FACEBOOK

Felgyorsulnak a nyári budapesti Eb előkészületei

 Felgyorsulnak a nyári budapesti Eb előkészületei
hozzászólás, 2014.02.18.

Kezdődik a Hajós felújítása, hamarosan eldől, hogy egy napra hány embert engedhetnek be a szervezők, a jegyeket ütemesen bocsátják ki - Beck György, a nyári budapesti vízilabda Eb szervező bizottságának társelnöke járt a Reggeli Startnál, Szombathy Pál vendégeként.

Már most érezhető, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az Európa-bajnokság iránt. Komoly előkészítést igényel a rendezvényhez szükséges háttérrendszerek kialakítása és természetesen nem lesz olcsó az uszoda két végébe tervezett lelátó megépítése sem.

Még nem lehet pontosan tudni, hogy egy-egy mérkőzést hány néző tekinthet meg a helyszínen, szigorúak a katasztrófavédelmi szabályok, s érdekesség, hogy egy sorba most kevesebb széket tudnak majd elhelyezni, mint a 2001-es budapesti EB-n, tehát megnőtt az emberek fenékmérete.

Szombathy Pál csak kierőszakolta, hogy elhangozzék egy szám: most úgy tűnik, 6 és 8 ezer között lehet majd a napi maximális nézőszám.

Az internetes jegyértékesítés már megkezdődött és ütemesen zajlik, a legnagyobb érdeklődés természetesen a végkifejlet mérkőzéseit, az elődöntőket és a döntőket kíséri. Ahogy kitesznek egy jegykontingenst, néhány órán belül elfogynak a belépők. A döntőre eddig körülbelül 1000-1500 jegyet adtak ki, ez mind elfogyott, de a fentiekből következően ezzel a belépőknek csak kis része talált már gazdára.


Az Eb mezőnye március elejére alakul ki, a sorsolás március 9-én lesz, Budapesten. Ekkor válik véglegessé a menetrend, s lesz biztos, hogy a magyar csapatok mikor kivel játszanak. A sorsolás után várható újabb nagy jegykontingens kibocsátása. Bizonyos jegytartalékokat kell képezni a részvevő csapatok és a LEN vezetői számára.

A program kialakításakor rendezőként éltünk azzal a lehetőséggel, hogy a házigazda csapat a nap utolsó mérkőzését játszhatja - ez egészen az elődöntőkig minden nap így lesz.

Az Eb során egyik nap csak a nők, másnap csak a férfiak játszanak. A magyar női csapat mindig 17.30-kor, a férfi válogatott 20.30-kor száll vízbe.

A teljes beszélgetés: