FACEBOOK

Eger bevételére készül a Primorje Rijeka

Eger bevételére készül a Primorje Rijeka
hozzászólás, 2014.02.21.

Teljes forduló következik a BL főtábláján. Egerbe a Primorje Rijeka látogat. A program és nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája főtábla, 6. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

1. CNA Barceloneta 10,
2. Jug Dubrovnik 10,
3. Primorje Rijeka 10,
4. Pro Recco 7,
5. Olympiakosz 6,
6. Eger 3 pont

Február 21., péntek

CNA Barceloneta-Olympiakosz 10:11 (3:2, 3:3, 1:3, 3:2)

Február 22., szombat

19.00 Eger-Primorje Rijeka - Sport1, vlv
A mérkőzésre ingyenes a belépés.


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Sok minden történt a legutóbbi idegenbeli Rijeka-meccs óta, mostanra egészen normalizálódtak az edzőváltás utáni dolgok, lassan minden a helyére áll, de Norbi új elképzeléseinek megvalósítására az az idő még nem elegendő, viszont érezhető, hogy jó irányba haladunk! Készültünk sokat a mérkőzésre, megnéztük azt a sok hibát, amit idegenben elkövettünk és megpróbáltunk mindent a helyére tenni, mindent az alapoktól újra elkezdeni. Megtesszük ami tőlünk telik. Egy kemény hétfői nap után, kedden két edzőmérkőzést játszottunk a Vasassal, kicsit ólmosabb, lassabb volt a játék, de jó volt látni, hogy a sok taktikai elemből mi lesz az, ami működhet a jövőben és mi az, amit most hanyagolni kell. Sántavy Máténak begyulladt a szeme, ő biztosan kihagyja a szombati meccset

HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nagyon sok gyakorlással, videózással készülünk a mérkőzésre, próbáljuk begyakorolni azokat a dolgokat, amik kint nem működtek! Sok minden történt mostanában a csapat körül, de mi próbáljuk kizárni a külső tényezőket és csak előre nézünk, megyünk és csináljuk, amit tudunk! Elégedett lennék egy felszabadult, erőteljes, jó játékkal, azzal a játékkal, amit tudunk, amit sokszor játszottunk már ebben a szezonban. Máté sérült, kötőhártyagyulladása van, szerintem nem lesz bevethető szombaton. A többiek egészségesek.

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Az Eger elleni, most következő meccsünk egész biztosan más lesz, mint az előző volt. Nagyon sok minden változott az ellenfelünknél és az is bizonytalansági tényező, hogy mi milyen formában vagyunk. Ugyanis az elmúlt három hétben kicsit szétszéledt a csapat, volt, aki Ausztráliában, volt, aki Romániában, Ukrajnában, vagy éppen Szolnokon és Görögországban töltötte az elmúlt két hetet a maga válogatottjával és igazából hosszú idő után ez lesz az első erőfelérő, amikor kiderül: hol tartunk most.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Örülök, hogy látom a csapattársaimon: tisztában vannak azzal, hogy ez egy egészen más meccs lesz, mint a rijekai volt. Azóta Egerben történtek változások, meg az a mérkőzés eleve nem adott reális képet, ezért biztos vagyok abban, hogy most ki fogja tudni hozni magából az Eger a legjobbját. Ezért nekünk is a legjobbunkkal kell készülni.

- Van-e benned még feszültség amiatt, hogy magyar közönség előtt, magyar csapat ellen kell játszanod?

- Ahányszor eddig összekerültünk magyar csapattal, talán most fordul elő másodszor, hogy érzelmileg "megmozdul bennem valami", de hát ettől nyilván el kell vonatkoztatni, hiszen úgynevezett profi vagyok, tehát nem szabad, hogy ez a körülmény befolyásoljon...

20.30 Pro Recco-Jug Dubrovnik

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Ez most tényleg élet-halál meccs! Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nyernünk kell, ha szeretnénk továbbjutni. Nekünk ez most olyan mint egy döntő!


B csoport

Február 22., szombat


1. Radnicski Kragujevác 15,
2. Brescia 12,
3. Partizan Belgrád 9,
4. Spandau Berlin 4,
5. Galatasaray 2,
6. Nagyvárad 1 pont


18.45 Spandau Berlin-Partizan Belgrád
20.30 Galatasaray-Nagyvárad (a FINA-ellenőr Martin György)
20.45 Radnicski Kragujevác-Brescia
(az egyik játékvezető Kun György)


ELŐSZILVESZTER

Az ember legyen mindig kellően óvatos, ha a Varga testvérektől kér információt.
Íme egy részlet a szombati egri meccs előzeteséhez való információgyűjtésből.
Nyilatkozik Varga Dénes (magyar hangja Varga Dániel).
Vagy inkább: Varga Dániel válaszai (magyar arca Varga Dénes).