FACEBOOK

A patraszi győztes gól története

A patraszi győztes gól története
hozzászólás, 2014.02.13.

Egészen különleges góllal nyertük meg a keddi görögországi Világliga-selejtezőt. A gólszerző segítségével felelevenítjük, hogy történt és persze meg is mutatjuk - ahogy a meccs összes többi találatát is.

K Ö S Z Ö N E T

A vlv még egyszer megköszöni magánszemélyek, egyszerű olvasók és a vízilabdában élő sportemberek jelentkezését, felajánlását, az érdeklődő cégek hirdetését, amelyek lehetővé tették, hogy szerkesztőségünk a helyszínről készíthesse (egyedüli magyar médiatudósítóként) beszámolóit a keddi Világliga-meccsről.



Az év további magyar vonatkozású nemzetközi eseményeinek helyszíni tudósításához is várjuk, kérjük támogatók jelentkezését!

info_kukac_vlv_pont_hu

Az úgy történt, hogy 11:11-es állásnál, 43,2 másodperccel a meccs befejezése előtt kezdhettünk támadni, de erre már csak néhány másodpercünk volt (Benedek Tibor időt kért a támadóidőnk lejárta előtt).

A félpályától varga Dániel hozta játékba a labdát, Hosnyánszkynak adta, akivel szemben szabálytalankodtak. Hosi a szabaddobást kicsit jobbra nézve dobta el - a baloldalon védőjével küszködő Szivós Márton felé. Marci a labdát kapásból a hosszú sarokba vágta. Ezzel lett 12:11 ide és mivel a görögök már nem tudtak egyenlíteni, három ponttal térhettünk haza Görögországból.

De a gólnak utótörténete is lett!

A meccs utáni hajnalon adott Szivós-nyilatkozat felvétele közben a szálloda halljában ülő Varga Dani odaszólt, hogy "Az igazat!". És Marci be is vallotta a videónyilatkozatban, hogy bizony, kicsit lecsúszott a kezéről a labda annál a lövésnél...

SZIVÓS MÁRTON a gólról:

- Tibi időt kért, mondott egy figurát, hogy csináljunk betörést, mozgást. Ez meg is történt. Utána, azt hiszem, Hosi adott egy labdát, de ezt úgyis látták a nézők. Én meg úgy voltam vele, hogy megpróbálom egyből ellőni, mert nem hiszem, hogy ott még kaptunk volna egy faultot, hogy szabaddobást lehessen lőni. Most mondanám, hogy oda akartam ahová…de ez nem igaz.

- Erre mondta Dani, hogy az igazat?

- Persze, gondolom. Gyorsan akartam ellőni, szerintem egy kicsit le is csúszott a kezemről, nem túlságosan de egy picit. Épp annyira, hogy megzavarja a kapust és ne tudja kivédeni.

- Ez így még szebb történet. 

- De azt mondom, hogy megdolgoztunk ezért az apró kis szerencséért a végén.


A felvétel figyelmes megtekintésekor valóban látható, hogy Marci labdája kicsit ütemtelenül száll a kapu felé, mintha a tenyere végével ért volna utoljára hozzá, emiatt szinte megelőzi a keze a repülő labdát... :-)


Akárhogy is, a találat gyönyörű, és főleg: rendkívül értékes. De hát Marci a fontos utolsó gólok embere, elég csak a barcelonai vb-döntőn lőtt győztes góljára utalni!


A keddi görög-magyar Világliga-selejtező összes gólja a DIGIsport televízió jóvoltából:


VLV-VIDEÓK (DIGIsport és vlv):

0:1 - Varga Dániel gólja

1:1 - Funtulisz első gólja

2:1 - Funtulisz második gólja

3:1 - Funtulisz harmadik gólja, ötméteres

4:1 - Kolomvosz első gólja

4:2 - Hárai első gólja

5:2 - Funtulisz negyedik gólja

5:3 - Szivós első gólja

5:4 - Varga Dénes első gólja

Nagy Viktor véd

5:5 - Szivós második gólja

6:5 - Delakasz gólja

6:6 - Varga Dénes második gólja

6:7 - Varga Dénes harmadik gólja

Madaras érvénytelenített gólja

7:7 - Kolomvosz második gólja

7:8 - Hárai csavargólja

8:8 - Vlahopulosz első gólja

8:9 - Szivós harmadik gólja

9:9 - Afrudakisz gólja

9:10 - Varga Dénes negyedik gólja, ötméteres

10:10 - Funtulisz ötödik gólja

11:10 - Vlahopulosz második gólja

11:11 - Hárai harmadik gólja

11:12 - Szivós negyedik gólja


A vs.hu hírportállal formálódó együttműködésünk keretében készített alábbi videónkban összegzi a keddi győzelem okát a csapat négy játékosa és a szövetségi kapitány:


A VLV PATRASZI TUDÓSÍTÁSAI:

Tudósítás a kiutazásról és az első edzésről

A vlv szöveges élő közvetítése a mérkőzésről

Tudósítás a meccsről - nyilatkozatokkal, fotókkal, gólokkal

VLV-FOTÓGALÉRIÁK A VILÁGLIGA-MECCSRŐL:


Utazás Patraszba, edzés este

Edzés a meccs napjának délelőttjén

Görögország-Magyarország Világliga-selejtező