltva, le vannak véve azok a játékvezetők, akik nem vették észre azt a dolgot.

Ez egy nagyon jó mérkőzés volt. Hogy beszéljünk a szakmáról is, nagyon jól kezdett a Szeged, nagyon komoly hátrányba kerültünk. Minden egyes emberelőnyt, amit megkaptak az elején, mind a négyet kihasználták és a padlóról, tehát 4:1-ről visszajöttünk akciógólokkkal ebbe a meccsbe, kettő góllal vezettünk. Erre nem tudok mást mondani, akármennyire is tisztelek mindenkit ebben a sportágban, kétgólos vezetésnél, azt gondolom belenyúltak. Ilyen nincsen, akármilyen döntés is fog születni ebben az ügyben.

- Kovács Istvánnak köszönöm szépen az őszinte válaszokat.

(Lejegyezte: Enikő)



Vincze Balázs nyilatkozata

- Vincze Balázs érkezik, a győztes csapat edzője. Nem tudom, mennyire édes így a győzelem íze? A Szeged kihasználta azt, amit a lehetőségek adtak, ettől függetlenül azt gondolom, hogy szépen felállt a padlóról a csapat.


- Igen, ezt a lehetőséget elsősorban a játékvezetők kreálták, amennyire ezt így lehet mondani. Nekünk az volt a célunk, ha van egy ilyen lehetőség, azt kihasználjuk. Nagyon jól indult a mérkőzés, hasonlóan a Magyar Kupa-döntőhöz. A folytatásban egy kicsit leültünk és ebből adódhatott az, hogy nagyjából két negyeden keresztül a védekezésünk úgy ahogy rendben volt, de a támadásban hiányzott az átütő erő. Óriási lélektani hátrányba kerültünk közvetlenül a négyperces fór kezdetén, hogy Marci kihagyta az ötméterest, amitől akár össze is zuhanhattunk volna. Szerencsére nem így alakult, hanem sorozatosan lőttünk három támadásból három gólt, a védekezés jól működött, össze tudtuk rakni megint. Nyilván öt ember ellen védekezni egyszerűbb, de azért mindenképpen örülök neki. Egy dolgunk, egy feladatunk volt, idejönni és amilyen feltételek lesznek, azokkal nyerni és ezt megtettük.

- Vincze Balázs, köszönöm szépen az értékelést. Sajnos több időnk nincs.

- Még annyit, hogy nagyon köszönjük a Diapolonak, hogy beszállt és a hátralévő időszakunkat lehetővé tette, hogy nyugodtan tudjunk felkészülni. Köszönöm szépen.

- Mi köszönjük az interjút.

(Lejegyezte: Enikő)


VÁMOS MÁRTON (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Kicsit már lenyugodtam, de még mindig bosszús vagyok. Bár elmentek 4:1-re, amit magunknak köszönhettünk, de utána mi hoztuk vissza, mi fordítottuk meg a meccset, azt is magunknak köszönhettük. Azt sajnálom, hogy ennyi energiát belefeccöltünk és egy fegyelmezettség miatt mégis kikaptunk. Azért nagyon bosszantó ez, mert a Vasas-Debrecen meccsből kiindulva külön felhívtuk a figyelmet arra, hogy ilyen ne legyen. Tehát számítottunk arra, hogy a bírók szigorúan veszik majd a hasonló eseteket. Ennek ellenére ilyen butaság történt, nem tudom ezt személy szerint hova tenni. Gondolom, a jövő héten megbeszéljük. Elkeserítő, hogy még így is egyetlen kicsi gólocskán múlott az egész. Nem volt reális a döntetlen azok után, hogy az utolsó négy percet emberhátrányban kellett lejátszanunk, ennek ellenére nem álltunk távol tőle. Sajnálom...

- Személy szerint jól játszottál, eredményes is voltál. Hogy értékeled a saját teljesítményedet?

- Örülök, hogy tudtam gólokat lőni, erősen koncentráltam a védekezésre, amit tudtam, megtettem, nagyon el is fáradtam, úgyhogy nem maradt bennem hiányérzet.

SZIVÓS MÁRTON (Diapolo Szeged) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy nagyon összeszedetten és jól játszottunk a mérkőzés elején, amivel el tudtunk lépni 3:0-ra. Nagyon jól védekeztünk és ez az időszak szerintem meghatározta a mérkőzés alakulását. Bár a Szolnok a meccs második felében átvette a vezetést, de azért szerintem nagyon fárasztó dolog leküzdeni egy többgólos hátrányt. Nyilván hozzá kell tenni, hogy a végére nagyon el is fáradtunk, Decker Ádám hiányát nagyon megéreztük, Aljosa Kunac pedig viszonylag gyorsan megkapta a személyi hibákat, így nem tudott annyit vízben tölteni. Szóval eléggé rövid volt ma a kispadunk, de büszke vagyok arra, hogy így is ki tudtunk tartani. A végén pedig kihasználtuk azt a lehetőséget, amit a Szolnok felkínált nekünk.

- Na az pedig rosszul indult...

- Igen, egy ötméteressel, amit én hagytam ki, de a következő támadásból szerencsére sikerült betalálnom...


Debrecen-BVSC 10:10 (3:2, 2:1, 3:3, 2:4)
G.: Kállay 4, Halek, Marnitz G., Misics 2-2, ill. Létay 5, Borsós 2, Mészáros, Nyéki, Kotsidis


Március 8., szombat



Vasas-Honvéd 4:11 (1:3, 0:3, 2:1, 1:4)
G.: Hőna 2, Csapó, Drasko Brguljan, ill. Kiss G. 3, Tóth B., Fülöp B., Koji 2-2, Kovács P., Szőke

A jócskán fényét vesztett örökrangadót magabiztosan nyerte a Honvéd.


VLV-VIDEÓK:

Gergely véd

0:1 - Tóth Bendegúz első gólja

0:2 - Koji első gólja, ötméteres

0:3 - Szőke gólja

1:3 - Drasko Brguljan gólja

Gergely-védés

1:4 - Kovács Péter gólja

1:5 - Kiss Gergely első gólja

1:6 - Kiss Gergely második gólja

2:6 - Hőna első gólja

3:6 - Csapó gólja

Két Barabás-védés

3:7 - Koji második gólja

3:8 - Fülóp csavargólja

4:8 - Hőna második gólja

4:9 - Fülöp Bence második gólja

4:10 - Kiss Gergely harmadik gólja

4:11 - Tóth Bendegúz ötméteresgólja



Földi László nyilatkozata


- Laci, úgy gondolom, a legnehezebb dolog egy ilyen meccs után nyilatkozni. Kezdjük távolabbról: mi van veletek?

- Milyen távolról kezdjük…? Van sok problémánk, nem is nagyon akarok erről beszélni, ez a sajtóban is jól látszott. Tényleg nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani, de azért én azt mondom, nekünk saját magunkkal kell foglalkozni, mert úgy születhetett ilyen eredmény a Honvéd ellen, hogy mi nagyon sok egyéni hibát követtünk el, elsősorban védekezésben. Túl sok akciógólt kaptunk, olyanokat hibáztunk el, amiket már sokat gyakoroltunk, és azt hittük, túl vagyunk rajtunk. Biztos, hogy ebben közrejátszik az a pszichés nyomás, ami bizonyos játékosokra ránehezedik azért, mert nem is egy, hanem két szinttel kell feljebb játszaniuk, mint korábban. Ez most kifogásnak vagy menekülésnek is tűnhet, de ez a realitás.

- A mai meccset hogy értékeled?

- Nehéz mit mondani, borzasztóan kevés gólt lőttünk, pedig megvoltak a lehetőségeink, csak elkapkodott, elsietett, rossz lövéseink voltak, amiket ők meg tudtak kontrázni, s onnan pluszban akciógólt kaptunk. Jól példázza ezt, hogy feljöttünk 6:3-ra, majd a negyed vége előtt két másodperccel kaptunk egy akciógólt, ami egyáltalán nem volt benne akkor a meccsben. Ezeket ilyen szinten már nem szabad elkövetni, vagy ha elkövetjük, az a vége, ami ma történt.  

- Végül hadd kérdezzem meg, elégedettek vagytok-e a szövetség döntésével a Debrecen elleni meccs ügyében?

- Mi semmit sem azért csináltunk, hogy elégedettek legyünk, és azt gondolom, nekem nem tisztem minősíteni azt, hogy a szövetség milyen döntést hozott. Ez a fegyelmi bizottság feladata volt, ők meghozták azt a döntést, amit jónak láttak, nekünk meg el kell fogadni azt, ami történt, és játszani kell tovább sokkal kevesebb hibával.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Vad Lajos nyilatkozata


- Lajos, gratulálok ehhez a mai magabiztos győzelemhez! Ti voltatok ma nagyon jók, vagy a Vasas volt nagyon gyenge?

- Úgy érzem, hogy ma mi voltunk jók, mert mi vízilabdáztunk. Ha visszanézzük azokat a dolgokat, amiket megcsináltunk, akkor látjuk, hogy olyan megoldásokat választottak ma a srácok, amiket nem lehet tanítani.

- Főleg a vége felé, de azért odáig el kellett jutni… Nagyon keményen harcoltatok, és nagyon sima volt a meccs.

- Igen, mondhatjuk ezt. Mi elkezdtünk egy munkát múlt évben, megint hat embert cserélni kellett - hat embert beépíteni azért nem egyszerű. Itt nagyon sok olyan játékos van, tizennégyből tizenkettő, akiket az uszodában lesajnáltak, és mi őket gyűjtöttük egybe. Úgy érzem, hogy ma a vízilabda mellett mentalitásban is fölé tudtunk nőni a Vasasnak, és ez nagyon nagy dolog.

- Ahogy közeledünk az alapszakasz végéhez, mindenki azon gondolkozik, hogy mi lesz a rájátszásban. Szerintem ti fejlődtetek csapategységben a legtöbbet. Mire lehet ez elég?

- Nagyon örülök, hogy mindenki gondolkozik – mi nem. Mi tartjuk magunkat ahhoz, amihez év elején, hogy lépcsőzetesen megyünk előre. Első célunk a négybe jutás, aztán majd meglátjuk, mi lesz – az megint egy másik történet. Vannak elgondolásaink, már beszélgettünk róla, de nem akarjunk "túlgondolkodni" ezt az egészet.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Angyal Dániel nyilatkozata

- Szervusz Dani, köszöntelek a vlv kamerája előtt. Tudom, hogy tartalékosak voltatok, de hát ez a meccs nagyon elment és nagyon nem volt esélyetek. Hogy értékeled?


- Hát igen, mind a védekezés, mind pedig a támadásban, úgy érzem, hogy teljesen szétestünk és hát nem vártam ekkora különbséget.

- De mi történt? Mi volt az oka? Hiányzott az Ádi, vagy...?

- Hát, biztos, hogy számított az is, hogy hiányzott az Ádi, hiányzott Taki, de nem tudom most, hogy mi volt az oka.

- Most rossz passzban vagytok, mit lehet ilyenkor csinálni?

- Hát nem tudom. Csináljuk tovább a dolgunkat.

- És mire számítasz? Ki tudtok mászni ebből?

- Ennél már csak jobb jöhet, én azt gondolom.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)



Fülöp Bence nyilatkozata


- Bence, gratulálok ehhez a győzelemhez és a teljesítményedhez is! Mielőtt rátérnénk arra, hogy mit műveltél a vízben, hadd kérdezzem meg, hogy a Vasasnál eltöltött idő mennyire motivál téged egy ilyen meccsen?

- Én Vasas-nevelés vagyok, bizonyos szinten be akartam bizonyítani – nemcsak a Vasasnak, hanem magamnak is –, hogy jól tudok játszani. Igazából azt érzem, ugyanazt a mentalitást hozom elő a mérkőzéseken, akár a Vasas ellen, akár bármelyik másik csapat ellen játszom. Előttem az van, hogy bekerüljünk a négybe, és a csapattal jó eredményt érjünk el.

- Azért mindig próbálsz letenni az asztalra valami egyéni dolgot is a meccseken, ez ma elég jól sikerült, hogy értékeled a meccset és a teljesítményedet?

- Én elég sokszor hallottam, az edzőmtől, Lajos bácsitól, hogy „Rántotthús, kicsinállak”, az elején nem ment úgy, ahogy én akartam, úgy érzem, kicsit túlizgultam a mérkőzést, de a végére sikerült helyre hoznom magam, illetve Lajos bácsinak helyrehozni a fejemet!

- Szép volt a csavargól, gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


KSI-Pécs 8:8 (2:2, 0:2, 2:2, 4:2)
G.: Kovács G. 3, Kalanovics, Marnitz M., Hangody L., Fejős, Miklós, ill. Práczky, Hoppál, De Blasio 2-2, Barta, Müller

Eger-Kaposvár 21:4 (5:0, 4:0, 6:3, 6:1)
G.: Bátori 5, Lőrincz, Varga II. Zs. 3-3, Bundschuh, Kovács G., Salamon 2-2, Biros, Zalánki, Bedő, Gór-Nagy, ill. Dőry, Kincses, Berta, Juhász-Szelei

Szentes-OSC 8:5 (4:2, 2:1, 1:1, 1:1)
G.: Kistamás 3, Kolarik 2, Szabó, Nagy M., Németh D., ill. Suti, Delgado 2-2, Korényi

Ybl-FTC 9-14 (2:1, 1:5, 2:5, 4:3)
G.: Kiss Á. 3, Major 2, Cserdi, Békési, Kibédi, Szilágyi, ill. Paján, Kolozsi, Bóbis, Martin 3-3, Ernyey, Roach

A tabella:

HCsapatMGyDVGkPont
 1.ZF-Eger21191117158
 2.Szolnoki Dózsa21190211457
 3.DIAPOLO Szeged21171310452
 4.RACIONET HONVÉD2116147349
 5.LACTIV-Vasas2111372836
 6.BVSC- Zugló2111192534
 7.Debrecen2110382133
 8.Kaposvári VK219111-3128
 9.Széchenyi B.-FTC207112-922
 10.PVSK-Füszért216213-4020
 11.KSI SE215115-8616
 12.OSC-ÚJBUDA215016-4515
 13.Valdor Szentes203116-10010
 14.YBL Waterpolo C210021-2250


A góllövőlista élmezőnye:

1. Stefan Mitrovics (Szolnok) 59,
2. Szivós Márton (Szeged) 57,
3. Kiss Gergely (Honvéd) 52,
4. Bátori Bence (Eger)  51,
5. Koji Takei (Honvéd) 50 gól


Az MVLSZ fegyelmi bizottsága pénteken az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra

"A Fegyelmi Bizottság a debreceni Sasa Misicet három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta, míg a szintén debreceni Vindisch Ferencet azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltással büntette. Sasa Misic a soron következő bajnokin szerepelhet, Vindisch Ferencnek viszont azonnal meg kell kezdeni büntetését.

Dr. Vezsenyi Péter, a Fegyelmi Bizottság elnöke megindokolta a döntéseket:

„Mindkét játékos esetében megállapítható volt a szándékos ütés, de az ítéletek meghozatalakor figyelembe vettünk minden rendelkezésre álló körülményt. Vindisch Ferenc mozdulatát követően nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés következett be, egy speciális játékhelyzetben, így a hat hónapos eltiltást ez indokolja. Ezt a büntetést azonnal, a mai nappal meg kell kezdenie, a fellebbezési lehetőség nem érinti a végrehajtást. Természetesen élhet a fellebbezés lehetőségével, a másodfokú bizottság dönt majd ebben az esetben. Sasa Misic esetében nem lép azonnal életbe az eltiltás, ő is fellebbezhet, és ha a jogerős határozat megszületik, azt követően lép életbe a büntetés” – foglalta össze a döntés részleteit a bizottság elnöke.

A bizottság ülésén Sasa Misic egyébként nem jelent meg, de a rendelkezésre álló anyagok, valamint az ellenőri jelentés szilárd alapot jelentett a döntés meghozatalában. A Fegyelmi Bizottság meghallgatta Steinmetz Ádám és Vindisch Ferenc véleményét is, szembesítette a két játékost, és ezt követően hozta meg határozatét."