FACEBOOK

A debreceniek közleménye a Vasas "lejárató kampányáról"

A debreceniek közleménye a Vasas
hozzászólás, 2014.03.05.

Nyilatkozatháború alakult ki a szombati Debrecen-Vasas bajnoki mérkőzésen történtek miatt. A debreceniek visszavágnak a Vasasnak. Új hír: a szövetség fegyelmi eljárást indított.

Mint tegnap megírtuk, a Vasas-Debrecen bajnoki mérkőzésen történtek miatt a szövetség illetékes bizottságához fordult a Vasas, kivizsgálást kérve. A debreceni klub nem hagyta szó nélkül a fejleményt, szerdán közleményt juttatott el a médiához, szerkesztőségünkhöz is. Az álláspontjukat rögzítő dokumentumot betűhíven közöljük.

"A DVSE közleménye:

Értetlenül állunk a Vasas vízilabda egyesületének lejárató kampánya előtt, melyet együttesünk ellen indított a sajtóban, három nappal a DVSE - Vasas bajnoki mérkőzés után. Természetesen sajnáljuk, hogy az összecsapás közben sérülések történtek, de visszautasítjuk a vádat, hogy Vindisch Ferenc szándékos ütéssel ártott volna Steinmetz Ádámnak, Szasa Misics pedig Takács Bálintnak.

A 2013/2014-es bajnoki szezonban több olyan alkalom is volt, amikor debreceni játékosnak okozott sérülést a rivális valamelyik játékosa. Sőt, a 2012 szeptemberében megrendezett debreceni Nemzetközi Férfi Vízilabda Felkészülési Tornán éppen a Vasas pólósa, Angyal Dániel mért olyan erejű ütést csapatunk centerére, Szasa Misicsre, aki attól dobhártyasérülést szenvedett, és hetekre kidőlt. Mi egyetlen esetben sem indítottunk támadást és sajtókampányt az ellenféllel szemben, sajnos a sérülésveszély fokozottan jelen van ebben a sportágban.

Elfogadhatatlannak tartjuk azt is, ahogy Steinmetz Ádám és a Vasas minősíti Vindisch Ferencet - ellenkező esetben klubunk egyetlen játékosa vagy vezetője sem tenne ilyet. Úgy gondoljuk, hogy mindenki egyenértékű, nincs olyan, hogy minőségi, és nem minőségi játékos.

Kérjük a Vasas vezetését és játékosait, hogy méltósággal viseljék a mérkőzésen elszenvedett vereséget, és hagyják abba a mesterséges indulatkeltést. Ezen a találkozón egyszerűen jobb volt a Debrecen!

Debrecen, 2014. március 4."


Szerdán délelőtt a fenti közleményhez az alábbi kiegészítés érkezett:

Tisztelt Szerkesztőségek!

A Debreceni Vízilabda Klub nevében ezúton szeretném kiegészíteni a március 5-én tett közleményünket az alábbiakkal:

Játékosunk, Vindisch Ferenc a 2014. március 1-jén játszott Debrecen-Vasas OB I-es vízilabda mérkőzésen a Steinmetz Ádámtól elszenvedett rúgása következtében bordatörést szenvedett, melynek orvosi diagnózisát továbbítottuk a Magyar Vízilabda Szövetségnek!

Tisztelettel,

Varga Tamás
elnök


FRISSÍTÉS

A szövetség honlapján szerdán, kora délután az alábbi közlemény jelent meg:

"Tájékoztatás a Magyar Vízilabda Szövetség eljárásáról.

Az MVLSZ Ellenőri Bizottsága és a Játékvezetői Bizottság a Lactiv-Vasas beadványától függetlenül, már a március 1-jén lejátszott Debreceni VSE–Lactiv-Vasas mérkőzést követően vizsgálatot kezdeményezett a találkozón történtek miatt.

A Sportági Egyeztető Bizottság – melynek tagja a Játékvezetői Bizottság, az Ellenőri Bizottság és a Versenybírói Bizottság elnöke – megindította a fegyelmi eljárást. A Versenykiírás és a Versenyszabályzat kimondja, hogy csakis abban az esetben indítható utólagos fegyelmi eljárás, ha egy mérkőzésen súlyos sérülés történt és ez videó felvétellel is dokumentálva van.

Mivel az említett találkozón megvalósult ez a pont, az eljárást a Sportági Egyeztető Bizottság megindította.

A Magyar Vízilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága a következő ob I.-es forduló kezdetéig, azaz március 7-ig az eljárást az érintettek bevonásával lefolytatja."