FACEBOOK

Egerben is öt góllal nyert a Primorje

Egerben is öt góllal nyert a Primorje
hozzászólás, 2014.02.22.

A vártnál simábban nyert a Primorje Rijeka Egerben. Eredmények folyamatosan, gólok, nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája főtábla, 6. forduló

Február 21., péntek

CNA Barceloneta-Olympiakosz 10:11 (3:2, 3:3, 1:3, 3:2) (a hazaiaknál Szirányi Balázs játszott, de nem lőtt gólt)

Február 22., szombat


Eger-Primorje Rijeka 6:11 (1:2, 0:1, 0:6, 5:2)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Rovida (olasz), Naumov (orosz)
Eger: Bisztritsányi, Bátori 2, Graham, Kovács G., Biros, Gór-Nagy, Hárai 2. Cs.: Zalánki, Salamon 2, Bedő, Varga II. Zs., Bundschuh. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Primorje Rijeka: Vican, Radu 3, Varga Dénes 1, Muslim 2, Petrovics, Varga Dániel 1, X. Garcia 1. Cs.: Buljubasics, Krapics, Peros, Obradovics, Setka 3. Vezetőedző: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 8:12
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport1):

0:1 - Varga Dániel gólja

1:1 - Salamon első gólja

1:2 - Garcia gólja

1:3 - Setka első gólja

1:4 - Muslim első gólja

1:5 - Varga Dénes első gólja

1:6 - Muslim második gólja

1:7 - Setka második gólja

1:8 - Setka harmadik gólja

1:9 - Radu első gólja

2:9 - Hárai első gólja

2:10 - Radu második gólja

3:10 - Bátori első gólja

3:11 - Radu harmadik gólja

4:11 - Salamon második gólja

5:11 - Bátori második gólja

6:11 - Hárai második gólja



Dabrowski Norbert nyilatkozata

- A mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy kicsit jó lenne szebbé tenni ezt a mai mérkőzést, mint a kinti meccs volt. Két negyed keresztül nagyon úgy nézett ki, hogy ez akár sikerülhet is, hiszen három gólt kaptunk, de úgy tűnt, mintha ez a kemény védekezés felőrölte volna az erőnket.


- Igen, látszott mindkét csapaton, hogy nagyon komoly küzdelem folyik a vízben és a védekezés felemészti mindkét csapat erejét. Úgy gondolom, hogy a támadójátékunk még nincs meg annyira, mint a védekezés, de ezt tekintem alapnak. Annak viszont örülök, hogy amikor kimondtuk, hogy ez a meccs már elment, akkor talán kicsit felszabadultabban és bátrabban tudtunk támadni is.

- Ez viszont azt mutatja, hogy talán a fejekben lehetett a probléma, nem?

- Azt gondolom, hogy elbizonytalanodtak. Nagyon jól védekezik a Rijeka, illetve nem igazán derült ki, hogy jól véd-e a kapusuk, mert nem tettük próbára. Nyilván, amit kértem, most látom, hogy jelen pillanatban hol tartunk, meg fogjuk nézni, kielemezzük és tudni fogjuk, hogyan tovább.

- Két negyeden keresztül a mi kapunkban volt egy nagyon jó teljesítmény Bisztritsányitól.

- Igen, Dávid is nagyon magabiztos volt. Azt gondolom, ugyanúgy, ahogy elöl elveszítettük az önbizalmunkat, ő is, ahogy kapta "befele" a gólokat. Elég felőrlő lehet egy kapusnak, rengeteget véd, nem kapunk gólokat, de azt látja, hogy elöl egyszerűen semmi nem megy. Úgy gondolom, hogy az ő teljesítménye a jobbak között volt ma.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok a folytatáshoz.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata


- Dániel, gratulálok a győzelemhez! Kezdjük az elején, amikor bemutattak titeket, a csapatotokat, te is és a testvéred is nagy tapsot kaptatok a magyar szurkolóktól. Ez, gondolom, jól esett és segített egy kicsit a teljesítményben.

- Valóban jólesett és ezúton köszönöm az egri közönségnek illetve mindenkinek, aki hozzájárult ehhez. Jólesett persze, de onnantól kezdve, ahogy megtörtént a bemutatás, már a meccsel foglalkoztam.

- Ami viszont nagyon jól sikerült nektek. Jobban, mint, ahogyan számítottatok rá vagy a kinti nagyarányú győzelem után szerettek volna valami hasonlót itt is?

- Nagyon jó csapatok vannak ebben a csoportban. Szinte az összes ellenfél ellen van egy elképzelésem a lehetséges forgatókönyvről, az Eger ellen nem volt. Azonban, ha lett volna, akkor sem ilyen lett volna. Nagyon simára sikeredett, sokkal jobban játszottunk, mint ők. Elégedett vagyok a győzelemmel.

- Hogy érzitek magatokat a testvéreddel Horvátországban? Ő lett a tavalyi év legjobb játékosa, de azt gondolom, hogy ehhez a teljesítményhez a te passzaid is kellettek.

- Persze, és a szüleink is kellettek, sokan kellettek. Egyébként nagyon jól érezzük magunkat, szép helyen, jó helyen vagyunk. A csapatunk is nagyon jó, igazából minden rendben van.

- Mire lehet képes ez a csapat a Bajnokok Ligájában szerinted a vége felé?

- Már az elején a Final Sixbe jutás volt a célkitűzés. Nagyon nehéz csoportban vagyunk most. Azzal, hogy nyertünk kétszer az Eger ellen, egyfajta kötelező győzelmeket hoztunk. Megyünk még Dubrovnikba, jön hozzánk a Recco, ezen a két meccsen fog eldőlni, hogy továbbjutunk-e illetve, hogy milyen helyezéssel.

- Köszönöm szépen és mivel az Eger ellen már nem játszotok, nyugodtan kívánhatok további sikert a csapatodnak, főleg neked és testvérednek!

(Lejegyezte: Tina)


VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A vártnál könnyebb volt, bár mondhatom a csapattársaim nevében is, hogy jól elfáradtunk, mert sok úszás volt a meccsen. Ezzel az elmúlt két egri mérkőzéssel a saját elvárásunk szerint kötelező hat pontot hoztuk. A neheze még hátravan, a következő fordulóban a Recco jön hozzánk, s mostantól kezdve minden meccs nagyon fontos a továbbjutás szempontjából és abból a szempontból is, hogy hányadik helyen sikerül ez a bizonyos továbbjutás.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Arra számítottam, hogy szorosabb meccset fogunk játszani ennél, de nyilván örülök, hogy sikerült most is jó formát hoznunk. Jól el is fáradtunk közben, sokúszásos meccs volt.

SALAMON FERENC (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nem erre számítottunk... A harmadik negyed rövidzárlata "nem volt bekalkulálva". Hajtottunk, küzdöttünk, biztató, hogy 9:1-ről fel tudtunk állni, de nem ezt az eredményt céloztuk meg - maradjunk ennyiben.

A harmadik negyedben fejben nem voltunk ott, nem elég, hogy kihagytunk helyzeteket, ezekből még gólokat is kaptunk. Jobb csapat a Rijeka, nagyszerű játékosokból áll, de még ez az ötgólos különbség sem reális, ennyivel nem vagyunk rosszabbak. Azon dolgozunk, hogy a még meglévő különbség a jövőben tovább csökkenjen, sőt, eltűnjön. A meccs vége némi bizakodásra ad okot, nem összeestünk, mint Rijekában, most harcoltunk egymásért, ilyen helyzetben is tudtunk gólokat lőni, de csalódottak vagyunk, hazai közönség előtt jobbra számítottunk.


Pro Recco-Jug Dubrovnik 12:10 (5:1, 1:1, 3:5, 3:3)
Sori, v.: Sztavridisz (görög), Schopp (német)
Pro Recco: Tempesti, Lapenna 2, Madaras, Figlioli, Giorgetti 2, Felugo 1, Mladjan Janovic 2, Aicardi 1, Figari 1, Jokovics 2, Ivovics 1, Gitto. Vezetőedző: Giuseppe Porzio.
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics 4, Nikola Janovics 3, Sutalo, Benics, Markovics, Buslje, Viskovics, Dobud 2, Marelja, Macan 1, Nizics. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Gól - emberelőnyből: 8/18, ill. 5/13
Gól - ötméteresből: -, ill. 4/4

VLV-VIDEÓ:


Klasszikus Madaras-gólpassz


MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Először is: a legfontosabb az, hogy nyertünk! Nagyon jól kezdtünk, már 5:0 volt nekünk. Ezután meg is torpantunk, s ugyanakkor a nagy előny következtében teljesen megváltozott a játékvezetés. Sajnos ehhez nem tudtunk jól alkalmazkodni. Kaptak négy ötméterest, más ítélketeket, amik lehet, hogy mind jogosak voltak, nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy közben mi minden egyes ítéletért sokszorosan megszenvedtünk. Ebből eléggé verekedős meccs lett, sőt, azt mondom, hogy ettől a "szemléletváltozástól" kezdve végig verekedés folyt a víz alatt. Végül mi jöttünk ki jól ebből, ők jobban elfáradtak és maradt a végére két gól előnyünk, de ha nincs ez a változás, akkor lehet, hogy ezt a meccset öttel-hattal nyerjük. Fogták folyamatosan a nyakunkat és nem jöttek az ítéletek, hiszen úgyis nagy az előnyünk... De a lényeg, mondom, a győzelem, a többivel már nem is foglalkozom, öreg vagyok már ahhoz, hogy hergeljem magam ilyesmiken :-). Mindenesetre még annyit: jó, hogy két góllal sikerült nyernünk, mert náluk csak eggyel kaptunk ki, s amilyen szoros az állás a csoportban, még az egymás elleni összevetés is számíthat a végén!

A csoport állása:

1. Primorje Rijeka 13,
2. CNA Barceloneta 10,
3. Pro Recco 10
4. Jug CO Dubrovnik 10,
5. Olympiakosz 6,
6. Eger 3 pont


B csoport

Spandau Berlin-Partizan Belgrád 10:9 (3:3, 2:2, 3:2, 2:2)
Berlin, v.: Szavinovics (horvát), Bervoets (holland)
Spandau Berlin: Baksa, Van der Bosch, Restovics 2, Cuk 1, Schulz, Politze 2, Kick, Markovics 1, Schlotterbeck, Oeler 2, Jüngling 1, Stamm 1. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Partizan Belgrád: Zsivojinovics, Tomasevics, Mandics 2, Vico 1, Szubotics, Rackov, Milos Cuk 4, Dedovics 2, Cuckovics, Janacskovics, Jaksics, D. Obradovics. Vezetőedző: Vladimir Vujasinovics

GYÖNGYÖSI ANDRÁS vezetőedző (Spandau Berlin) a vlv-nek:

- Úgy érzem, a német vízilabda elmúlt időszakának egyik legszebb sikerét értük el. Laci szuper volt, de a csapat igazi németként küzdött! Nagyon boldog és büszke vagyok!

BAKSA LÁSZLÓ (Spandau Berlin) a vlv-nek:

- Örülök, hogy nyertünk. Nagyon kellett ez a győzelem!! Van még esélyünk. Dolgozunk tovább!!


Galatasaray-Nagyvárad 11:9 (3:3, 4:1, 3:3, 1:2) (a FINA-ellenőr Martin György volt)

Radnicski Kragujevác-Brescia
12:8 (3:1, 5:3, 3:1, 1:3) (az egyik játékvezető Kun György volt)

A csoport állása:

1. Radnicski Kragujevác 18,
2. Brescia 12,
3. Partizan Belgrád 9,
4. Spandau Berlin 7,
5. Galatasaray 5,
6. Nagyvárad 1 pont