FACEBOOK

Szolnok-Szeged rangadó jön - hétvégi előzetes

Szolnok-Szeged rangadó jön - hétvégi előzetes
hozzászólás, 2014.03.06.

Újabb szuperrangadóval folytatódik az OB1 küzdelemsorozata: a Szolnok péntek este tévés meccsen fogadja a Szegedet. Előzetesünk és a forduló programja.

OB1 alapszakasz, 21. forduló

Március 7., péntek

18.00 Szolnok-Szeged - DIGIsport1, vlv
A belépés díjtalan.

A Szeged baljós előjelekkel készül a szolnoki rangadóra, Decker Ádám biztosan nem játszik, mert egy edzésen a szemébe kaptak és a bokasérüléssel bajlódó Jansik Szilárd szereplése is bizonytalan. (Lásd a meccsel foglalkozó írásainkat és a szolnoki idegenlégiósokat megszólaltató DIGIsport-videót alul.)

19.00 Debrecen-BVSC


Március 8., szombat

11.00 KSI-Pécs

18.00 Vasas-Honvéd

18.00 Eger-Kaposvár

18.00 Szentes-OSC

20.00 Ybl-FTC


DECKER ÁDÁM (Diapolo Szeged VE) a vlv-nek:

- Én biztosan nem játszom, hétfőn az egyik csapattársam edzés közben véletlenül belenyúlt a szemembe, a kötőhártyámat össze is kellett varrni. Folyamatosan javulgat, de a bal szememre még homályosan látok és Balázs nem is várta meg a csütörtöki orvosi véleményt, már szerdán eldöntötte, hogy nem kockáztat, nehogy begyulladjon a szemem vagy egy ütést kapjak rá és még komolyabb baj legyen, így nem fogok játszani Szolnokon. Remélem, hogy a következő rangadón, az Eger ellen már ott lehetek a csapatban. 

TÓTH MÁRTON (Diapolo Szeged VE) a vlv-nek:

- Ez a meccs nagyon fontos állomása lesz a szezonnak. Nem azt mondom, hogy minden tekintetben a legfontosabb mérkőzésünk, de egy állomása annak, hogy rátérjünk a jó útra és elkezdjük a végső küzdelmeket a bajnokságban. Most már sorban jönnek az olyan rangadóink, amelyek mind a rájátszásra való felkészülést szolgálják. Nagyon várom a meccset, bízom a csapatban. Vannak nehézségeink, de más csapatoknak is, ez a csapatsportban benne van, ezekkel a nehézségekkel együtt kell élni és most azt kell megmutatni, hogy mindenki egy kicsit többet rak bele.

- Milyen volt a Szolnok elleni konkrét felkészülésetek?

- Természetesen gyakoroltunk, természetesen videóztunk, kétszer is, elemeztük a Szolnok játékát, a saját játékunkat is, komoly videóanyagokat készítettek a vezetőink és hát folytattuk a mentális felkészülést is, nem is feltétlenül a Szolnok-meccsre, hanem a következő két-két és fél hónapos időszakra szólóan. Összességében azt tudom mondani, hogy készültünk a Szolnokra, de elsősorban a saját játékunkkal foglalkoztunk.

- Azért úgy gondolom, hogy a védelemből Decker Ádi nagyon fog hiányozni...

- Természetesen nagyon fog hiányozni, mert kitűnő bekk, ráadásul a másik oldalon ott lesz Kis Gábor, akit három védő is nehezen tud lefogni. Nyilvánvaló, hogy a többieknek többet kell vállalnia, főleg védekezésben, jobb, mozgékonyabb zónát kell játszani.

- Mi jellemzi a lelkiállapototokat? Ez a hullámzás, ami az elmúlt időszakban kísérte a "munkafeltétekkel" kapcsolatban a hangulatotokat, mennyire hatott rátok?

- Csak magamról tudok beszélni, én nem foglalkoztam azzal, hogy lesz pénz, nem lesz pénz. Sajnos van ilyesmiben tapasztalatom és tudom, hogy mi ezt nem tudjuk befolyásolni. Lehet látni, hogy a vezetőség megtesz mindent, örülök, hogy eredményesen, s szerencsére nekünk továbbra is csak a vízilabdázással kell foglalkoznunk. Ez így is van rendjén.

- Mivel lennél elégedett péntek este, a meccs után?

- Úgy kell kijönnünk a vízből, hogy nem maradt bennünk semmi, ami hiányérzetet okoz.

DECKER ATTILA (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Minden rendben van nálunk, mindenki egészséges. Ugyanúgy készültünk, ahogy mindig szoktunk. Tudjuk, hogy nagyon fontos meccs lesz, ha nyernénk, akkor szinte már a zsebünkben érezhetnénk az alapszakasz-győzelmet, mert bár még öt meccsünk lesz hátra, de azok könnyebben nyerhetők, mint a péntek esti. A célunk természetesen a győzelem, hiszen azzal nagyon jó pozícióban várhatnánk a rájátszást, ugye várhatóan a Honvéd lenne az ellenfelünk, úgy, hogy az első mérkőzést mi rendezhetnénk.

- Hogy készültetek péntek estére, jártatok-e valahol kétkapuzni?

- Itthon készültünk, Szolnokon. Volt egy kisebb betegeskedési hullám, pár játékos torokfájásra, fülfájásra panaszkodott, de már minden ki túl van rajta, kedden már komplettek voltunk.

- Gondolom, figyelemmel kísértétek a pénteki ellenfélnél zajló folyamatokat. Mit szólsz a szegedi új fejleményekhez?

- Természetesen örülök, hiszen a bátyám Szegeden játszik, így személy szerint is jobban át tudtam érezni a helyzetüket. Ráadásul én is játszottam már úgy végig egy idényt, a Ferencvárosban, hogy nem volt rendben minden és sajnos az a helyzet a végére már nagyon rányomta a bélyeget a csapat teljesítményére. Bízom abban, hogy az új szegedi névszponzorral megoldódik a helyzetük. Profi sportolókról van szó, fontos, hogy nyugodtan tudjanak készülni. Hála az égnek, úgy néz ki, hogy ez most megoldódott, legalábbis enne a szezonnak a végéig szólóan.

- Van-e fejlemény az ellopott kocsid ügyében?

- Sajnos nincs. Úgy eltűnt, mintha ufók vitték volna el, nincs nyoma. Most azt várom, hogy a rendőrség lezárja a nyomozást és utána, remélem, a biztosító fizet.


A DIGIsport a pénteki rangadó előzetesében a Szolnok három idegenlégiósát szólaltatta meg. Az érdekes riportot már csak azért is ajánljuk olvasóink figyelmébe, mert kiderül belőle, hogy Zsivko Gocics milyen jól beszél magyarul:


A tabella

 HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnoki Dózsa20190111557
 2.ZF-Eger20181115455
 3.A-HÍD SZEGED20161310349
 4.RACIONET HONVÉD2015146746
 5.LACTIV-Vasas2011363536
 6.BVSC- Zugló2011092533
 7.Debrecen2010282032
 8.Kaposvári VK209110-1428
 9.Széchenyi B.-FTC196112-1419
 10.PVSK-Füszért206113-4019
 11.OSC-ÚJBUDA205015-4215
 12.KSI SE205015-8615
 13.Valdor Szentes192116-1037
 14.YBL Waterpolo C200020-2200


A góllövőlista élmezőnye:

1. Stefan Mitrovics (Szolnok) 56,
2. Szivós Márton (Szeged) 55,
3. Kiss Gergely 48 gól.