FACEBOOK

Török túra után - elszántak a szegediek

Török túra után - elszántak a szegediek
hozzászólás, 2014.02.20.

Csütörtökön hazaérkezett Isztambulból a Szeged csapata. A Galatasaray-jal vívott edzőmeccsekről és a klub anyagi helyzetével kapcsolatos esetleges fejleményekről kérdeztük Szivós Mártont.

SZIVÓS MÁRTON (Szeged) a vlv-nek:

- Szuper és nagyon hasznos három napot töltöttünk el Isztambulban. Olyan csapattal játszhattunk, amellyel már hosszabb távra előre nézve tudtunk gyakorolni dolgokat. E mellett jó kikapcsolódás is volt ez nekünk. Remek időnk volt, jókat ettünk, sétálgattunk a városban, jól éreztük magunkat. Szép helyen laktunk, az edzőközpontjuk pedig irigylésre méltó, tehát az edzésfeltételek is nagyon rendben voltak.

- Hogy zajlott a program?

- Minden este játszottunk, délelőtt pedig emberfóroztunk a törökökkel.

- Lehet tudni, hogy az edzőmeccsek milyen eredményt hoztak?

- Az utolsó döntetlen lett, a másik kettőt megnyertük.

- Ismerve a szegedi helyzetet, indokolt a kérdés, hogy miként történt a túra finanszírozása?

- Ezt a közös edzőtáborozást még a főszponzor távozásának bejelentése előtt kötötték le. Jó áron jutottunk repülőjegyekhez, ott pedig vendégül láttak minket, úgyhogy anyagi szempontból nem jelentett nagy terhet az út.

- A bejelentés óta történt-e nálatok új fejlemény?

- Nincs nagyobb horderejű változás. A vezetők próbálják a tőlük telhető legtöbbet megtenni azért, hogy meg tudják oldani ezt az évet. Reméljük, hogy sikerül. Nekünk nincs más dolgunk, mint játszani és megpróbálni függetleníteni magunkat a helyzettől. Játékosként ennyit tehetünk, meg is tesszük és bízunk abban, hogy ez az eredményekben is megmutatkozik majd.

- Milyen a hangulat? Nyilván most feldobott mindenkit, hogy különleges helyen voltatok, de érződik-e aggodalom, van-e félelem bennetek?

- Azért nincs, mert bízunk a vezetőkben, abban, hogy megoldják ezt a helyzetet. A hangulat jó, s hogy mi lesz a bajnokság után vagy jövőre, az már egy másik kérdés, azt még senki nem tudja. Ugyanakkor ez a sportág is olyan, mint a többi: azért is jól kell játszanunk, mert egy élsportoló a megélhetését az egy évvel korábban mutatott teljesítménnyel alapozza meg. Most tudja mindenki megmutatni, hogy mi az ő értéke, miért érdemes őt szerződtetni. Ezért egyéni érdekből sem tehetjük meg, hogy nem szerepelünk jól, nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt. Nekünk jelen pillanatban a jövőnkért is játszanunk kell, még akkor is, ha nem tudjuk, hogy ez a jövő ebben a klubban lesz, vagy máshol.  

Ezen kívül természetesen mindenkinek vannak plusz motivációi. A válogatott játékosok szeretnének bekerülni a budapesti Európa-bajnokságon induló magyar csapatba, a fiatalok az utánpótlás-válogatottságuk miatt kell, hogy hajtsanak. És akkor még nem beszéltem az egyik legfontosabb motivációról, arról, hogy ezt a játékot mindenki azért csinálja, mert szeret nyerni. A mi csapatunk képes volt ismét elhódítani a Magyar Kupát, úgy gondoljuk és ezt szeretnénk bizonyítani is, hogy a bajnokság végén is számolni kell velünk - minden probléma ellenére.

- Köszönöm a beszélgetést!

(Fotók: Szivós Márton facebook-oldala)