FACEBOOK

Itt a cancúni videó!

Itt a cancúni videó!
hozzászólás, 2014.02.28.

Este mutatja be Kemény Dénes.

A mexicói üdülőparadicsomban csütörtökön megkezdődött a FINA kétnapos konferenciája, amelyen a vízilabdasport megújításának módozatait vitatják meg szakemberek, újságírók, televíziósok más, sikeres sportágak vezető képviselőinek bevonásával.

A tanácskozást előzetesen nagy jelentőségű fórumként harangozták be, aminek kicsit ellentmond, hogy a FINA nem szervezte meg a konferencia internetes közvetítését, így a "FINA tévén" hiába próbáltuk nyomon követni az eseményeket, az élő stream képernyőjén visszaszámoló óra e sorok írásakor 13 nap 22 óra 16 perc 10 másodpercet jelez, akkor indul majd el egy közvetítés. (Mire ezt leírom, csak 13 nap 22 óra 15 perc 30 másodpercet kell várni. És így tovább.)

A FINA weboldalán hiába kerestünk beszámolót az első nap történéseiről - nyilván az egész tanácskozásról küldenek majd egyszer egy hírlevelet. Még szerencse, hogy a magyar szövetség honlapján gyors és részletes tudósítás olvasható az első napról. (Nincs jelezve, de szinte biztos, hogy a FINA médiaügyeiben illetékes Csurka Gergely tollából.) Aki tehát kíváncsi a Mexikóban történtekre, a szövetség honlapjára menjen.

Péntekre virradóra publikussá vált az a 7 perces videó, amit a DIGIsportosok aktív támogatásával készített Gergely István a február 4-i magyar-amerikai barátságos mérkőzésen alkalmazott kísérletről, a játékvezetők bemikrofonozásáról. Az anyagot Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke mutatja be a cancúni konferencián, pénteken, magyar idő szerint 18.15 és 19.15 között.

Íme, a film: