FACEBOOK

Mi lesz veled, Szeged?

Mi lesz veled, Szeged?
hozzászólás, 2014.02.12.

A Szeged válogatottjai gyakorlatilag az internetről értesültek főszponzoruk elvesztéséről. Az eddigi tapasztalatok alapján egzisztenciális vészhelyzet fenyegeti a játékosokat és a "válságkezelés" kommunikációja is erősen kifogásolható. A válogatott szegedi játékosai a vlv-nek:

Szivós Márton, Nagy Viktor és Tóth Márton, a szegediek három ásza a válogatottal hétfőn hajnalban utazott Görögországba, Világliga-meccsre.

Sms-ben, telefonon kapták a jelzést csapattársaiktól: hamarosan megjelenik a sajtóban a klub helyzetét érzékenyen érintő változás híre. Mindannyian elsősorban azt kifogásolják, hogy hivatalos tájékoztatást az első napokban nem kaptak, pedig köztük volt a csapatkapitány is.

Benedek Tibor a patraszi meccs előtti napon kifejezetten azt kérte a fiúktól, hogy senki ne foglalkozzon a szegedi bejelentéssel, próbáljanak meg teljes mértékben a görögök elleni meccsre koncentrálni.

A találkozót megnyertük, s a vlv tudósítója úton hazafelé sokat beszélgetett a szegediekkel.

SZIVÓS MÁRTON csapatkaptány a vlv-nek:

- A csapattársaktól és a hírekből értesültem erről a helyzetről. Jó lett volna, ha az elnökség hamarabb tájékoztat és nem így kell megtudnom, hogy mi történt.

Ilyen hírt kapni soha nem jó, de jelen pillanatban sok mindent nem tudunk tenni, maximum annyit, hogy játszunk tovább. A csapat anyagi hátterének megteremtése nem a mi feladatunk, s én remélem, hogy a főszponzor kiválása miatti problémát az elnökség meg fogja tudni oldani más forrásokból, és bízom abban, hogy a szezonból hátralévő időszakban a csapat nem kerül hátrányos helyzetbe a mostani döntés miatt.

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Én is, mint mindenki más, az újságból tudtam meg ezt a szomorú esetet, amit nagyon sajnálok. Le szeretnem szögezni,hogy a részleteket nem ismerem, így csak találgatni tudok az okokat illetően. Azt gondolom, hogy a bejelentés időzítése korántsem volt megfelelő. A csapat egy része a válogatottal külföldön volt, köztük Szivós Márton csapatkapitány is. Azt gondolom, hogy a távol lévőket meg kellett volna várni a bejelentéssel. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a Volvo Kupán találkoztam a szponzoráló cég vezetőjével és nem említette, hogy bármilyen probléma lenne. Ez persze lehet hogy csak azért történt így, mert a válogatottban szereplő játékosok fejét nem akarta megzavarni a fontos Világliga-meccs előtt.

Hogy a történtek milyen hatással lesznek ránk, azt még nem lehet megmondani. Sajnos, van már ebben tapasztalatom. Az biztos, hogy itt most nem szabad feladni, mert az senkinek sem jó. Mivel bekerültem a Világliga-selejtezőn szereplő csapatba, látok esélyt arra, hogy az EB-re készülő csapatnak is a tagja legyek. Csinálni kell tovább, de semmiképpen sem jó dolog, hogy ilyen helyzetben kell a bajnokság utolsó szakaszának nekimenni, ugyanakkor bízom a vezetőkben, hogy mihamarabb rendezik a kialakult helyzetet.


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- A Világliga meccs előtt kaptam sms-t egy játékostársamtól arról, hogy ez a döntés meg fog jelenni a sajtóban, mégse onnan tudjuk meg. Kicsit hiányolom, hogy a vezetés nem tájékoztatott minket. A főszponzorunkkal és az edzőnkkel találkoztam szombaton, a Volvo Kupán és akkor még minden rendben volt, majd hétfőn kiderült ez a probléma - ezt egy kicsit érdekesnek találom. Nagyon rosszul érint, tavaly is nehéz volt fizetés nélkül játszani, fél évig nem kaptunk fizetést, majd két hónap bennmaradt, most egy kicsit újra azok a rossz érzések vannak bennem, mint tavaly. Kérdések vetődnek fel: miért nem kaptunk tájékoztatást? Miért akkor derül ez ki, amikor külföldön vagyunk? Mindezt kicsit furcsán élem meg. Ugye az átigazolási időszak véletlenül éppen két hete járt le, így már nem tud senki más csapathoz szerződni erre a szezonra.

A kérdésekre nem tudjuk a választ. Nagyon sok családos ember van a csapatban és ez a helyzet értelemszerűen nem csak a játékosokat érinti, hanem a hozzátartozóikat is. Én sem csak a magam nevében beszélek most, hiszen van két gyerekem és feleségem, akiket el kell tartanom. Nehéz megérteni, hogy az egyik pillanatban még minden rendben van, biztos az anyagi háttér, aztán két nap után úgy jövök haza külföldről, hogy nem tudom, a következő fél évben miből fogunk megélni. Ezt azért fel kell dolgozni, Természetesen szeretjük ezt a sportot és mindig győzni megyünk az uszodába, de hát pont elég, ha egy embert megzavar ez a helyzet - máris borul minden. Akinek van egyéni motivációja, talán tovább bírja, akiknek nincs (gondolok itt az idegenlégiósokra) azok "boríthatják a dominót".

Nehéz ez a helyzet. Bízom a vezetőinkben, hogy ha már olyan helyzet adódott, amilyen (hogy nem tájékoztattak minket stb.), akkor most ezt minél hamarabb próbálják meg orvosolni.